Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 12:05
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.2.2010, 04:32    Post subject: Capitolul 81 Reply with quote

Capitolul 81

Comportamentul față de delicvenți. Condamnarea la moarte și efectele sale. Motivul principal al întrupării lui Hristos. Stabilirea unei punți între pământ și Lumea de dincolo!


1. Eu am spus: "Prietene, ești încă foarte miop, dacă înțelegi și explici astfel învățătura Mea! Jonael ți-a spus deja că în caz de legitimă apărare sau în caz că Dumnezeu ți-o cere, o luptă întreprinsă împotriva unui dușman este justificată. Toți inamicii care mor în astfel de lupte sunt imediat pedepsiți cu severitate, fiecare după sufletul său, dar în nici un caz nu se întorc pe acest - pământ pentru a le face rău celor care i-au învins pe bună dreptate. Dacă acest adevăr intangibil te poate face să vezi lucrurile în adâncime, cum de te poți îndoi de învățătura Mea?

2. Cine spune că adevărații delicvenți, care adeseori sunt mai răi decât niște animale feroce, nu trebuie să fie arestați și închiși? Dimpotrivă, dacă-ți iubești aproapele, chiar trebuie să faci acest lucru. Dacă, de pildă, în fața ta este atacat cineva de o fiară sălbatică, tu vei căuta să răpui bestia și dacă omul este atacat în stradă sau la el acasă, tu îi vei sări imediat în ajutor.

3. Întrucât asemenea hiene umane, atunci când se adună, pun în pericol populații întregi, autoritățile au datoria indispensabilă de a-i vâna pe acești oameni atât de periculoși și de a-i închide.

4. Condamnarea la moarte însă nu trebuie să fie aplicată decât dacă zece ani de încarcerare nu au avut nici un efect și condamnatul nu arată nici un semn de ameliorare. Dacă el promite însă, în momentul în care a ajuns pe eșafod, că se va transforma în bine, trebuie să i se acorde o amânare suplimentară de un an. Nu trebuie aplicată pedeapsa cu moartea decât dacă nu se mai poate scoate nimic dintr-un asemenea om; atunci este mai bine să te descotorosești de el.

5. Dar dacă autoritățile, cu acordul comunității, vor să comute această pedeapsă cu moartea, binemeritată de altfel, la închisoare pe viață, sunt libere să o facă și Eu nu am să le cer deloc socoteală.

6. Dușmanii celor care își duc viața în conformitate cu învățătura Mea, nu au nici un mijloc de a reveni după moarte pentru a le face viața grea celor vii. Acest lucru se poate petrece doar în cazul spiritelor care aspirau, din timpul vieții, să se transforme și pe care le-au ucis niște asupritori cruzi, tiranici, orgolioși, egoiști și avizi de putere, deti niște uzurpatori.

7. Dacă judecătorii lipsiți de orice sentiment nobil își fac, prin condamnările lor nedrepte, dușmani care se întorc ca spirite pentru a se răzbuna, Eu însumi permit ca aceste spirite să acționeze împotriva judecătorilor lor nedrepți. Dar nu este vorba aici de spirite absolut rele. Sper că te-ai lămurit acum!"

8. Comandantul a spus: "Iată-mă lămurit, renunț la comparația cu Scylla și Charybda.

9. Dar, după cum am mai spus, tot nu înțeleg cum învățătura Ta, care este cu adevărat sfântă, își va croi drum prin noaptea în care este scufundată umanitatea. După cum spui Tu însuți, învățătura Ta nu va fi de mare ajutor omenirii, pentru că ar face din oameni, mașini; în timp ce, dimpotrivă, calea naturală ar fi lungă și dificilă și ar costa sânge. Da, cred că pot să pretind - nu am darul profeției, dar cunosc Europa, Asia și Africa - că în două mii de ani, învățătura Ta nu va lumina nici jumătate din omenire! Am dreptate sau nu?"

10. Eu am spus: "Nu greșești foarte tare, dar lucrurile nu stau exact așa cum gândești tu; pentru că nu este vorba atât de acceptarea învățăturii Mele pe acest pământ, cât de stabilirea - prin învățătura și Cuvântul Meu, revelate prin această venire a Mea - unei punți de legătură între lumea materială și lumea spirituală, ale cărei câmpii eterne se întind dincolo de câmpia morții.

11. Cine vrea să accepte pe deplin și cu seriozitate învățătura Mea, va trece deja puntea de care vorbesc încă din această viață. Dar cel care o primește parțial sau fără entuziasm, ori chiar o refuză categoric, se va găsi dincolo într-o noapte totală și îi va fi foarte dificil să găsească această punte.

12. Cât despre oamenii care nu au avut niciodată ocazia de a cunoaște învățătura Mea pe acest pământ, aceștia vor găsi în Lumea de dincolo ghizi care îi vor conduce către această punte. Astfel, spiritele care nu au auzit niciodată vorbindu-se despre învățătura Mea, vor găsi și ele puntea către viața eternă. Dar dacă perseverează în ideile lor greșite, ele vor fi judecate după natura lor umană și nu vor ajunge în împărăția lui Dumnezeu. Iată cum stau lucrurile. Gândește-te și spune-Mi dacă îți place. Dar fă-o repede, căci șederea Mea aici se apropie de sfârșit".

13. Comandantul a spus: "Doamne, totul este clar și limpede și dacă voi mai avea vreo îndoială pe viitor, omul pe care l-ai trezit aici (din punct de vedere spiritual) va putea să mă lămurească. De aceea, voi lăuda și voi slăvi Numele Tău, împreună cu toți ceilalți, dar Te rog, acordă-mi grația și întoarce-Te repede, fiindcă principala mea grijă va fi ca Tu să găsești aici inimi mai demne decât cele care Te-au primit de data aceasta"
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !