Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 14:56
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.2.2010, 04:51    Post subject: Capitolul 85 Reply with quote

Capitolul 85

Sosirea în Galileea. Mesia și împărăția lui Dumnezeu. Călătoria la Cana, în Galileea.


(Ioan IV, 45) (45). Când a ajuns în Galileea, a fost primit bine de galileeni, care văzuseră tot ce făcuse la Ierusalim în timpul praznicului; căci fuseseră și ei la praznic.

1. Odată ajunși în câmpie, am găsit repede un sat din Galileea, unde locuiau numeroși galileeni dintre cei care se aflaseră la sărbătoarea de la Ierusalim în ziua când am purificat Templul. Nu trecuse multă vreme de atunci și toți încă își aminteau cu ușurință despre aceasta.

2. Când acești galileeni M-au văzut traversând satul, au ieșit din case în stradă pentru a Mă saluta; ei nu găseau destule cuvinte de laudă pentru ceea ce îndrăznisem să fac la Templu. Bucuria lor de a Mă revedea era cu atât mai mare cu cât aflaseră că fariseii din Ierusalim au încercat în secret să Mă facă să dispar. Acești galileeni nu știau mare lucru, decât că eram fiul cucernicului Iosif și că Dumnezeu era cu Mine, așa cum fusese și cu Iosif. A trebuit să-Mi petrec ziua cu ei, împreună cu toată suita Mea și în cele din urmă chiar și noaptea! Ne-au primit cât de bine au putut ei, punându-ne multe întrebări și cerând multe sfaturi. S-a pus întrebarea despre Mesia și mulți au fost cei care M-au recunoscut.

3. Pentru că, spuneau ei: "Să ai atâta curaj, în fața atâtor oameni care se aflau la Templu, dovedește o mare putere dată de Sus. Oricine altcineva ar încerca, nu ar reușii Nimeni nu ar fi îndrăznit să se ridice împotriva abuzurilor Templului, care existau de atât de multă vreme. Dar cu Tine a fost altceva; negustorii au luat-o la fugă de parcă erau urmăriți de furtună și, de atunci, Templul nu a mai fost transformat într-o piață". Eu le-am răspuns: "Și nu va mai fi niciodată, fiindcă i se apropie sfârșitul!"

4. Mirați, galileenii au spus: "Atunci va fi rău pentru noi! Ce parte din Regatul urmașului lui David anunțat de profeți trebuie să restabilească Mesia?"

5. Eu le-am spus: "El va stabili o nouă domnie eternă pentru fiii lui David și pentru toți oamenii de pe pământ, dar nu pe acest pământ, ci dincolo de pământ, în ceruri. Oricine interpretează altfel cuvintele profeților trăiește în întuneric".

6. La aceste cuvinte, mulți s-au îndepărtat, căci ei credeau într-un Mesia terestru; totuși, mulți alții Mi-au cerut lămuriri.

7. Le-am răspuns: 'Vouă vă trebuie dovezi, altfel nu credeți! De aceea, urmați-Mă la Cana și în împrejurimile sale; veți primi acolo învățături și dovezi".

8. Mulți dintre cei care Mă urmau veneau din Cana. Încă din ziua nunții, ei Mă urmaseră cu credință și voiau să discute despre învățăturile pe care le primiseră de la Mine și despre dovezile pe care le văzuseră!

9. Dar Eu le-am spus: "Nu este încă momentul, urmați-ne la Cana, o să mai vorbim acolo și veți putea vedea cu ochii voștri. Să pornim din nou la drum, dar să nu vorbească nimeni în timpul călătoriei, pentru că printre noi se pot ascunde trimiși ai fariseilor".

10. Galileenii au fost de acord cu Mine și au confirmat chiar că au văzut pretutindeni spioni ai fariseilor chestionându-i pe călători, ca să afle unde se găsește un anume Iisus din Nazaret și dacă L-au auzit predicând. Le-am spus: "Iată de ce vom merge în liniște și ei nu ne vor pune întrebări".
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !