Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 22:30
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 15.1.2010, 23:02    Post subject: Capitolul 39 - Masa la Irhael. Predica de pe Munte, (Matei V, 3-12) Reply with quote

Capitolul 39

Masa la Irhael. Predica de pe Munte, (Matei V, 3-12)


(3) Ferice de cei săraci, în duh, căci a lor este împărăția cerurilor!
(4) Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiații
(5) Ferice de cei blânzi, căci ei vor moșteni pământul!
(6) Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire, căci ei vor fi săturați!
(7) Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă!
(8) Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu!
(9) Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu!
(10) Ferice de cei prigoniți din pricina neprihănirii, căci a lor este împărăția cerurilor!
(11) Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni și vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră!
(12) Bucurați-vă și veseliți-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot așa au prigonit pe proorocii, care au fost înainte de voi.


1. In Europa, acest mic dejun n-ar fi avut nimic special, dar în această țară în care curge laptele și mierea, el a fost cea mai minunată masă, mierea și laptele Pământului Făgăduit fiind atunci și de-a pururi cele mai bune din lume.

2. La sfârșitul mesei au fost servite fructe minunate și toți I-au mulțumit și L-au slăvit pe Dumnezeu, care a dat un gust atât de bun fructelor și a permis albinelor să culeagă mierea cea dulce a florilor de câmp, și să o ducă în fagurii lor miraculoși!

3. Unul dintre samariteni, care era un înțelept, a spus: "înțelepciunea, puterea și bunătatea lui Dumnezeu nu vor fi niciodată cunoscute îndeajuns. Ploaia cade, mii și mii de specii de plante, arbori și mărăcini trăiesc pe pământ și beau aceeași apă; fiecare are un alt gust, un alt parfum, o altă formă; fiecare formă este frumoasă și plăcută; nimic nu crește fără un motiv anume, fără o anumită necesitate, nici măcar cel mai mic mușchi de pe o piatră!

4. Și toate animalele de pe pământ, din apă și din aer, ce multiplicitate, ce diversitate! De la țânțar la elefant, de la arahnidă la leviatan - monstrul de neîmblânzit care poate ține munții pe spatele său și se poate juca cu cedrii din Liban! Oh, Doamne, ce putere, ce forță, ce profundă înțelepciune sălășluiește în Dumnezeu, care susține și ghidează soarele, luna și toate stelele, care păstrează marea în adâncurile ei și ridică munții, care a făcut pământul!"

5. Eu am spus: "Ai vorbit bine, este adevărat. Dumnezeu este infinit de bun, infinit de înțelept, infinit de drept și nu are nevoie de sfaturile și de învățăturile nimănui. Dar Eu vă spun, omul de pe acest pământ nu a fost făcut pentru a fi inferior lui Dumnezeu care este complet desăvârșit.

6. Până acum acest lucru era aproape imposibil, pe acest pământ, care s-a aflat sub sceptrul morții, dar începând de acum va fi posibil pentru cel care va urmări cu seriozitate să trăiască respectând în totalitate Cuvântul Meu.

7. Iar Eu cred că, dacă este atât de ușor de trăit respectând în totalitate Cuvântul Meu, care nu presupune altceva decât ca faptele voastre să fie în conformitate cu preceptele pe care Dumnezeu vi le-a dat sub formă de porunci, omul nu trebuie să precupețească nici cel mai mic efort pentru a atinge cea mai înaltă elevare spirituală".

8. Marele preot a spus: "Da, Doamne, omul trebuie să riște tot dacă vrea cu adevărat să atingă cea mai înaltă elevare spirituală. Cel care vrea cu adevărat să se bucure de o vedere frumoasă, fiind pe vârful muntelui, trebuie mai întâi să-l urce cu greutate. Cine vrea să culeagă roadele, trebuie mai întâi să are și apoi să semene; prin urmare, dacă vrem să câștigăm ceva (care este bun), trebuie să începem înainte de toate prin a risca; cine nu riscă nimic, nu va avea nimic! Dacă Tu ne arăți căile Tale, nu ne va fi greu să ajungem la ceea ce Tu ai anunțat, adică să devenim și noi la rândul nostru desăvârșiți, așa cum Tatăl nostru ceresc este desăvârșit în ceruri!"

9. Eu am spus: "Fără îndoială", după care am adăugat: "Jugul meu este blând, povara Mea este ușoară, dar oamenii au avut poveri grele de purtat și nu au obținut nimic astfel. Problema este de a ști cum se va mări credința lor, dacă ei își vor schimba povara grea cu o nouă povară, ușoară, dar neobișnuită. Nu vor sfârși ei oare prin a ne spune: 'Cu trudă și cu suferință n-am obținut nimic. Ce vom obține noi atunci dacă eforturile noastre vor fi la fel ca acelea ale copiilor care se joacă?'

10. "Eu vă spun, va trebui să schimbați vechiul om ca pe o haină veche și să îmbrăcați o haină nouă, care va fi poate neplăcută la început; dar cel care nu se va lăsa tulburat de o astfel de bagatelă și care nu va căuta să îmbrace din nou vechea haină cu care era obișnuit, ci dimpotrivă chiar îi va plăcea haina cea nouă, acela va atinge desăvârșirea despre care v-am vorbit.

11. Fiți gata, Eu voi pleca acum pe munte! Cine vrea să Mă urmeze, să pornească; și tu, Matei, du-te și ia-ți tabla de scris și vino repede înapoi, vezi că sunt gata să plec!"

12. Matei a zis: "Doamne, știi că sunt gata să Te urmez. Dar dacă mă duc la oficiu, la bariera orașului, unde lucrez în solda romanilor ca vameș și ca scrib, voi avea neplăceri, iar gărzile romane nu mă vor lăsa să plec înainte de a-mi fi terminat treaba. Aș prefera să găsesc aici materialul care îmi este necesar astăzi și în seara asta voi merge să iau de la mine de acasă ceea ce îmi lipsește pentru următoarele două zile. De fapt, nu am material decât pentru trei zile, căci romanii nu-mi dau decât pentru această perioadă!"

13. Eu i-am spus: "Prietene, du-te, fă ceea ce-ți spun și vei fi mulțumit; du-te, astăzi nu vei avea nimic de făcut, nimeni nu te așteaptă la barieră, dar ia-i pe cei care lucrează cu tine pentru ca să copieze Cuvântul Meu în mai multe exemplare". Matei a spus: "Dacă este așa, atunci mă duc".

14. Și Matei, vameșul, a plecat și a găsit lucrurile așa cum i-am spus. S-a întors în mare grabă cu încă trei scribi și am pornit cu toții către Muntele Garizim, împreună cu toți cei care erau acasă. După o oră de mers pe jos, am ajuns la poalele muntelui și Marele Preot M-a întrebat dacă trebuia să deschidă Templul antic.

15. Eu i-am arătat împrejurimile și pe toți oamenii care ne-au urmat și i-am spus: "Ei bine, prietene, Templul cel mai vechi și cel mai autentic este aici. Eu îl voi reconstrui, la fel cum am restaurat casa lui Irhael. Dar nu am nevoie pentru aceasta de această clădire veche; împrejurimile de la poalele muntelui sunt de ajuns și, iată, printre altele, că sunt aici mai multe bănci și mese decât au nevoie scribii voștri. Deschideți-vă urechile, ochii și inimile și fiți gata. Iată, sub ochii voștri, în fața voastră, Făgăduiala profetului Isaiia!"

16. Matei a spus: "Doamne, suntem gata sate ascultăm".

17. Aici începe Predica de pe Munte (Matei V, 3-12). Această predică a durat trei ore, căci am vorbit rar, pentruca scribii să poată să scrie.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !