Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 20:55
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 15.1.2010, 22:56    Post subject: Capitolul 38 Reply with quote

Capitolul 38

Matei este desemnat pentru a nota Predica de pe Munte. Este mai bine să acționezi decât să asculți.


1. Gazda noastră a sosit atunci, însoțită de noul ei soț. M-a salutat emoționată, Intrebându-Mă dacă doream să iau micul dejun, care tocmai se servea!

2. Eu i-am răspuns: "Dragă Irhael, așteaptă o clipă; discipolii vor aduce și alți invitați care trebuie să ia parte la masă și să afle chiar din gura Mea că tu și Joram sunteți de acum înainte un cuplu adevărat și să se convingă astfel că această casă nu este ultima din oraș, ci dimpotrivă, este întâia casă în care Eu am fost găzduit.

3. Imediat după aceste cuvinte ale Mele, Petru și Ioan, discipolii Mei, au deschis poarta; între ei se afla Matei, care a intrat, a îngenuncheat lapicioarele Mele și a spus: "Doamne, sunt gata să Te slujesc. Eu am o slujbă de scrib care îmi permite să trăiesc și să-mi întrețin mica mea familie, dar dacă Tu ai nevoie de mine, voi părăsi această slujbă, căci sunt sigur, Doamne, că Tu nu vei lăsa să piară familia mea".

4. Eu i-am răspuns: "Cel care Mă urmează nu trebuie să aibă decât o singură grijă: aceea de a rămâne cu Mine tot timpul, pentru totdeauna! Privește această casă, cei doi proprietari îți vor primi familia, în numele Meu și vor avea grijă de ea; ușa acestei case îți va fi deschisă zi și noapte!"

5. Matei, care cunoștea de mult timp această casă în ruine, nu mai înceta să se minuneze și a spus: "Doamne, s-a petrecut fără îndoială un mare miracol, căci această casă era în ruine și, iată, acum este un palat cum nu mai există altul nici chiar în Ierusalim! O asemenea găzduire este într-adevăr regală, ea trebuie să fi costat enorm!"

6. Eu i-am spus: "Gândește-te pur și simplu că, ceea ce le este imposibil oamenilor, pentru Dumnezeu este cu putință și vei înțelege atunci cum s-a putut ca această ruină să devină un palat! Ai cu ce să scrii? Ai destul material pentru asta?"

7. Matei a spus: "Am tot ce-mi trebuie pentru două zile și dacă trebuie mai mult voi merge să-mi aduc".

8. Eu i-am spus: "Ceea ce ai acum îți va ajunge pentru zece zile; după aceea, noi vom găsi în alte locuri ceea ce ne va trebui. Rămâi aici și ia parte la masa noastră. La ora șase vom merge pe munte, unde Eu voi anunța poporului mântuirea; tu trebuie să scrii tot ceea ce voi spune Eu în trei capitole divizate în versete mici, în maniera lui David; caută apoi încă vreo câțiva scribi, care să poată copia ce ai scris tu, pentru ca o mărturie scrisă să rămână aici".

9. Matei a răspuns: "Doamne, facă-se voia Ta!".

10. Au intrat atunci ceilalți discipoli, urmați de preoți și de notabilii orașului, care au venit să Mă salute, cu un aer ofensat. Marele preot a intrat, spunând: "Doamne, Tu ai pregătit această locuință pentru ca ea să fie demnă să Te primească; Solomon a construit Templul cu fast, pentru a fi demn de a fi casa lui Dumnezeu, în care să fie slujit de oameni, dar oamenii au profanat aceste locuri prin blasfemiile lor, iar Dumnezeu a părăsit Templul și Arca Sa și a venit la noi pe munte, prin Tine Doamne, care ai fost atât de rău primit la Ierusalim și ai venit la noi, credincioșii și vechii Tăi adoratori. Și va veni ceea ce este scris:

11. 'La sfârșitul vremurilor, Muntele, care este lăcașul Domnului, va fi mai înalt decât toți munții și decât toate colinele; toți păgânii vor veni în fugă aici și popoarele vor spune: 'Veniți, să mergem pe Muntele Domnului, în lăcașul Dumnezeului lui Iacov, pentru ca El să ne învețe căile Sale, iar noi să putem să urcăm cărările Sale, căci din Sion va veni legea Sa și din Ierusalim cuvântul Său'. (Isaiia II, 2-3)

12. Noi ne bucurăm la fel ca mireasa la sosirea mirelui, atunci când el îi aduce pentru prima dată omagiul său, mâna sa și inima sa, căci într-adevăr, Doamne, Ierusalimul, orașul ales al marelui Rege, a devenit rău; el s-a ridicat împotriva Ta și Te-a batjocorit. Noi nu ne credem mai buni; cine ar putea să fie fără greșeală în fața Ta? Dar este sigur că între două rele, Domnul l-a ales pe cel mai mic; este ceea ce vedem atât de clar în fața ochilor noștri. Tu ești Cel pe care îl așteptam de atâta timp. Osana, Ție, care vii în numele Domnului!"

13. Eu i-am spus atunci acestui orator: "Da, ai vorbit bine, dar Eu vă spun, dacă vreți să urmați învățătura Mea, primiți-o și urmați-o în fiecare zi și atunci veți avea parte de mântuirea pe care o voi anunța pe munte. Grația vine din înaltul Cerului, dar nu este de ajuns, căci ea nu rămâne dacă nu o puneți în practică în fiecare zi, precum acel înfometat care - întins sub copac - nu este în stare să întindă mâna pentru a lua și a mânca smochinele coapte.

14. Nu este suficient să ascultați, trebuie să puneți în practică învățătura Mea pentru a primi apoi mântuirea care vine din Ierusalim! Ai înțeles?"

15. Oratorul a spus: "Da, căci numai Dumnezeu vorbește ca Tine!"

16. "Ei bine, am spus Eu, dacă ai înțeles, să ne așezăm la masă și, după ce vom mânca, vei nota că i-am unit noaptea trecută pe Irhael și Joram, medicul și i-am binecuvântat. De acum înainte nimeni să nu mai fie indignat în ceea ce privește relația lor. Acum luați loc la masă. Așa să fie!"

17. S-au așezat cu toții și au fost numeroși cei care au participat la această masă cu lapte și pâine cu miere.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !