Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 7.8.2020, 06:21
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.2.2010, 04:40    Post subject: Capitolul 83 Reply with quote

Capitolul 83

Sihar. Puterea adevărului: Despre esența Cuvântului lui Dumnezeu. Grația de a fi chemat să devii copilul lui Dumnezeu. Cum să te slujești de această lume. Plecarea din Sihar.


1. Domnul a spus: "învățătura oglindește fidel adevărul. Cine nu va trăi din Cuvânt, va muri din judecata Cuvântului care i-a fost anunțat, în care nu a crezut și în care nu a avut încredere.

2. Așa cum Eu am în Mine puterea Tatălui de a da sau de a lua înapoi viața eternă, pe care omul, după propria sa voință, are puterea de a o primi și Cuvântul Meu poate face de asemenea acest lucru, deoarece Cuvântul Meu este expresia atotputernică și eternă a voinței Mele!

3. Cel care primește în el Cuvântul Meu, care trăiește și acționează fără a devia de la învățătura Mea, Mă primește cu toată iubirea, toată înțelepciunea și toată forța Mea, devenind astfel un adevărat copil al lui Dumnezeu, căruia Tatăl care este în Ceruri nu-i va refuza nimic.

4. Preasfântul Tată care este în Ceruri nu putea decât să se reveleze El însuși într-un corp, prin Fiul Său și să facă din voi, creaturi condamnate, zei liberi, numindu-vă prietenii și frații Săi.

5. Să nu uitați niciodată Cine este Cel care vă revelează aceste lucruri și ceea ce vi se oferă prin această revelație! Atunci, lumea materială nu vă va mai tenta și o veți învinge mai ușor, ceea ce vă este cu atât mai necesar, pentru că nu puteți deveni copiii lui Dumnezeu dacă nu ați învins lumea în voi înșivă! 6. Nu vreau însă să fac din voi niște bigoți, care condamnă lumea, ci doresc să știți să vă folosiți de ea cu înțelepciune.

7. Nu ar trebui oare luat drept prost cel care se îndrăgostește de un obiect folositor meseriei sale și care, în loc să-l folosească într-un scop corespunzător, ar începe să-l admire și să-l păstreze la adăpost de rugină pentru a nu-și pierde frumusețea, făcându-și astfel singur rău, datorită unei plăceri inutile?

8. Lumea este pentru voi la fel ca acest obiect; puteți trage multe foloase bune și frumoase din ea, dar dacă sunteți discipolii Mei, trebuie să vă folosiți de ea, așa cum v-am învățat timp de trei zile.

9. Corect folosit, acest obiect vă va pregăti și vă va asigura viața eternă. Dar dacă vă folosiți de el altfel, acest obiect va deveni ca un cuțit prea ascuțit în mâna unui copil, care mai devreme sau mai târziu, își va face o rană pe care medicul nu va putea să o vindece prea ușor.

10. Cu aceste cuvinte, primiți toată binecuvântarea Mea și transmiteți aceste cuvinte tuturor celor ce nu le-au putut auzi, astfel ca nimeni să nu aibă scuze pentru a le ignora.

11. Iar acum, voi, cei câțiva discipoli ai Mei și voi toți care M-ați urmat din Galileea la Ierusalim, haideți să o pornim la drum spre Galileea, unde veți putea din nou să vă ocupați de cultivarea câmpurilor voastre".

12. Spunând aceasta, M-am ridicat și, făcând îngerilor semnul pe care numai ei îl puteau înțelege, de a dispărea, cu excepția îngerului lui Jonael, porțile vizibile ale cerului s-au închis, iar casa lui Irhael și a lui Joram a rămas intactă, în toată splendoarea ei cerească, ca de altfel și castelul lui Jairuth. Toți cei prezenți care rămăseseră treji ne-au însoțit până la poartă. Doar comandantul nu a vrut să Mă părăsească așa de repede și M-a însoțit până la marginea orașului, după care s-a întors la Sihar.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !