Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 7.8.2020, 12:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.2.2010, 04:44    Post subject: Capitolul 84 Reply with quote

Capitolul 84

Călătoria în Galileea. Reproșurile adresate de Matei Domnului. Despre esența lui Dumnezeu și a creației. Frumusețea pământului și depărtarea lui față de soare. Eclipsă de soare. Un pic de teamă nu strică niciodată.


1. Ne-am reluat drumul și am ajuns la hotarul țării samaritenilor, la răsăritul soarelui. Am intrat în Galileea, unde am făcut un popas pe un munte golaș și ne-am odihnit pe un covor de iarbă proaspătă.

2. Însoțitorii mei nu mai puteau de admirație văzând priveliștea minunată, iar scribul Matei a spus: "Doamne, dacă toți oamenii ar fi fost pătrunși de Cuvântul Tău în orice lucru, o țară ca aceasta ar fi fost suficient de frumoasă pentru a fi paradisul. Dar dacă ne gândim că majoritatea oamenilor sunt mai răi decât fiarele sălbatice, i-am putea reproșa lui Dumnezeu că a făcut pământul prea frumos pentru niște oameni atât de ticăloși".

3. Eu am spus: "Acest reproș Mă afectează direct, pentru că Tatăl și Eu suntem Unul! Înțelepciunea eternă a Fiului - care este înțelepciunea Tatălui, a stabilit acest plan al creației și iubirea Tatălui a fost impulsul care a făcut să apară pământul, soarele, luna și stelele.

4. Dar oamenii de pe acest pământ, care au fost creați tot de Mine, trebuie să se transforme și vor fi transformați.

5. Dacă așa stau lucrurile, atunci cum poți tu să-Mi faci reproșuri? Ca să nu mai spun că, în plus, pământul nu este chiar atât de frumos cum ți se pare. Toate aceste locuri pe care le vezi aici, nu sunt frumoase decât de departe. Dacă ai privi mai de aproape, nu ai mai găsi nimic frumos, în afară de câțiva arbori ici și colo, vreo grădină îngrijită de mâna omului și poate palatul vreunui bogătaș. Este asta într-adevăr așa de minunat?

6. Ridică-ți ochii spre soare și vei găsi acolo alte peisaje, unde chiar și deșerturile sunt mai frumoase decât paradisurile terestre. Pentru că numai lumina soarelui face ca pământul să fie atât de frumos și plăcut; fără ea, pământul nu ar fi decât o vale a plângerii și a lacrimilor. Pe acest soare, care dă pământului întreaga sa strălucire și frumusețe, peisajele sunt încă mult mai minunate*".

7. Matei a spus: "Doamne, ce spui Tu, soarele este deci și el o lume; în care deșerturile sunt mai frumoase decât paradisurile terestre? Compară acest pământ imens și acel minuscul disc solar; de câte ori ar intra acest disc în această suprafață imensă pe care o vedem aici și care nu este decât o infimă părticică din pământul întreg?"

8. Eu am spus: "Ei bine! Iată, când Eu vă vorbesc de lucruri terestre, voi nu înțelegeți; cum vreți atunci să înțelegeți lucrurile cerești? Încearcă să înțelegi!

9. Privește acolo jos, în mijloc, acel cedru aflat pe ultimul vârf al acestui lanț de munți. Compară mărimea sa cu cea a unui fir de iarbă, care nu este mai înalt decât o palmă și vei vedea că acest fir de iarbă, dacă îl ții în fața ochilor, pare mult mai mare decât cedrul din depărtare, deși acela este de o sută de ori mai mare decât firul de iarbă. Acesta este efectul distanței. Dacă ai picioare bune, poți să ajungi la acest cedru în zece ore de mers. Ce reprezintă aceste zece ore pentru tine?

10. Dar gândește-te acum la distanța de la soare la pământ. Ei bine! Dacă o pasăre care zboară la fel de iute ca vântul ar fi plecat pe vremea lui Adam în direcția soarelui, i-ar mai trebui încă mulți ani pentru a ajunge acolo. Dacă poți înțelege asta, îți vei da seama că soarele este de mii și mii de ori mai mare decât pământul".

11. Uluit, Matei a strigat: "Oh, Doamne, cum poți atunci să conduci o asemenea lume de pe pământ?"

12. Eu am spus: "Da, ceea ce ție ți se pare complet imposibil, Mie îmi este, fie vorba între noi, mai mult decât ușor; tu nu poți încă să înțelegi, dar va veni vremea când ai să înțelegi totul.

13. Pentru ca să îți dai seama că - prin puterea Tatălui care este în Mine -, Eu pot ajunge la soare într-o singură clipă, privește! Am să acopăr soarele timp de câteva momente, astfel încât nimeni nu-l va mai vedea. Atunci vei înțelege că pot să ajung la soare chiar de aici, de pe acest pământ".

14. Matei a spus: "Oh, Doamne, nu face asta, oamenii vor fi îngroziți". Eu am spus: "Nu-ți fă griji; oamenii vor crede că este o eclipsă obișnuită, apărută în mod natural, așa cum se petrece adeseori, în câteva clipe, soarele va apărea din nou! Dar fii atent!" Matei a spus neliniștit: "Doamne, nu ar trebui să fie avertizați toți cei care sunt aici prezenți?" Eu am spus: "Să-i lăsăm să doarmă, este suficient să fii tu martor, pentru că un scrib trebuie să știe mai mult decât cei care nu sunt chemați să scrie. Iată, Eu spun acum: 'Soare, acoperă-ți fața timp de șapte secunde pe întreg pământul'". Chiar în acea clipă, în locul zilei s-a făcut o noapte deplină, numai câteva stele fiind vizibile cu ușurință ici și colo.

15. Tremurând de frică, Matei a spus: "Doamne atotputernic, cine ar putea trăi alături de Tine dacă dreapta Ta atinge infinitul?" Abia a pronunțat Matei aceste cuvinte, că soarele a reapărut, în toată strălucirea sa. Matei a respirat atunci ușurat, rămânând însă mut de uimire. După un timp, prinzând din nou curaj, a spus: "Doamne, nu mai înțeleg nimic; puterea Ta este infinită, dar pe viitor, te implor, Doamne, lipsește-ne de astfel de dovezi ale puterii Tale, căci altfel întreaga lume s-ar nărui".

16. Eu am spus: "Nu te îngrijora; un pic de teamă nu-i strică niciodată omului care este supus simțurilor. Acum, trezește-i pe cei care dorm, vom porni din nou la drum. Dar nu povesti nimănui ce s-a petrecut, nici măcar să nu faci vreo aluzie". Matei i-a trezit pe cei care dormeau și am pornit din nou pe drumul care cobora, mergând de această dată mult mai repede decât la urcare!
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !