Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 11:36
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 20:03    Post subject: Capitolul 255 - Venirea Domnului ca om în perioada noastră de creație și pe pământul nostru: omniprezența spiritului Reply with quote

Capitolul 255
Venirea Domnului ca om în perioada noastră de creație și pe pământul nostru: omniprezența spiritului


1. Eu am spus: „Nu, prietene, aceasta nu este prostie, este doar o glumă cam prea îndrăzneață și cu conotații mult prea profunde pentru această viață pământească de acum. Atâta vreme cât sufletul tău nu a devenit una cu Spiritul Meu, tu nu poți pricepe unele lucruri în adevărata lor profunzime. Dacă vei atinge în curând renașterea spirituală și te vei afla dincolo, în împărăția lui Dumnezeu, ca o înțelepciune desăvârșită, atunci vei recunoaște multe lucruri până în adâncul lor, însă bineînțeles numai în ceea ce privește perioada de creație prezentă, actuală, în a cărei ordine își au originea toate câte sunt. Și totuși, între această perioadă de creație și toate celelalte perioade de dinainte există o distanță atât de uriașă ca între acest pământ și cel mai îndepărtat corp ceresc.

2. În nici una dintre nenumăratele creații anterioare nu am fost pe acele corpuri cerești în carne și oase, prin propria-Mi voință, ci am ținut legătura cu acei oameni numai prin îngerii anume creați pentru aceasta. Doar acestei perioade a creației îi este dat ca Eu să Mă cobor în trup, pe un corp ceresc oarecare, care este tocmai acest Pământ, pentru toate creaturile din veci și să le fac cunoscută învățătura Mea.

3. Eu vreau să creez, pentru toate vremurile care vor veni și până în veșnicie, copii care să-Mi fie asemenea Mie și care să fie astfel crescuți de iubirea Mea părintească încât să poată domni împreună cu Mine în vecii vecilor.

4. Pentru aceasta am îmbrăcat Eu, Dumnezeu cel infinit și veșnic, trup, ca să vă fiu vouă, copiilor Mei, un Tată de a cărui existență să vă puteți convinge cu ochii, urechile și mâinile, și ca să vă învăț cu gura și inima Mea iubirea, înțelepciunea și adevărata putere dumnezeiască, prin care apoi să stăpâniți, asemeni Mie, nu numai toate creaturile acestei perioade de creație, ci și pe toate care vor urma.

5. Această perioadă a creației se deosebește de toate celelalte pentru că, în toată veșnicia și nemărginirea, ea este singura în care Eu însumi am venit în carne și oase pe acest pământ ca om, ca să vă învăț ca pe adevărații Mei copii în veci. Iar acum, Matael, tu fiind unul dintre cei mai pricepuți gânditori, vei fi înțeles cele spuse, astfel că veșnicia și nemărginirea nu te vor mai apăsa atât de tare.

6. Pentru un suflet îngrădit, această învățătură despre infinitate și eternitate este de neînțeles; altfel însă se petrec lucrurile cu un suflet pe deplin trezit în spirit. Căci acesta este liber și asemeni Mie, iar mișcarea lui este de așa natură încât toate legăturile cu spațiul sunt nule pentru el. Acesta este, prietene, un dar deosebit al omului spiritual!

7. Imaginați-vă toate mișcările corpurilor cerești ca având o iuțeală cât se poate de mare, și veți recunoaște că și cele mai iuți mișcări ale sorilor centrali, chiar și de milioane și milioane de ori multiplicate, sunt foarte lente în comparație cu viteza spiritului, deoarece ele au nevoie pentru parcurgerea spațiului de un anumit timp, pe când, pentru spirit, chiar și cea mai mare distanță este străbătută cât ai clipi. Pentru spirit, AICI și ACOLO, la o depărtare nemăsurabilă, este același lucru. În schimb, pentru orice alt mod de mișcare ar fi o foarte mare diferență.

8. Te fac atent că, de la spiritul omului, chiar și neunit pe deplin cu sufletul, se transmite un sentiment deosebit sufletului și acesta se face simțit ca ceva pur spiritual, în care evenimente care au avut loc cu o eternitate înaintea momentului prezent vor fi percepute ca și când ar avea loc acum, în prezent, sau ca și când spiritul ar fi perceput cu ochii și urechile, ca un martor direct. Sufletul limitat dezvoltă abia în creier acea depărtare în timp a evenimentelor demult petrecute, în acel suflet apare amintirea momentului acelui sentiment spiritual; el însă nu îl face prezent, ci îl încadrează în timpul când a avut loc. Spiritul însă se poate transpune pe deplin prezent în acel moment de timp din trecut, iar evenimente din viitor le poate percepe în prezent, fie ca începute sau deja de mult încheiate.

9. «Înțelepții» lumii numesc acest sentiment pur spiritual de percepere în prezent a evenimentelor fie de mult petrecute, fie cele din viitor, fantezia omului. Dar nu poate fi numai atât, deoarece numim fantezie îmbinarea de imagini acumulate de suflet din care apare o imagine nouă pe care n-o întâlnim în realitate. Din această aptitudine pur sufletească (fantezia) au izvorât toate invențiile, toate clădirile și hainele oamenilor, fabule si poezii de tot felul, al căror substrat încearcă să descrie - în rarele cazuri în care o face - adevărul deplin, dar cel mai adesea îl prezintă (adevărul) doar ca pe o mare minciună.

10. Aceasta este ceea ce se numește fantezie; însă sentimentul momentului prezent, fie al unor evenimente din trecut, fie din viitor, este specifică doar spiritului. Astfel, spiritul din om nu are nimic de-a face cu timpul și nici cu spațiul și, fiind deasupra lor, le poate stăpâni.

11. Pentru spirit există un spațiu doar atunci când vrea să creeze unul. Același lucru este valabil și pentru timp. Când spiritul nu vrea un timp, în locul lui vine instantaneu prezentul etern al trecutului, prezentului și viitorului.

12. Acum puteți descoperi o a treia calitate pur spirituală în voi, dacă veți fi atenți la ea! Această calitate constă în faptul că vă puteți imagina un lucru, oricât de mare ar fi el, instantaneu, în toate părțile sale, ca fiind desăvârșit, și astfel puteți cuprinde doar cu o singură privire, de exemplu, un întreg sistem solar (vizualizare benefică creatoare). Sufletul, cu simțurile sale, trebuie să privească, să pipăie și să asculte un lucru pe îndelete, din toate părțile sale, și trebuie să-l împartă pentru a-și forma abia cu timpul o imagine completă. Spiritul însă parcurge un întreg soare central pe dinăuntru și pe dinafară într-o clipă inimaginabil de scurtă și într-un astfel de răstimp scurt poate parcurge și o infinitate de astfel de sori cu toate planetelor lor; și, cu cât devine spiritul mai puternic prin ordonarea sufletului, cu atât mai clară este pătrunderea și înglobarea celor mai mari și mai complicate aspecte ale creației.

13. «Da», veți spune pe drept, «dar cum îi este spiritului posibilă o astfel de percepție globală rapidă?» Iar Eu vă zic vouă: aceasta are loc în aspectul său desăvârșit, la fel cum unui suflet desăvârșit îi este cu putință percepția la distanță, până în interiorul lucrurilor, prin intermediul sferei exterioare de viață, așa cum ați avut ocazia să vedeți la nubieni. Însă un suflet încă ancorat în materie, cu toată intensitatea trăirilor lui, nu poate fi comparat în nici un fel cu un suflet trezit spiritual, pentru că sfera lui exterioară de viață este în mod necesar limitată spațial și doar prin intermediul anumitor elemente transcedentale este capabil să gândească și să simtă dincolo de limitările lui. Și lui îi este foarte greu să simtă la o distanță foarte mare; chiar și cu o sferă exterioară de viață foarte puternică, aflându-se acum, aici, nu va putea percepe nimic din ceea ce se pe trece în Africa.”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !