Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 20:41
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 11.2.2010, 04:30    Post subject: Capitolul 62 Reply with quote

Capitolul 62

Sihar. Masa cerească în sala îngerilor. Bucuria negustorului; pesimismul lui Jairuth. Împărăția lui Dumnezeu și sufletele morților înainte de înălțarea Domnului.


1. Negustorul a tăcut, mulțumind Tatălui împreună cu Mine, după care a luat loc la o masă mare din mijlocul sâlii. Eu am luat loc la aceeași masă, împreună cu discipolii Mei, Jonael, soția și fiicele sale, Irhael și soțul sau Joram și, printre noi, Măria, mama trupului Meu,

2. Aflat în culmea bucuriei, negustorul a spus: "Doamne, deoarece ai binevoit să iei loc la masa la care m-am așezat eu, de acum înainte voi da dijma de la toate bunurile mele săracilor și îi voi scuti pe zece ani de toate impozitele pe care le datorează romanilor. Sper ca, după această perioadă de timp, Dumnezeu -Tatăl Tău și Tatăl nostru - să ne elibereze, grație Ție, de această corvoadă și Tu știi că eu sunt la dispoziția Ta împreună cu tot ce am.

3. Oh, Doamne, eliberează-ne de această plagă și fă ca evreii din Ierusalim să ajungă să dorească o bună înțelegere cu noi, pentru că s-au îndepărtat cu totul de adevărul străvechi; în inimile lor nu domnesc decât egoismul, ambiția și dorința de succese. Ei nu se mai gândesc la Dumnezeu. Nici nu se mai pune problema iubirii aproapelui. Ei disprețuiesc Muntele Garizim și au făcut din Templul lui Dumnezeu de la Ierusalim, o prăvălie de agenți de schimb și negustori. Dacă le spui că profanează sanctuarul lui Dumnezeu, imediat te blestemă și te afurisesc, în numele celui pe care ei îl cunosc bine. Doamne, asta trebuie să se schimbe, nu mai poate dura, trebuie să ne temem de un nou potop dacă lucrurile mai continuă așa. Nu sunt decât păgâni în întreaga lume, chiar și la Ierusalim sau în ludeea, unde trăiesc evreii; preoții, leviții, doctorii, fariseii, negustorii, agenții de schimb sunt chiar mai răi decât păgânii. Pe scurt, lumea este mai rea decât pe vremea lui Noe. Dacă nu primim ajutor, dacă Mesia nu înșfacă sabia Sa strălucitoare, va trebui să construim o nouă arcă a lui Noe. Doamne, fă ce stă în puterea Ta, eu sunt gata să Te ajut!"

4. Eu am spus: "Dragă Jairuth, privește îngerii Mei. Adevăr îți spun, toți cei care se află în slujba Mea nu și-ar găsi locul pe un milion de pământuri; unul singur dintre ei ar fi de ajuns pentru a nimici într-o singură clipă întregul Imperiu Roman și, deși voi aveți o credință mai mare decât evreii din Ierusalim, imaginea voastră despre Mesia nu este totuși mai aproape de adevăr decât a lor.

5. Mesia va stabili, într-adevâr, o nouă împărăție pe acest pământ; dar nu una materială, cu sceptru și coroană, ține minte, ci o împărăție a spiritului, a adevărului și a libertății pe care ți-o dă adevărul, sub conducerea unică a iubirii!*

6. Lumea va fi chemată să intre în această împărăție. Dacă va urma această chemare, va căpăta viața veșnică; dacă nu, va supraviețui așa cum este, dar se va îndrepta în cele din urmă către moartea eternă.

7. Mesia, ca Fiu ai omului, nu a venit pentru a judeca lumea, ci pentru a-i chema pe toți cei ce merg prin întunericul morții să intre în împărăția luminii, adevărului și iubirii.

8. El nu a venit în aceasta lume pentru a vă da înapoi ceea ce străbunii și regii voștri i-au lâsat pe păgâni să ia, ci numai pentru a reda oamenilor care au trăit până acum și oamenilor care vor trăi de acum înainte, ceea ce Adam a pierdut.

9. Până acum, multe suflete dezîntrupate nu au putut părăsi acest pâmânt. De la Adam și până astăzi, nenumărate sunt sufletele care lâncezesc în tărâmul cel întunecat al pământului, dar iată că, după ajutorul pe care li-l voi oferi Eu, ele vor putea fi după aceea complet libere, iar atunci când Eu voi urca la cer, voi deschide tuturor celor care merită porțile cerului și toți aceștia vor putea merge pe drumul către viața eternă.

10. Aceasta va fi lucrarea îndeplinită de Mesia; nu există o alta și nu este nevoie ca tu să-ți chemi luptătorii din Extremul Orient; niciodată nu voi avea nevoie de ei. Dar pentru împărăția Mea voi avea nevoie de mulți lucrători spirituali, pe care îi voi forma Eu însumi; câțiva se află deja la această masă, dar vor trebui formați mulți alții, întru adevăr și iubire.

11. Iată ce trebuie să îndeplinesc Eu. Ce crezi despre asta? Spune-Mi dacă îți place un astfel de Mesia?"

12. Negustorul Jairuth a spus: "Doamne, trebuie să mă mai gândesc la asta. Nimeni, niciodată, nu a vorbit despre un asemenea Mesia, astfel că eu cred că lumea nu va profita deloc de prezența Ta; atâta timp cât lumea va rămâne așa cum este, ea va fi dușmanul a tot ceea ce este spiritual. O să mă mai gândesc la asta".

( * -Vezi și: Împărăția cerurilor nu vine în chip văzut : http://www.scribd.com/doc/1412554/A-doua-venire-a-Domnului-Iisus-Hristos-2Imparatia-cerurilor-nu-vine-in-chip-vazut n.r.)
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !