Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 21:51
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 15.1.2010, 22:26    Post subject: Capitolul 34 Reply with quote

Capitolul 34

Iisus în casa lui Iosif din Sihar, pregătită de îngeri


1. Ioan, discipolul Meu, M-a întrebat: "Dacă Tu vrei, voi scrie în această noapte tot ce s-a petrecut".

2. Eu i-am răspuns: "Frate, să nu notezi decât ceea ce-ți voi indica Eu, căci altfel va trebui să acoperi file întregi pentru a scrie tot ce se va petrece aici timp de două zile! Cine va citi toate acestea? Cine le va înțelege? Dacă notezi însă numai evenimentele principale, așa cum îți voi spune Eu, înțelepții care vor căuta într-adevăr în Numele Meu vor înțelege ceea ce s-a petrecut aici și tu nu vei face o muncă inutilă. Fă-ți deci munca ușoară și vei fi întotdeauna cel mai bun cronicar al faptelor Mele".

3. Ioan M-a strâns atunci la piept, după care am plecat în oraș, la casa lui Iosif, în compania femeii și a doctorului, în timp ce noaptea deja se lăsase.

4. La sosirea noastră în această casă, care era într-adevăr foarte mare, femeia a găsit casa pregătită așa cum nu o mai văzuse niciodată. Multe scaune și mese fuseseră aranjate, candelabre prețioase din aur și din argint luminau fiecare masă, pe podea se aflau covoare minunate, buchete simetrice de flori tapițau pereții și cristale din cele mai strălucitoare cu un vin delicios îi așteptau pe invitați.

5. Mirată la culme, femeia nu s-a mai putut abține și a spus: "Dar, Doamne, ce-ai făcut? Ți-ai trimis discipolii să pregătească toate acestea pe ascuns? De unde au putut lua ei toate aceste lucruri? Eu știu ce am în casă, dar niciodată nu am avut acest aur și acest argint pe care îl văd aici. Niciodată nu am văzut asemenea cupe de cristal și, iată, aici se află cu sutele, fiecare valorând treizeci de piese de argint. Aceste vinuri, aceste bucate, aceste fructe, această pâine bună și toate aceste covoare prețioase valorează fiecare mai mult de o sută de monezi de argint. O, Doamne, spunemi, săraca de mine, dacă Tu ai adus toate acestea sau le-ai găsit în oraș?"

6. Eu i-am spus: 'Vezi tu, dragă femeie, ai spus acolo, afară, la fântână, că această casă îmi aparține. Am luat aceasta drept o ofrandă și pentru că această casă este a Mea, politețea îmi cerea să o primesc pe binefăcătoarea Mea în apartamente elegante. Iată cum o mână o spală pe cealaltă! Este exact ceea ce s-a petrecut aici. O onoare o atrage pe alta. Din adâncul inimii tale, tu Mi-ai oferit casa ta în mod spontan, așa cum era ea; iar Eu ți-o ofer așa cum este ea în prezent; cred că vei fi mulțumită de schimb. După cum vezi, am un oarecare simț decorativ și chiar destul de mult bun gust!

7. Am învățat arta decorativă, la fel ca tot ceea ce știu, de la Tatăl Meu! Pentru că numeroasele lăcașuri infinite ale Tatălui Meu sunt decorate cu cel mai rafinat bun gust; de altfel, cred că îți dai seama și singură dacă privești aceste flori de câmp care, în simplitatea lor minunată, valorează cât toate splendorile regale ale lui Solomon.

8. Dacă Tatăl ornează și decorează florile efemere, cu atât mai mult va orna și va decora El casa Sa care este în ceruri. Ceea ce face Tatăl fac și Eu, pentru că Eu și Tatăl una suntem, în modul cel mai deplin. Cel care mă primește pe Mine, îl primește pe Tatăl, pentru că Tatăl este în Mine, așa cum Eu sunt în El; ceea ce voi faceți pentru Mine, pentru Tatăl Meu faceți; tu nu poți să-Mi dai ceva fără să primești înapoi însutit. Iată, acum știi totul.

9. Haide așadar să luăm loc și să trecem la masă, căci mulți sunt înfometați și însetați printre noi. Vom continua să vorbim după ce ne vom mai întrema".

10. S-au așezat cu toții la masă, mulțumind pentru bucatele și băuturile care i-au regenerat.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !