Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 14:58
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.2.2010, 05:05    Post subject: Capitolul 88 Reply with quote

Capitolul 88

Discutța dintre Iisus și Cornelius despre purificarea Templului. Influența pozitivă a lui Nicodim. Prezicerea judecății Ierusalimului.


1. Comandantul, pe nume Cornelius, care era frate cu împăratul Augustus și care Mă cunoștea încă din copilărie, a spus: "Cu atât mai bine, căci nu-ți pot spune cât mă dezgustă aceste brute, îți spun, prietene drag și nobil, acești preoți evrei de la Templu sunt de cea mai joasă speță. Preoții noștri, care sunt egipteni, sunt răi, este adevărat, dar mai au încă din când în când un pic de omenie; ei nu comit atâtea orori și, cu excepția câtorva mistici, intențiile lor se mărginesc la dorința de a-i încuraja pe oameni să dea dovadă, pe timp de pace, de mai multă omenie, iar pe timp de război, de mai mult curaj.

2. Dar acești indivizi sunt niște ipocriți mizerabili; ei pretind că sunt drepți și pioși, ca și cum L-ar avea pe Dumnezeu în traistă, dar în realitate, nu sunt demni nici măcar să coboare în Tartar, cum spunem noi. Dacă cele trei furii ale noastre, în fața cărora totul împietrește de teroare și de groază, i-ar fi văzut pe acești indivizi murdari apărând la Templu, ar fi împietrit chiar ele, la fel ca diamantul, atât de îngrozite ar fi. Îți spun, ar fi necesară sabia regelui Macedoniei pentru a zdrobi acest Templu oribil și pentru a sfârteca acest nucleu de preoți, dacă nu vrem ca întregul pământ să fie împânzit de ei. Oh! Prietene, în legătură cu ei, ți-aș putea spune niște lucruri care ar face să se cutremure întregul pământ. Dar ajunge, am spus destul pentru astăzi, când vei veni să mă vezi, vom mai vorbi".

3. Eu i-am răspuns: "Oh! Lasă asta, Eu cunosc toate șiretlicurile acestor brute până în cele mai intime detalii, dar am prevăzut deja un rege al Macedoniei, din trunchiul familiei tale de la Roma, care va avea datoria de a tăia cu sabia toate aceste noduri atât de încâlcite. Vreau să mai fac însă anumite lucruri înainte, pentru a-i ajuta pe unii dintre ei!"

4. Comandantul a spus: "Nu face asta, nici chiar dacă ai fi un adevărat Dumnezeu; dacă ești muritor, în calitate de Fiu ai omului, vor ști cum să Te omoare, îți spun, cu acești indivizi murdari, nici măcar un zeu nu este în siguranță, crede-mă, dragă prietene!"

5. Eu: "Să lăsăm asta, va fi cum va dori Dumnezeu. Ar fi de ajuns o suflare de-a Mea pentru a-i nimici pe toți, dar nu asta este voința Tatălui; să-i mai lăsăm deci câtva timp".

6. Comandantul a spus: "Dacă acești indivizi mai bântuie pe aici încă zece ani, nu vor mai rămâne mulți în viață în Iudeea! Fără acel om echilibrat care se află în înaltul Consiliu al Templului, s-ar fi petrecut o mulțime de orori de când ai purificat Templul. Dar acest om într-adevăr credincios, pe nume Nicodim, a știut să-i țină la respect pe acești indivizi, care vor fi în curând la fel de numeroși ca buruienile. Să mori de râs, nu alta, văzând cum i-a făcut să înțeleagă că această purificare a fost permisă de Dumnezeu pentru ca servitorii Săi să se îmbogățească și pentru a fi pedepsiți negustorii și agenții de schimb care nu plătesc aproape nimic pentru locurile pe care le ocupă la Templu, fără a da niciodată ceva pentru sacrificii și cutia lui Dumnezeu, deși sunt oamenii cei mai bogați din Ierusalim. În cele din urmă, toți au fost de acord cu el, ba unii chiar au început să spună că nu ai decât să vii din nou la sărbătoarea următoare, magia Ta putând fi oricând de folos. Dar cei care au participat - direct sau indirect - la acest comerț, erau evident de o altă părere. Cred totuși, că dacă Te-ai întoarce la o altă sărbătoare, pentru a mai purifica odată Templul, nu s-ar atinge nici măcar de un fir de păr de pe capul Tău. Le-ai adus multe beneficii ultima dată! Dacă Te întorci însă la Ierusalim în același scop, strecoară-te în taină în oraș, altfel vei găsi Templul curățit deja. Acești negustori și agenți de schimb au instalat pretutindeni spioni, însărcinați, la fel ca și servitorii de la Templu, să Te demaște în caz că ai reapărea pe acolo. Sunt tipul de oameni pe care i-am arestat pe drum. Dintre toți, nu cred că există doi oameni cinstiți".

7. Eu am spus: "Aș putea să le fac pe plac încă o dată, dar fii sigur că nici un negustor și nici un agent de schimb nu va mai face comerț în Templu. Atunci când voi merge pentru ultima dată la Ierusalim, voi mai purifica o dată Templul, cum am mai făcut-o deja".

8. În acel moment, un subofițer a înaintat, anunțându-l pe comandant că trupa era gata de plecare; comandantul și-a luat rămas bun de la Mine, amintindu-Mi încă o dată să merg să-l văd la Capernaum. Stă-pânul casei a venit atunci să ne poftească la masă, la care au luat parte toți oaspeții.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !