Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 02:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 11.2.2010, 04:55    Post subject: Capitolul 68 Reply with quote

Capitolul 68

Sihar. Delegația romană. Convorbirea între patru ochi dintre Iisus și căpitanul roman. Despre adevărul oamenilor și cel al larvelor umane. Despre desăvârșire. Succesorii Domnului.


1. Delegația soldaților romani ni s-a alăturat și comandantul lor Mi-a înmânat o cerere a căpitanului, comandantul suprem al taberei, care Mă ruga să uit tot ce s-a întâmplat și să le cer celor care Mă urmau să promită că nu vor povesti nimic, pentru a evita necazurile, care oricum nu ar fi folosit nimănui; era în interesul tuturor să devină mai degrabă prieteni decât dușmani ai căpitanului roman. Jairuth a fost de asemenea rugat să păstreze tăcerea asupra incidentului care avusese loc și a fost asigurat că pe viitor va avea pace în casă. În rest, comandantul M-a rugat să merg să-l vizitez la domiciliul său, căci el dorea să-Mi vorbească în secret despre lucruri importante.

2. Eu am răspuns purtătorului biletului: "Spune-i comandantului tău că va primi ceea ce-Mi cere, dar Eu nu voi merge la locuința lui; dacă vrea să vorbească în secret cu Mine despre lucruri importante, să Mă aștepte la poarta acestei comune și îi voi spune ce dorește să știe".

3. La aceste cuvinte, delegația s-a retras și a mers să-i raporteze comandantului roman ceea ce am spus. Șeful lor a venit imediat la poarta comunei, cu câțiva subordonați aleși de el.

4. Jairuth M-a întrebat dacă este cazul să luăm în serios această invitație; el cunoștea șiretenia acestui căpitan, din cauza căruia mulți trecuseră în lumea de dincolo.

5. Eu am spus: "Dragă prietene, Eu îl cunosc și știu de ce este capabil. Dar băieții-îngeri i-au inspirat un respect de nezdruncinat, el îi ia drept duhuri, iar pe Mine drept un fiu al lui Jupiter; ar vrea să știe care este adevărul. Știu ce să-i spun".

6. Jairuth a fost mulțumit. Am ajuns la poartă, unde căpitanul ne aștepta deja cu ofițerii săi. El a înaintat, M-a salutat amabil și a trecut imediat la subiect.

7. M-am îndreptat atunci către el, spunându-i: "Prietene, servitorii Mei nu sunt duhuri și Eu nu sunt fiul lui Zeus; acum ai aflat tot ce doreai să știi!"

8. Comandantul a rămas foarte surprins să constate că Eu puteam să aflu atât de ușor gândurile sale, pe care nu le cunoștea nimeni.

9. El a rămas mut de uimire timp de câteva clipe, apoi M-a întrebat încă o dată: "Dacă nu ești fiul lui, atunci spune-mi, cine ești tu și cine sunt de fapt servitorii tăi? În nici un caz nu sunteți oameni obișnuiți; mi-ar plăcea să vă aduc omagiile pe care le meritați!"

10. Eu i-am răspuns: "Orice om care întreabă ceva cu sinceritate și franchețe merită un răspuns. Tu M-ai întrebat cu sinceritate și franchețe, așa că meriți un răspuns. Iată-l: Eu sunt în primul rând Cel pe care-l vezi în fața ta, adică un om cum sunt mulți pe acest pământ, este adevărat, care îmi seamănă; cu toate acestea, ei nu sunt oameni, ci larve umane. Cu cât un om autentic se apropie mai mult de desăvârșire, cu atât are mai multă forță și putere în cunoașterea sa și în voința sa de acțiune".

11. Comandantul a spus: "înseamnă că orice om poate deveni desăvârșit la fel ca tine?"

12. Eu am spus: "Oh, da! Dar numai dacă, pentru a se desăvârși, urmează învățătura Mea!"

13. Căpitanul a spus: "Atunci vrem să-ți ascultăm învățătura; în conformitate cu care trebuie să trăim și să acționăm".

14. Eu: "Aș putea foarte bine să-ți dau aceste învățături dar nu ți-ar fi de prea mare folos, pentru că nu le-ai urma. Atâta timp cât vei fi aici trimisul Romei, învățătura Mea nu te va putea ajuta. Pentru a Mă urma, trebuie să părăsești totul; în caz contrar, este imposibil să trăiești după învățătura Mea".

15. Comandantul a spus: "Da, da, ar fi foarte dificil. Totuși, mi-ai putea da câteva sfaturi fundamentale. Am deja anumite cunoștințe în diverse domenii și am puterea de a înțelege; de ce nu aș putea lua cunoștință de învățătura ta? Poate că aș putea să o aplic într-o oarecare măsură !"

16. Eu i-am răspuns: "Prietene, dacă învățătura Mea este să Mă urmezi și nu există altă posibilitate de a intra în împărăția desăvârșirii Mele, cum vrei să o îndeplinești?"

17. Comandantul a spus: "Asta pare destul de curios. Dar trebuie să fie ceva în toate astea! Lasă-mă să mă gândesc un pic!"

18. Comandantul s-a gândit o vreme, după care a spus: "De fapt, este vorba să te urmez ca persoană, sau din punct de vedere moral?

19. Eu: "A Mă urma în persoană implică de la sine angajamentul moral. Este de preferat ca angajamentul personal să urmeze angajamentul moral. Dar dacă angajamentul personal are urmări incompatibile cu funcția oficială, angajamentul moral este suficient. Trebuie însă ca în profunzimile conștiinței tale să existe această iubire pentru Mine și pentru toate ființele umane, care este însăși baza adevărului, fără de care angajamentul moral nu are nici o valoare! înțelegi?

20. Comandantul a spus: "Nu îmi este clar un lucru: ce trebuie să fac atunci cu frumoșii mei zei? Strămoșii mei credeau în ei. Este bine să urmez în continuare credința strămoșilor mei sau trebuie să încep să cred în Dumnezeul evreilor?"
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !