Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 09:47
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.2.2010, 04:12    Post subject: Capitolul 77 Reply with quote

Capitolul 77

Sihar. Despre infamia oamenior, încrederea în Domnul.


1. Mulți dintre cei prezenți s-au grăbit către Mine, cerându-Mi să fac miracole și spunând: "Dacă faci minuni pentru orbi, care nu au nici cunoștințe, nici judecată și care deci nu pot înțelege nimic, fă atunci și pentru noi; noi vom crede în tine dacă vom vedea minuni adevărate, dar în caz contrar, vom ști la ce să ne așteptăm, fiindcă suntem la curent cu tot!"

2. Eu le-am spus: "Ei bine! Dacă sunteți atât de înțelepți și știți totul, la fel ca Dumnezeu, de ce vă mai trebuie atunci miracole? Puteți, fără nici o altă minune, să știți dacă spun adevărul sau nu! La ce folosesc miracolele? Se împlinesc în curând două zile de când Mă aflu aici și nu au încetat să se petreacă lucruri extraordinare; aveți în acest sens sute de martori. Dacă asta nu vă ajunge, nici alte miracole nu vor fi de ajuns pentru inimile voastre rele; așa că plecați de aici, dacă nu vreți să fiți alungați cu forța!"

3. Ei au strigat atunci: "Cine poate și îndrăznește să ne alunge cu forța? Nu suntem noi oameni de vază din Roma și stăpâni ai acestor locuri, unde muncim și trăim? Putem cu ușurință să te facem să pleci de aici chiar în acest moment, așa că nu tu, un simplu galileean, ai să ne alungi după cum dorești! Ne-am săturat de tine; îți ordonăm, prin puterea pe care o avem, să părăsești orașul înainte de căderea nopții!"

4. Eu le-am spus: "Oh, orbi smintiți, cât timp credeți să mai puteți trăi, folosindu-vă de puterea voastră? Un singur gând de-al Meu ar fi suficient pentru a vă face praf și pulbere, cu toată puterea voastră; întoarceți-vă acasă, dacă nu vreți să vi se surpe pământul de sub picioare!"

5. În aceeași clipă, pământul s-a crăpat sub picioarele lor și din crăpătură a început să iasă fum și foc. Văzând așa ceva, oamenii au început să urle: "Nefericiții de noi, suntem pierduți, am păcătuit împotriva lui Ilie!" Ei au plecat în goană, urlând și crăpătura s-a închis la loc, în timp ce noi ne întorceam liniștiți în casa lui Joram.

6. La sosirea noastră în casa lui Irhael și a lui Joram, am găsit cina pregătită. Eu am binecuvântat-o. Aproape o mie de persoane au luat loc, au băut și au mâncat cu bucurie și au lăudat gustul delicios al mâncărurilor și al vinurilor. Numai comandantul, venit împreună cu soția sa și cu ofițerii din subordinea sa, a rămas serios, abia atingându-se de mâncare. Jonael, care era așezat lângă el, l-a întrebat de ce era așa de trist!

7. Comandantul a suspinat și a spus: "Nobil și înțelept prieten, cum să mă bucur când văd că cei mai mulți dintre oameni nu sunt demni să locuiască nici în Tartar (n.t. iadul roman), dacă acesta există! Poți să privești fără silă doi lupi înfometați smulgându-și unul altuia un os și luptându-se sălbatic, căci aceștia sunt lupi, animale fără judecată, mașini care au viață, împinse de instincte primitive, incapabili să socotească, precum pârâul care, umflându-se, acoperă tot ce întâlnește. Dar oamenii, care pretind că sunt înțelepți și cultivați, sunt mai răi în inima lor decât lupii, tigrii, hienele, râșii și urșii; ei vor să atragă toate privirile, dar nu acordă nici cea mai mică atenție aproapelui lor. Spune-mi, prietene, îi putem numi oare oameni? Sunt ei demni măcar de milă? Nu, îți spun, de o mie de ori, nu! Oh, așteptați, popor de brute, am să dau foc la ceva care vă va face să vă pierdeți auzul și văzul pentru totdeauna!"

8. Jonael a spus: "Dar ce vrei să faci? Dacă-i distrugi, îți vei atrage multe necazuri care te vor trăda în fața Romei; vei avea parte de multă bătaie de cap și în cele din urmă vei fi exilat la sciți! Renunță la răzbunare, lasă asta în seama Domnului și fii sigur că El va lua măsurile cele mai dreptei

9. Citește istoria poporului meu și vei vedea că întotdeauna Domnul i-a pedepsit cu severitate pe oameni adeseori fără nici un pic de milă, pentru fiecare păcat comis. Îți spun, Domnul cerului și al pământului este și va fi mereu la fel, pe vecie. El este răbdător, plin de compasiune, niciodată nu Și-a abandonat poporul, dar vai de cei care îl fac pe Dumnezeu să își piardă răbdarea! Dacă El își va lua biciul în mână, își va biciui poporul până când oamenii vor fi frânți, zdrobiți, și vor deveni astfel limpezi ca supa.

10. Ceea ce pe tine te-ar costa atâtea necazuri și pericole, Dumnezeu ar face cu un singur gând și atâta vreme cât Dumnezeu îi tolerează pe acești oameni, este mai bine ca noi să nu ne băgăm!

11. Ai văzut ce ușor i-a fost Domnului să deschidă pământul în fața acelor scelerați și să facă să iasă foc și aburi din străfundurile crăpăturilor! Ar fi la fel de ușor pentru El să-i transforme în cenușă pe acești nefericiți, dar El s-a limitat să-i înspăimânte și să-i facă să o ia la fugă!

12. Dacă asta îi este de ajuns Domnului, să ne fie și nouă de ajuns. Numai El singur știe ce este drept să faci. Domnul se află printre noi, în mijlocul a tot felul de lucruri minunate și pare să fie fericit că este cu noi! De ce să fim noi morocănoși și triști? Fii bucuros și mulțumit, bucură-te de grația lui Dumnezeu și lasă în seama Lui tot restul!"
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !