Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 03:40
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 9.2.2010, 04:13    Post subject: Capitolul 44 Reply with quote

Capitolul 44

Sihar. Predica de pe Munte. Corespondențe: ochiul drept și mâna dreaptă.


1. Marele Preot, care a urmărit acest discurs cu mare atenție, a spus: Totul este bine și cred că am înțeles tot ce mi-ai spus, dar trebuie să-ți atrag atenția că învățătorul nu a vorbit decât despre smulgerea ochiului drept și a mâinii drepte. În entuziasmul meu, eu am adăugat și picioarele, iar tu mi-ai explicat sensul picioarelor, ca și sensul ochilor și mâinilor despre care a vorbit învățătorul. Și tu ai spus: numai Cuvântul învățătorului care se adresează spiritului omului are o corespondență; cum se face atunci că tu ai găsit una la ceea ce am adăugat eu?"

2. Natanael a răspuns: Te înșeli, Domnul a vorbit și despre piciorul drept; numai că El a făcut semn scribilor să omită acest detaliu, căci cei care și-au întors privirea către ceruri (adică cei care au renunțat la propria lor voință, voința corespunzând mâinii stângi și care au renunțat deja la mâna lor dreaptă, aceasta corespunzând activității terestre), nu mai este necesar sa-și smulgă piciorul drept, ochiul văzând adevărata lumină, iar mâna - sau voința - alegând acțiunea cea bună; progresele spre desăvârșire vin atunci de la sine, piciorul drept - care reprezintă înaintarea în această lume terestră - nemaifiind necesar.

3. Voi, samaritenilor, puteți însă începe cu picioarele, căci deși privirea voastră este întoarsă către Dumnezeu și mâinile voastre se întind către acțiuni drepte, piciorul vostru, din cauza setei voastre de afirmare, este întors numai către lume. Voi așteptați de la Mesia altceva decât v-au anunțat profeții și piciorul drept este cel pe care trebuie să-l smulgeți, dacă vreți să apucați pe calea care duce către împărăția lui Dumnezeu. Iată de ce Domnul v-a vorbit despre piciorui drept, dar nu a vrut ca aceste lucruri să fie scrise, căci viitorii discipoli ai Domnului vor ști bine unde și ce este împărăția lui Mesia și ce trebuie făcut pentru a ajunge la ea. Mai ai alte observații de făcut?"

4. Marele Preot a spus: "Pentru mine lucrurile sunt acum limpezi, atât cât pot eu să vad de limpede!. Și în ciuda a tot ceea ce mi-a fost explicat, trebuie să mărturisesc că învățătura voastră, așa cum este transmisă, este foarte dură și dificilă. Veți vedea că mulți se vor împiedica de ea!

5. Nu vreau să cobesc, dar pot să vă spun că nu veți reuși să obțineți de la evreii orgolioși ceea ce ați obținut de la noi, în ciuda prostiei noastre. Noi bănuim, chiar dacă nu este decât un vis, dar evreii nu vă vor crede; ei vor vrea semne și în cele din urmă vor sfârși prin a vă persecuta chiar din cauza acestor semne. Noi nu v-am cerut nici un semn și cu toate acestea le-ați făcut de bunăvoie.

6. Noi vă credem, dar nu din cauza miracolelor pe care și alți oameni sunt mai mult sau mai puțin capabili să le facă, ci din cauza învățăturii pe care ne-ați daț-o. Ar trebui deci să rămâneți la noi, căci la acești evrei orgolioși nu veți face o afacere prea bună și nici la greci".
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !