Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 07:51
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 9.2.2010, 04:10    Post subject: Capitolul 43 Reply with quote

Capitolul 43

Sihar. Despre necesitatea încolțirii și maturizării lucrurilor.


1. Foarte surprins, la fel ca și mulți alții din asistență, Marele Preot a spus după un moment de uimire: "Da, da, înțeleg bine! Dar atunci, Domnul de ce nu se face înțeles, așa cum ai făcut-o tu? Căci astfel, nu aș fi păcătuit împotriva Lui!"

2. Natanael a spus: "Dacă un băiat de șapte ani ar fi pus întrebarea, nu ar fi fost de mirare, dar aceasta mă miră la tine, care ești unul dintre cei mai mari înțelepți ai orașului!

3. N-ai vrea poate să-i pui Domnului și întrebarea savantă: de ce a dat semințelor, care nu seamănă cu nimic, proprietatea de a se dezvolta și de a conține forma latentă a arborelui care va rezulta? Nu ar fi fost mai bine să lase fructele să cadă din cer, în brațele oamenilor? La ce servește această creștere lentă a arborilor, pornind de la o sămânță? Și de ce să trebuiască să aștepți atât de mult să se coacă fructele? Iată, iată cât ești încă de prost!

4. Cuvântul și învățătura Domnului sunt la fel ca toată opera Sa. El ne oferă învățătura sub forma unor semințemititele, pe care trebuie să începem să le semănăm în solul spiritului nostru și acest sol se numește iubire; acolopoate crește sămânța, pentru a deveni un arbore al adevăratei cunoașteri a lui Dumnezeu și a noastră, iar din acest copac, la momentul dorit, să putem recolta fructele coapte ale vieții veșnice.

5. Iubirea este lucrul cel dintâi: fără iubire, nici un fruct al spiritului nu poate crește. Seamănă semințele în aer și vei vedea dacă cresc și dau fructe. Adevărata iubire este pământul veritabil ce poate primi sămânța spirituală care ne-a fost dată prin gura Domnului!

6. De aceea, Domnul ne eliberează de severa lege mozaică a pedepsei, pentru a găsi un sol fertil în inimile noastre. De fapt, cel care condamnă, după lege, nu are adeseori decât prea puțină iubire sau deloc, iar sămânța Cuvântului divin nu ar putea niciodată să se dezvolte în el. Cel care este condamnat este judecat. In judecată nu există iubire, fiindcă judecata este moartea iubirii.

7. Ar fi deci mai bine să nu vezi întotdeauna greșeala aproapelui, ci mai degrabă să fii răbdător și indulgent. Dacă, în slăbiciunea lor, ceilalți vă cer ceva, voi nu trebuie să le refuzați; astfel, iubirea va crește în voi, ca și în frații voștri mai slabi, iar când veți fi copleșiți cu toții de această iubire, sămânța divină va fi încolțit în voi; atunci, cel slab, devenit acum puternic și el, vă va da înapoi de mai multe ori ceea ce ați făcut voi altădată pentru el, pe când era slab.

8. Dar dacă voi sunteți meschini și duri cu frații voștri mai slabi, nu veți fi niciodată voi înșivă un fruct al lui Dumnezeu și, în cele din urmă, veți fi supuși judecății celor slabi.

9. Când Domnul spune: 'Dă-i haina celui care îți cere cămașa', aceasta înseamnă că voi sunteți proprietari bogați și că trebuie să dați din abundență celor care vin la voi. Astfel, veți deveni bogați în inimile voastre. Această bogăție vă va aduce fericirea și săracii vă vor binecuvânta, căci ei vor auzi în inimile voastre predica adevăratei Evanghelii a lui Dumnezeu, pusă în practică și vă vor susține. Dar dacă voi calculați cu zgârcenie ceea ce dați, nu veți fi mai avantajați decât frații voștri săraci".
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !