Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 18:21
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.2.2010, 04:36    Post subject: Capitolul 82 Reply with quote

Capitolul 82

Sihar. Promisiunea unei vizite secrete. Nimeni nu este profet în țara sa. Cuvintele de rămas bun. Jonael primește harul de a face minuni, Iisus se întoarce în Galileea.


1. Eu am spus: "Mă voi întoarce într-o zi să vă văd, în secret, dar nu trebuie să strigați asta în gura mare, în tot orașul, aici - unde oamenii se simt cu atât mai importanți cu cât sunt mai puțin asupriți și plătesc mai puține impozite decât în Iudeea și Galileea și unde Jairuth al Meu plătește, ca să spun așa, toate impozitele săracilor.

2. Acolo unde oamenii se simt bine, nu este loc pentru un profet, decât dacă acesta este bătrân. Acești nebuni nu iau în considerare decât cuvintele bătrânilor și consideră înțelepciunea unui tânăr drept o exaltare a imaginației sale. În ceea ce privește minunile, oricât de extraordinare ar fi acestea, ele vor fi mereu luate drept magie, atât de la modă în momentul de față. Oamenii prea orbi, incapabili să distingă ceea ce este adevărat de ceea ce este fals, resping și una și alta.

3. Ar fi mai bine pentru un profet să meargă în străinătate; acolo are mai multe șanse să poată influența oamenii care nu îl cunosc. De aceea am să vă părăsesc împreună cu oamenii Mei, dar voi reveni peste puțin timp.

4. Voi lua cu Mine pe un anume Matei, care era vameș aici. Acesta știe să scrie repede și bine și va putea nota învățăturile și faptele Mele; dați-i un permis de liberă trecere".

5. Comandantul a întocmit imediat permisul de trecere și Mi-a mulțumit din toată inima pentru ceea ce făcusem. Ceilalți oaspeți i-au urmat exemplul, dar mai mulți dintre ei, obosiți după călătorie, au adormit pe bănci și pe mese. Celor care au vrut să-i trezească le-am spus: "Lăsați-i să se odihnească până la ziuă. Eu prefer să plec în liniștea nopții, fără să atrag atenția. Rămâneți în continuare aici până se face ziuă și să nu Mă urmeze nimeni decât dacă îl îndeamnă inima.

6. Tu, Jonael al Meu, veghează ca învățătura Mea să prindă rădăcini aici și să aducă multe roade, ca un arbore al vieții. Îți transfer o parte din puterea Mea supranaturală, pe care să o folosești în Numele Meu; dar fii atent ca în zelul tău să nu o folosești în mod greșit, fiindcă atunci ai să faci mai mult rău decât bine. Îți voi trimite un înger acasă, să te ajute. El te va învăța să folosești cum trebuie această putere cerească. Dar să nu spui nimănui că un înger din ceruri locuiește în casa lui Jonael".

7. Irhael a venit atunci la Mine, plângând, împreună cu Joram, recunoștința și iubirea împiedicându-i să vorbească. I-am binecuvântat, spunând: "Liniștiți-vă, Mă voi întoarce curând să vă văd".

8. Ei Mi-au îmbrățișat picioarele, pe care le-au acoperit cu lacrimile lor, iar Joram a strigat: "Oh! Timp sacru, grăbește-te să ni-L aduci în casa Sa pe Domnul Gloriei, pentru totdeauna. Oh, Doamne, gândește-te la noi, care Te iubim din toată inima și vino repede, să rămâi cu noi pentru totdeauna".

9. Eu am spus: "Da, mă voi întoarce, după cum am spus, în taină și de acum înainte nimeni nu va mai fi obligat, datorită prezenței Mele să creadă în Cuvântul Meu și în misiunea Mea de Sus"
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !