Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 14:46
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 20:29    Post subject: Capitolul 262 - Sfera luminoasă exterioară de viață a lui Moise și a patriarhilor Reply with quote

Capitolul 262
Sfera luminoasă exterioară de viață a lui Moise și a patriarhilor


1. (Domnul): „Vechii patriarhi aveau o sferă luminoasă de viață atât de puternică, încât ea lumina noaptea și putea fi văzută de ochii pământeni. Sufletul lui Moise, după ce a fost pe Sinai și a vorbit cu Dumnezeu, strălucea atât de puternic încât chipul lui iradia mai minunat și mai puternic decât soarele la amiază, iar Moise a trebuit să-și ascundă fața sub trei pături pentru ca oamenii să se poată uita la el. Sufletul lui Moise a atins, între oamenii acestui pământ, cea mai mare desăvârșire; de aceea toate creaturile ascultau de el. El se afla în cea mai strânsă legătură cu toate creaturile, a cunoscut întotdeauna voința lui Dumnezeu și le-a arătat-o oamenilor orbi, și le-a arătat și căile pe care fiecare om, dacă dorește cu ardoare, poate atinge desăvârșirea sufletului. Pentru aceasta a ridicat și o școală pentru profeți, care mai dăinuie și acum, dar numai ca formă, pentru că învățătura mozaică cea adevărată este acum fără putere.

2. Dacă Moise ar fi atins, pe lângă desăvârșirea sufletului, și renașterea în spirit, pe care o va primi abia după ce Eu Mă voi ridica la ceruri, asemenea lui Ilie, dar fără car de foc, atunci acest cel mai mare dintre profeții acestui pământ ar fi putut hotărî calea tuturor stelelor, iar marii sori ar fi trebuit să se supună voinței lui, asemenea valurilor Mării Roșii și a stâncii de granit care a trebuit să dea naștere unui izvor chiar în locul unde a vrut Moise, căci el a poruncit spiritelor din stâncă, iar acestea au înțeles prea bine limba lui Moise și au făcut după voința lui.

3. Vechii înțelepți vorbeau nu numai cu animalele, ci și cu toate plantele și chiar cu pietrele și metalele, cu apa, aerul, focul și cu toate spiritele pământului, iar pentru aceasta vorbesc destui martori în vechile scrieri din cartea judecătorilor, a profeților, în cele cinci cărți ale lui Moise și într-o mulțime de alte cărți, precum și în unele tradiții din popor. Prefăcătoriile esenienilor, cum că ei ar vorbi cu iarba, pomii, stâncile și apele din grădinile lor special construite pentru aceste dialoguri, sunt doar o slabă imitație a ceea ce există cu adevărat în realitatea vie!

4. Acești nubieni v-au dovedit acum, în multe feluri, câtă putere se află într-un suflet de om nestricat și Eu însumi v-am arătat, limpede ca lumina zilei, cum de sunt toate acestea cu putință; de aceea, Eu sunt de părere acum că puteți accepta toate acestea ca fiind adevărate, și asta cu atât mai mult cu cât Eu vă mai spun încă o dată că toate acestea sunt omului cu putință, i-au fost cu putință și îi vor fi și de acum încolo.

5. În același timp, aveți și în vremurile de azi o pildă foarte grăitoare în ciobanii voștri, căci cei foarte grijulii își conduc turma prin anumite strigăte și nume, și prin ele ei își fac cunoscută voința, iar turma îi ascultă. Sau credeți că poate nu înțelege măgarul sau boul fiecare semn al stăpânului său? Cui îi este necunoscut faptul că până și leul cel fioros își recunoaște binefăcătorul și nu-i face niciodată rău, nici chiar atunci când este foarte mânios? Aceasta dovedește că și animalele, după soiul lor, au un fel de înțelegere, o judecată și, de multe ori, chiar și o cunoaștere destul de ascuțită și adeseori îl avertizează pe om despre un pericol prin tot felul de semne și mișcări, iar uneori prin împotriviri ciudate și astfel îl salvează, dacă acesta ia semnele în seamă.

6. De unde credeți voi că provine oracolul păgânilor numit HARUSSPICES (profeția jertfei), răspândit până și astăzi la popoarele păgâne, prin care, din cântecul și penele păsărilor și semnele altor animale se pot afla o mulțime de lucruri? Acestea sunt umbrele acelei vechi realități despre care tocmai am vorbit acum.”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !