Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 02:55
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 15.1.2010, 22:17    Post subject: Capitolul 32 Reply with quote

Capitolul 32

Iisus, oaspetele samaritencei


1. S-a făcut seară, iar cei care veniseră împreună cu Mine din Iudeea și care dormiseră toată după-amiaza, fiind foarte obosiți, au început să se trezească unii după alții, surprinși să vadă că se făcuse noapte. M-au întrebat ce se petrecuse, dacă trebuia să căutăm un han sau dacă doream să ne continuăm drumul pe răcoarea nopții.

2. Eu le-am spus: "Atunci când oamenii dorm, Domnul veghează; iar veghea Domnului este atotcuprinzătoare. Cei care îl însoțesc nu au de ce să se teamă dacă rămân alături de El. Așadar, ridicați-vă și haideți s-o pornim către orașul samaritenilor; vom găsi acolo un adăpost. Femeia care a refuzat să-Mi dea apă la amiază are o casă mare și ea nu va refuza să ne găzduiască".

3. Femeia a căzut la picioarele Mele, înecându-se în lacrimi de iubire și de bucurie și a spus: "Oh, Doamne, Mântuitorul meu. cum aș putea să merit o asemenea grație, păcătoasă cum sunt?"

4. Eu i-am spus: 'Tu M-ai primit în inima ta, mai prețioasă decât orice locuință, așadar Mă vei primi și în casa ta, pe care Iacov a construit-o pentru Iosif, la fel ca și această fântână. Noi suntem numeroși, dar vei avea un mare câștig!"

5. Femeia a spus: "Doamne, v-aș fi primit chiar dacă erați de zece ori mai numeroși, atât cât mi-ar fi permis mijloacele mele. Deși casa mea este aproape ruinată în mai multe părți, are încă multe camere curate și bine amenajate; nu locuiesc acolo decât medicul, câțiva oameni ai casei și eu. Dar îți spun, Doamne, casa mea îți aparține în totalitate, Tu ești adevăratul ei stăpân, căci dreptul Tău este cel mai vechi. Vino, Doamne, să locuiești în casa Ta, pentru că este casa Ta; ea îți aparține pentru totdeauna, cu tot ceea ce conține!"

6. "Oh, femeie - am spus Eu -, credința ta este mare și inima ta minunată; de aceea, te voi considera ca fiind unul dintre discipolii Mei. Atâta vreme cât această Evanghelie va fi citată, vei fi și tu mereu pomenită, în eternitate!"

7. Surprinși într-un mod neplăcut, mai mulți samariteni s-au apropiat și au spus: "Doamne, și noi avem case; ar fi mai bine să locuiești la noi, căci casa acestei femei are o reputație proastă și este în ruină!"

8. Dar Eu le-am spus: "De aproape trei ore sunteți cu Mine și M-ați recunoscut; a venit noaptea, dar nici unul dintre voi nu s-a oferit să ne găzduiască, pe Mine și pe discipolii Mei, cu toate că am acceptat invitația de a rămâne două zile în orașul vostru.

9. Am cercetat însă inima acestei femei și am găsit-o chinuită de setea ca Eu să locuiesc la ea. Nu Eu sunt cel care a dorit să locuiască la ea, ci inima ei a dorit-o! Dar cum ea nu îndrăznea să se exprime liber în fața noastră, M-am adresat inimii ei și am întrebat această inimă ce dorea atât de intens să-Mi ofere!

10. Pentru acest motiv profund, am acceptat să fiu găzduit două zile în casa acestei femei. Preafericiți vor fi cei care nu se vor supăra pe Mine pentru asta!

11. Dar vă spun, voi strângeți roadele după cum semănați: cine seamănă cu zgârcenie, recoltează cu zgârcenie; cine seamănă cu generozitate, recoltează cu generozitate. Nimeni dintre voi nu a făcut o asemenea ofertă discipolilor Mei sau Mie însumi, în timp ce această femeie Mi-a dat imediat tot ceea ce are! Cine dintre voi a mai făcut aceasta? Este oare nedrept dacă Eu am onorat-o mai întâi pe ea? Adevăr vă spun: Nefericiți vor fi cei care se cred mai drepți decât această femeie!"

12. Surprinși, samaritenii s-au privit cu ochii mari, dar M-au rugat să le dau totuși permisiunea de a veni să Mă vadă a doua zi.

13. Le-am răspuns: "Eu nici nu vă invit, nici nu vă forțez să veniți. Poarta nu este închisă pentru cei care vor să vină de bunăvoie la Mine. Intrarea este liberă. Să vină cine vrea! Și să rămână acasă la el cel care vrea să rămână acasă, eu nu forțez și nu judec pe nimeni". Samaritenii s-au ridicat pentru a se întoarce în oraș. Eu am mai rămas încă vreo câteva minute la fântână, unde femeia dădea apă tuturor celor care erau cu Mine.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !