Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 7.8.2020, 13:22
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.2.2010, 05:02    Post subject: Capitolul 87 Reply with quote

Capitolul 87

Adevărata patrie este lângă Domnul. Scepticismul evreilor. Cornelius îl regăsește pe Iisus.


1. După ce toți s-au retras, tânărul stăpân al casei, care fusese martor la transformarea apei în vin, la nunta din Cana, a venit și a spus: "Doamne, cei ce ne-au urmat de la Ierusalim și din Galileea și care s-au refăcut în sala mare, ar dori să-ți vorbească. După câte am remarcat, majoritatea dintre ei ar vrea să se întoarcă în țara lor, să-și vadă de treburi. Dacă-mi dai voie, aș putea să le duc răspunsul Tău".

2. Eu am răspuns: "Este inutil; cel care stă lângă Mine și rămâne cu Mine se află în adevărata sa patrie. Cel care nu obține această unică și adevărată patrie eternă și durabilă va rătăci mereu în deșert ca o fiară sălbatică, înfricoșată, căutându-și cu disperare prada și culcușul; în cele din urmă, va muri de foame, de sete și de frig, sau va deveni prada fiarelor sălbatice, pentru care deșertul este singura patrie.

3. Cine, fiind lângă Mine, a dus lipsă de ceva, indiferent de ce? Nu a fost oare fiecare om, zi de zi, săturat de Ceruri în trup și în spirit? I-a fost cuiva foame sau sete, a suferit cineva din vreun motiv anume? Ați fost voi chemați în justiție pentru că M-ați urmat? Eu îți spun, cine vrea să plece, să plece, dar să rămână cine vrea să rămână. Eu nu am nevoie de nimeni; oamenii au nevoie de Mine. Cel care Mă abandonează va fi - și el - abandonat de Mine. Pe cel care nu Mă caută, nici Eu nu-l voi căuta. Du-te și spune-le asta!"

4. Gazda a spus: "Doamne, acest răspuns mă apasă. Vei fi oare la fel de nemulțumit de locuitorii din Cana care s-au întors acasă pentru a se odihni?"

5. Eu am spus: "Nu M-ai înțeles; acești oameni din Cana M-au primit deja în inima lor și Cuvântul Meu a devenit sfânt pentru ei, în timp ce pe acești evrei nu-i interesează acest lucru, fiindcă pe ei îi preocupă mai mult pâinea și casa lor decât învățătura pe care le-am dat-o la Sihar. Ei vor să-mi aducă mulțumiri doar de circumstanță și pentru a nu părea grosolani în ochii voștri, dar de fapt, ei preferă să se întoarcă acasă. Du-te așadar și spune-le cuvânt cu cuvânt tot ce ți-am zis".

6. Stăpânul casei a plecat să-i caute pe evrei, cărora le-a repetat cuvânt cu cuvânt ceea ce îi spusesem; aceștia au făcut ochii mari de uimire. Toți s-au simțit lezați în orgoliul lor; unii s-au revoltat, alții, dimpotrivă, au pus la inimă și și-au spus, mâhniți: "Ce nefericire; dacă ne iartă, vom rămâne cu El!"

7. Cei care s-au simțit jigniți, au spus: "Noi vom pleca; într-adevăr, nu ne-a lipsit nimic, dar această trândăveală de scit alături de El ne-a devenit de nesuportat; și apoi, cu El trebuie să fii mereu în gardă, să fii atent la tot ce spui și să știi să te descurci, pentru a nu ți-L pune în cap. Cu El nu este loc de concesii; când spune ceva, nu poți să-L îndupleci cu nimic! De aceea, noi nu vom mai rămâne mult timp cu El!"

8. Cei care s-au căit, au spus la rândul lor: "Este adevărat, preoții din Ierusalim se lasă cumpărați, mai ales când sacrificiile le aduc mari beneficii, dar cu El nu este așa, chiar dacă i-am da pământul întreg. Este adevărat că este greu să reziști alături de El, dar este imposibil ca El să nu fie cel puțin un mare profet; fiecare din cuvintele Sale, pline de adevăr, de forță și de viață, trebuie luat în considerare. Pe de altă parte, întreaga natură ascultă de semnele lui. De ce să nu rămânem, atâta timp cât El nu ne alungă? Nimeni înaintea Lui nu a făcut ceea ce a săvârșit El în fața ochilor noștri și cu nici un preț nu vrem să-L părăsim".

9. Cei care s-au simțit răniți le-au răspuns: "Faceți cum vă place, dar noi plecăm. Dacă datorăm cuiva ceva, stăpânul casei ne va trimite nota de plată!"

10. Gazda a spus: "Casa mea nu este un han pentru străini, ea le stă gratis la dispoziție celor din partea locului, precum și tuturor fiilor lui Iacov care vin la mine, așa cum stau lucrurile în toată țara Canaan, unde curge laptele și mierea".

11 .După ce au luat această hotărâre, grupul celor revoltați s-a ridicat, a pornit la drum și a dispărut. Ajunși la mai multe ore de mers de Cana, picioarele i-au lăsat și ei au căzut de oboseală pe marginea drumului, unde mai mult de o sută dintre ei au adormit.

12. Iată însă că o legiune romană, ce sosea de la Ierusalim, a dat peste ei. Nereușind să-i trezească din somn, soldații i-au păzit până dimineață, legându-le mâinile. Când s-au trezit, s-a dovedit că nici unul dintre ei nu avea permis de trecere, motiv pentru care au fost duși cu toții la închisoare, la Ierusalim, unde, după o săptămână de interogatorii, timp în care au dovedit că erau evrei, au trebuit să plătească o amendă serioasă pentru a-și recăpăta libertatea.

13. O parte dintre soldații romani și-au urmat călătoria până la Cana și au venit să verifice casa noastră, pentru a controla toate permisele de liberă trecere primite de la Ierusalim. Ei nu s-au oprit însă aici, ci și-au urmat drumul spre Capernaum. Comandantul lor, care Mă recunoscuse, deoarece mai vorbise cu Mine despre anumite lucruri, Mi-a mărturisit că se ducea la Capernaum pentru a-și petrece câtva timp cu familia sa, care se afla acolo de câteva zile. M-a invitat de asemenea să-i fac o vizită. I-am promis că voi merge după câteva zile.

14. El M-a întrebat atunci dacă știam ce era cu acea caravană întâlnită noaptea pe drum.

15. Eu i-am explicat cine erau și el Mi-a spus, râzând: "M-am gândit eu bine că aveam de-a face cu astfel de oameni, care nu sunt, de fapt, decât spioni ai fariseilor; aș fi fost surprins dacă nu i-ai fi recunoscut de la prima privire!"

16. La care Eu i-am răspuns: "Nu greșești foarte tare, dar totuși, atunci când M-au urmat de la Ierusalim și din Iudeea, ei nu erau spioni. Se prea poate ca unii dintre ei să devină spioni, spre propria lor nenorocire și nefericire, fiindcă acelor brute de la Templu le place trădarea; de aceea, le este teamă mai mult de trădători decât de proprii lor dușmani și nu le vor mai lăsa nici cea mai mică libertate, în cele din urmă, îi vor face chiar să bea apa blestemului; abia unul din zece dacă va scăpa. Cei care vor muri, acuzați de falsă trădare, vor fi îngropați în valea blestemată de la Iosafat. Iată care va fi soarta celor care Mă vor trăda brutelor de la Templu, dar timpul Meu nu a venit încă!"
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !