Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 4.7.2020, 20:21
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.2.2010, 04:27    Post subject: Capitolul 80 Reply with quote

Capitolul 80

Sihar. Este viața terestră compatibilă cu Evanghelia? Când va veni împărăția lui Dumnezeu? Trăiți în pacea și unitatea îngerilor păzitori și a ordinii divine. Când va veni împărăția lui Dumnezeu pe acest pământ?


1.Făcând ochii mari de uimire, la fel ca mulți alți oaspeți, comandantul a spus: "Dacă așa stau lucrurile, înseamnă că viața pe acest pământ este ceva cumplit, cine ar putea să reziste?"

2. Eu am spus: "Cine va urma învățătura Mea va rezista, dar cine se lasă condus de orgoliu și superficialitate, neiubindu-se decât pe sine, fără să ierte niciodată din inimă și fără să binecuvânteze de zece ori mai mult decât a fost ofensat, va simți mai devreme sau mai târziu consecințele inevitabile ale dușmăniei; el nu se va putea aștepta la nici un fel de protecție din partea Mea și va trebui să plătească până la ultimul sfanț răul pe care i l-a pricinuit dușmanului său. Trăiți deci în pace și înțelegere cu toată lumea. Mai bine suportați o nedreptate decât să pricinuiți chiar șl cel mai mic rău altcuiva; nu veți atrage atunci nici o răzbunare, iar spiritele celor care ar fi trebuit să fie dușmanii voștri vor deveni îngerii voștri păzitori, îndepărtând de la voi multe nenorociri.

3. De ce este așa? De ce trebuie să fie așa? Adevăr vă spun: este așa, pentru că aceasta este voința Mea și ordinea pe care am stabilit-o și care va rămâne de-a pururi neschimbată".

4. Comandantul a spus: "Da, Doamne, îmi dau seama foarte clar că iubirea Ta este infinită și înțelepciunea Ta nelimitată, dar spune-mi, atunci când toți oamenii vor fi pătrunși de învățătura Ta, pământul se va transforma într-un adevărat paradis. Când va fi aceasta?

5. Când mă gândesc la mărimea pământului, despre care nimeni nu știe încă de unde începe și unde se termină, când mă gândesc la numărul fără limită al oamenilor care locuiesc pe acest pământ nesfârșit, mă apucă amețeala. Trăsătura principală de caracter a majorității locuitorilor acestui pământ pare a fi răutatea crudă și grosolană.

6. Majoritatea oamenilor sunt răuvoitori din cauza egoismului lor animalic și sunt conduși de un orgoliu furibund.

7. Când undeva pe acest pământ imens se stabilește o populație pașnică, din momentul în care ea ajunge, grație eforturilor fiecăruia, la o anumită bunăstare, este imediat reperată de lupii și hienele umane, care vin să o ruineze; și acești bieți refugiați se trezesc de mii de ori mai săraci decât erau înainte, în starea lor primitivă.

8. Dar dacă acești oameni pașnici și cultivați se apără curajoși, cu arma în mână, cu toată energia și înțelepciunea spiritului lor, pentru a-și răpune dușmanii, atunci spiritele dușmanilor răpuși le devin niște dușmani și mai înverșunați; Te întreb atunci deschis: cum, când și în ce condiții va prinde învățătura Ta salvatoare rădăcini pe acest pământ, devenind decisivă în modul de a se comporta și de a acționa al oamenilor?

9. Dacă razele blânde ale învățăturii Tale nu luminează decât câteva națiuni, acestea vor fi asaltate de dușmahi din zi în zi mai numeroși. Dacă ele se predau dușmanilor lor, nu vor deveni oare sclavii lor și nu vor ajunge ele ca, sub dominație, să nu mai poată urma și practica această învățătură?

10. Dar dacă ele devin stăpâne ale dușmanilor lor, spiritele și sufletele acestor dușmani uciși în luptă vor deveni mai mult ca oricând dușmanii lor de neînvins și, după părerea mea, bineînțeles fără prea mare valoare, nu văd cum se va putea stabili pe pământ împărăția cerurilor!

11. A face bine pentru rău - și o spun pentru o cauză dreaptă - este un lucru discutabil. Dacă este vorba să-ți faci prieten dintr-un dușman, lucrul este valabil, nu mă îndoiesc; dar dacă este vorba să înfrunți un număr mare de inamici, Doamne, iartă-mi slaba înțelegere, dar dă-mi voie să mă îndoiesc! Această regulă nu mai poate fi aplicată.

12. Îmi vin mereu în minte nefericiții din Scylla și Charybda: când scapi de unul, te lovești mereu de celălalt! Doamne, încă o mică lămurire și îi voi îmbrățișa pe toți dușmanii mei și îi voi scoate pe toți prizonierii din celule, hoți, bandiți, asasini, oricât de răi ar fi!"
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !