Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 08:04
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 20:24    Post subject: Capitolul 260 - Nubianul cunoscător al limbii animalelor vorbește cu măgarul lui Marcu Reply with quote

Capitolul 260
Nubianul cunoscător al limbii animalelor vorbește cu măgarul lui Marcu


1. Bătrânul Marcu Mi-a spus: „Doamne, să aduc unul dintre măgari, dar unul foarte obișnuit? Căci cei doi măgari proaspăt creați pot da naștere la suspiciuni!”

2. Eu am spus: „Da, da, da, adu aici unul dintre măgarii tăi, căci va urma o învățătură chiar foarte importantă!”

3. Marcu s-a îndepărtat grăbit, a adus un măgar de parte bărbătească și i-a spus, zâmbind, nubianului: „Am adus aici un înțelept. Fă ce vrei cu el!”

4. Nubianul și-a chemat servitorul. Acesta a început să-i pună întrebări animalului într-o limbă foarte asemănătoare a măgarilor și, spre mirarea tuturor, măgarul i-a răspuns la întrebări și astfel nubianul a aflat o mulțime de lucruri privind gospodăria lui Marcu, dar și despre stăpânul mai de dinainte al măgarului, numele acestuia și încă multe alte lucruri care l-au mirat pe Marcu peste măsură. La urmă, servitorul l-a rugat pe măgar să-i facă plăcerea și să înconjoare de trei ori masa noastră și să zbiere de șapte ori tare. Măgarul a îndeplinit toate acestea iar apoi s-a îndepărtat.

5. După acestea, conducătorul nubian a întrebat adunarea dacă și aceasta este o fabulă de necrezut.

6. Cyrenius, plin de mirare, i-a spus: „Nu, prietene, aceasta nu este o fabulă, dar mai că îmi vine să cred că binecunoscutul nostru fabulist Esop putea vorbi cu animalele! Doamne, aceasta este încă o calitate a negrilor despre care noi nu aveam înainte nici cea mai vagă idee! Da, dacă va continua așa, nu mai terminăm cu negrii! Totul devine și mai de necrezut și de neînțeles! În cărțile scrierilor voastre străvechi, am citit odată despre un măgar care a vorbit cu profetul Bileam; dar ce este aceasta în comparație cu întreaga biografie pe care acest măgar cât se poate de obișnuit i-a povestit-o nubianului! Și toate acestea nu sunt imaginația nubianului, căci Marcu a confirmat totul!

7. Toate sunt bune și în ordine și nu am nimic împotrivă dacă, pe lângă toate învățăturile înțelepte pe care le-am primit până acum, aș putea să înțeleg cum se poate vorbi cu animalele! Și cum nu este ceva obișnuit, aș dori să știu mai multe despre cum și prin ce este așa ceva cu putință, cum se pot înțelege prin vorbire animalele cu omul și cum se poate înțelege omul cu animalele! Doamne, dă-ne, Te rog, doar câteva lămuriri scurte!”

8. Eu am spus: „Oamenii care sunt în stare de așa ceva nu sunt pentru aceasta mai cu moț decât voi. Căci, cu cât un suflet omenesc este mai aproape de sufletul animalelor, cu atât are acest suflet, în starea lui pură corespunzătoare ordinii de viață, mai mult în acest dar de a se înțelege cu animalele. Dacă însă acest suflet decade prea mult în materie s-a terminat și cu darurile deosebite, și locul lor este luat de legile întunecate ale materiei, iar sufletului îi va dăuna tot ce-i dăunează trupului.”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !