Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 12.8.2020, 17:51
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.2.2010, 04:56    Post subject: Capitolul 86 Reply with quote

Capitolul 86

Iisus la Cana. Păcătoșii se trădează singuri. Consecințele desfrâului. Satana îndeamnă la Dezmăț.


(Ioan IV, 46) (46). Iisus S-a întors deci în Cana din Galileea, unde prefăcuse apa în vin.

1. Astfel, călătoria noastră a continuat și, fără a face vreun popas, am ajuns în micul oraș Cana. Imediat după sosirea noastră, ne-am îndreptat spre casa unde Eu am făcut primul miracol*, dar nu a trecut o oră că aproape tot orașul era la curent cu sosirea Mea și a întregii Mele suite. Locuitorii s-au grăbit să vină să ne salute și să ne ureze bun venit. Ei nu găseau destule cuvinte pentru a Mă aclama și a Mă lăuda pentru că purificasem Templul într-un mod atât de hotărât. Un mare număr dintre ei se aflaseră la sărbătoarea din Ierusalim și Mă văzuseră acționând; știau de asemenea că vindecasem mulți bolnavi și Mi-au adus laude pentru toate acestea.

2. Eu i-am întrebat dacă nu existau bolnavi printre ei. Mi-au răspuns că, deși curios, în acel moment nu era nici un bolnav în tot orașul.

3. Eu am spus: Toți au corpul sănătos, dar nu și sufletul. Cel care se destrăbălează și se prostituează are sufletul foarte bolnav; acest gen de păcat împietrește inima omului, îl face să-și piardă sensibilitatea și compasiunea față de ceilalți, iar în cele din urmă, el nu se mai iubește decât pe sine, ca pe un obiect, pentru a-și satisface poftele, nu din dragoste pentru acest obiect, ci chiar de dragul desfrâului. O asemenea inimă respinge Cuvântul lui Dumnezeu, care ar putea-o păzi de poftele rele, iar omul devine în cele din urmă dușmanul celor ce păstrează în inima lor și pun în practică Cuvântul lui Dumnezeu. Mulți dintre voi suferă de această boală mortală. Cel care se știe bolnav de această maladie poate să-Mi mărturisească, Eu îl voi vindeca".

4. La aceste cuvinte, oamenii au părăsit în număr mare casa. Știind că au greșit, îi apucase frica la ideea că aș putea să-i trădez; prin urmare, au plecat. Unii dintre ei comiseseră adulter, alții incest, mulți bărbați și multe femei se necinstiseră ei înșiși și, prin urmare, simțeau nevoia să se îndepărteze de privirile Mele.

5. Nu că nu ar fi vrut să fie vindecați de patimile lor, dar le era rușine! Treceau drept oameni respectabili și nu le-ar fi plăcut ca vecinii for să afle că aveau slăbiciuni trupești. Dar nici unul nu s-a gândit că, fugind de dorința Mea de a le veni în ajutor, ei se trădau de fapt singuri.

6. Mulți dintre cei care au rămas, au spus: "Nu, nu aș fi crezut asta niciodată despre cutare sau cutare". Alții nu se puteau împiedica să nu râdă, spunând: "Ce nostim i-ai demascat! Am fi putut să-i întrebăm noi timp de zece ani și tot nu am fi obținut vreun răspuns! Dar tot ce ai făcut Tu a fost să le propui foarte amabil să-i vindeci și ei au preferat să o ia la fugă. Fără îndoială că se gândeau că Tu, care ai schimbat apa în vin, ai fi putut în cele din urmă să-i strigi pe nume, spunându-le: Tu ai comis cutare sau cutare păcat, de atâtea ori, iar tu, de atâtea ori, cutare păcat'. Iar ei nu ar fi suportat aceasta. Iată de ce au luat-o la fugă, fără să-și dea seama că astfel se vor trăda. Noi nu-i vom judeca, pentru că slăbiciunile noastre nu au trecut neobservate și știm bine că este întotdeauna mai bine să mături în fața porții tale; dar e amuzant să speri că nu te faci remarcat, eschivându-te. Sunt mai proști chiar decât rinocerii din Persia!"

7. Eu am spus: "Să-i lăsăm să plece, bieți nebuni orbi, cărora le este frică de oameni, dar nu se tem de Dumnezeu, care cunoaște inimile și pătrunde chiar și cele mai adânci taine. Eu vă spun, acest sentiment monden al rușinii nu este altceva decât vanitate pură. Până când va mai fi așa pe pământ? Acest corp a cărui carne vă aduce atâtea ore de plăcere vă va fi luat în curând, iar voi veți ajunge complet goi în Lumea de dincolo, unde alții vor tăia firul de păr în patru și vor striga de pe acoperișuri ce ați făcut pe ascuns pe acest pământ; vă va fi greu atunci să vă ascundeți rușinea.

8. Într-adevăr, vă spun, oamenii lascivi, impudici, desfrânații și prostituatele nu vor intra în împărăția Cerurilor; va trebui ca ei să se lepede complet de viciile lor, căci omul comite toate celelalte păcate în afara trupului său, putând să se dezlege cu ușurință de ele, pentru că ceea ce este exterior nu îl strică atât de mult pe om. Dar desfrâul se face în trupul omului și în cele din urmă strică deopotrivă sufletul și spiritul; este deci unul dintre cele mai mari păcate. Evitați așadar desfrâul ca pe flagelul ciumei, pentru că incitarea la dezmăț este capcana Satanei pentru a-i seduce pe oameni. Nefericit este cel care se lasă înșfăcat de Satana, în cele din urmă, fiecare va simți nevoia să se elibereze din ghearele Satanei; nenorocirile și zbuciumul său vor fi însă de nedescris. Gândiți-vă la asta, căci altfel vor veni zile care nu vă vor plăcea deloc! Iar acum, să mergem să ne odihnim".

9. Atunci, mai mulți dintre cei care veniseră împreună cu Mine s-au retras la casele lor. Dar discipolii Mei, Maria - mama Mea - și frații Mei, adică cei cinci fii ai Iui Iosif, au rămas cu Mine.

(* - Vezi mai pe larg: Predicile Domnului, Cap.8 Nunta din Cana - http://www.scribd.com/doc/6431583/Predicile-Domnului-Iisus-Hristos-Primite-Prin-Gottfried-Mayerhofer n.r.)
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !