Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 15:17
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.2.2010, 05:08    Post subject: Capitolul 89 Reply with quote

Capitolul 89

lisus se roagă pentru ai Săi și le îngăduie fraților Săi să meargă acasă. Nu se poate face mare lucru acolo unde lipsește credința. Cele mai bune condimente pentru o mâncare. Vindecarea cu ajutorul mâinilor. Plantele medicinale. Toma și Iuda Iscarioteanul.


1. Odată terminat micul dejun, M-am adresat tuturor celor care se aflau acolo: "Cei care doresc să meargă să-și pună treburile în ordine pot lipsi câteva zile, dar să se întoarcă în cel mult trei zile. Eu voi rămâne aici la Cana câteva zile, pentru puțină odihnă. Dar cei care locuiesc prea departe de aici pot rămâne cu cei care nu vor să Mă părăsească. Nu voi spune nimic și nu voi da nici o învățătură în timpul acestor două zile. Nu voi face decât să Mă odihnesc și să Mă rog pentru voi toți".

2. Maria și cei cinci frați ai Mei au înaintat pentru a Mă întreba dacă se puteau duce câteva zile la Nazaret, pentru a-și pune treburile în ordine.

3. Eu am răspuns: "Da, mergeți, pentru că discipolii Mei trebuie să aibă grijă și de casa lor terestră. Aranjați lucrurile astfel încât să puteți lipsi câțiva ani și până atunci, împrumutați casa unui sărac, dar fără chirie, căci, frați și discipoli ai Mei, pe viitor voi nu trebuie să obțineți nici un câștig de la nimeni și să nu acceptați decât ceea ce vi se dă de bunăvoie". Maria și frații Mei au promis să facă așa cum am spus și au pornit spre Nazaret.

4. Dintre discipolii care M-au urmat de la botezul lui Ioan de la Betabara, numai Toma s-a întors la el acasă, cu intenția de a căuta pentru Mine alți discipoli, ceea ce a și făcut de altfel. Printre cei pe care i-a adus cu el era și un evreu care nu era galileean, numit Iscarioteanul. El a fost cel care M-a trădat mai târziu. Dar la început, el a fost cel mai entuziast dintre discipolii Mei. O făcea pe casierul, plătind tot, sau pe cercetașul, pregătindu-Mi mereu sosirea. Dar el se pricepea de asemenea de minune să comercializeze în secret faptele și învățătura Mea; de altfel, în cele din urmă, gustul câștigului a fost acela care l-a împins să facă ceea ce a făcut și anume, să Mă trădeze. Petru și ceilalți discipoli care M-au urmat de la Betabara au rămas împreună cu Mine.

5. Când l-am întrebat dacă nu voia să se întoarcă pentru câteva zile acasă, Petru a spus: "Doamne, numai moartea mă va putea despărți de Tine, dacă nu-mi vei spune Tu să plec. L-am însărcinat pe Toma să-i spună fiului meu Marcu să ni se alăture aici, pentru că ar putea fi util; știe să scrie la fel de bine ca și Matei. Asta-i tot ce aveam de făcut acasă! În rest, Tu te ocupi de toate, Doamne, Dumnezeul Meu!" Eu i-am răspuns: "Nu vorbi atât de tare, Simon Petru, aici nu ne aflăm la Sihar; se află printre noi unii care nu sunt atât de avansați și care s-ar putea supăra. Pe viitor, va fi suficient să Mă numești: învățătorule; păstrează restul în inima ta, pe care o cunosc bine".

6. Mulțumit, Petru M-a întrebat dacă nu aveam chiar nimic de făcut în timpul acestor două zile la Cana. Eu i-am spus: "Departe de noi această intenție, dar vom fi mult mai puțin ocupați decât la Sihar. Ne aflăm aici în patria noastră și tu știi cât valorează un profet în țara lui. Acolo unde lipsește credința, noi nu avem prea mare lucru de făcut. Ne vom bucura de viață, cum se spune, timp de câteva zile și ne vom pregăti pentru zilele ce vor urma".

7. Atunci, Matei a venit să Mă întrebe dacă putea scrie în timpul acestor două zile ceea ce văzuse și înțelesese la Sihar.

8. Eu i-am spus: "Dacă vrei să faci ceva, rescrie atunci Predica de pe Munte în câteva exemplare; vom putea lăsa unul la Cana, gazdei noastre și un altul la Capernaum, pentru că nu vom avea mare lucru de făcut!"

9. Gazda a venit să Mă întrebe ce doream să mănânc la prânz! Eu i-am spus: "Prietene, de ce îmi pui o astfel de întrebare inutilă? Azi dimineață, înainte de micul dejun, nu ai așteptat pentru a-Mi pune această întrebare, îți spun, orice fel de mâncare condimentat cu iubirea unei inimi nobile este mai bun decât cele mai rare feluri de mâncare ale căror miresme umplu sala, de la masa unor gurmanzi egoiști". Tânăra noastră gazdă, foarte mulțumită de răspunsul Meu, cu inima plină de bucurie, s-a oferit să ne servească la prânz ce avea mai bun.

10. Astfel, aceste două zile s-au scurs în discuții și numeroase vizite pe care le-am primit din partea locuitorilor acelui orășel.

11. Am vindecat de asemenea câțiva bolnavi prin plasarea mâinilor deasupra lor și i-am arătat unui medic care nu credea în puterea vindecătoare a mâinilor o serie de plante medicinale, precum și alte modalități cu ajutorul cărora putea da cele mai bune îngrijiri, care aveau să-i aducă de altfel o mare faimă ulterior!

12. În a patra zi, toți s-au întors, în afară de Maria și cei patru frați mai mari ai mei, care au rămas acasă. Toți s-au întors cu noi discipoli. Toma, ca de obicei, avusese mare succes, dar a adus și pește prăjit, fiindcă știa cât de mult îmi place.

13. Tânărul Marcu i-a adus tatălui său salutări din partea familiei și mult pește prăjit. Iscarioteanul a adus bani și multă animație în cadrul grupului; era plin de viață și glumeț, punea totul în ordine, îi făcea mare plăcere să Mă vadă și știa să povestească tot ce se petrecea în marele Imperiu al romanilor.

14. Regăsindu-ne astfel cu toții, Eu am vrut să plec, dar gazda noastră M-a rugat să rămân până seara, căci era prea cald. Am rămas așadar până seara și, când soarele era gata să dispară, le-am spus oamenilor să se pregătească de plecare, pentru că doream să pornesc la drum înainte de apusul soarelui.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !