Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 06:26
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.2.2010, 19:00    Post subject: Capitolul 92 Reply with quote

Capitolul 92

Ordinea bună este întotdeauna dreaptă, în toate. Îndepărtarea pietrelor de pe propriul câmp. Omnisciența lui Dumnezeu – Comportamentul omului. Legăturile dintre Dumnezeu și oameni.


1. După ce Matei a terminat aceste versete, Mi-a arătat ce a lucrat. L-am felicitat pentru că a povestit totul pe scurt. După ce și-a împachetat ustensilele de scris, s-a întors să Mă întrebe de ce cantitate de material avea nevoie pentru Capernaum, pentru că nu se echipase decât cu patru tăblițe; dacă ar fi fost necesare mai multe, i-ar fi fost mai ușor să le extragă din pachetul său aici decât acolo.

2. Eu: "Acestea patru ajung, dar trebuie să-ți atrag atenția asupra unei mici greșeli pe care tocmai ai comis-o; este lipsită de importanță, dar cum, la Mine, totul trebuie să fie precis, gândește-te că nu este inteligent din partea ta să-ți faci mai întâi bagajele și să vii după aceea să Mă întrebi câte foi trebuie să pui deoparte. Dacă ți-aș fi spus să iei cinci tăblițe la Capernaum, ar fi trebuit să-ți desfaci din nou pachetele, obosindu-te astfel inutil. Sub influența Mea tainică, tu ai pus însă deoparte numărul exact, scutind astfel osteneala inutilă de a trebui să-ți desfaci din nou bagajele. După cum ți-am spus, asta nu are mare importanță, dar este bine să păstrezi ordinea cea bună în toate lucrurile, oricât de mărunte ar fi; asta este întotdeauna de mare folos.

3. Iată, dacă cineva se spală, fie că face asta dimineața, la prânz sau seara și începe prin a-și spăla fața și apoi mâinile, fața sa nu va fi curată, pentru că a atins-o cu mâinile murdare; dar dacă își spală mai întâi mâinile, fața sa frecată cu mâinile curate se va curăța imediat.

4. Iată și un alt exemplu: un om avea un câmp pietros și făcea eforturi mari să îndepărteze pietrele de pe el; le tăia cu mare grjă, separând pietrele mari de cele mijlocii și făcând alte grămezi de pietre de diferite mărimi.

5. Bineînțeles că vecinii săi, care nu triau pietrele pe care le îndepărtau de pe câmpurile lor, văzându-l ce face, au spus în batjocură: 'Uitați-vă cum se joacă nebunul ăsta cu pietrele lui!'

6. Dar iată că pe drumul care mergea de-a lungul câmpului a trecut un antreprenor, care căuta pietre pentru construcțiile sale; văzând cele zece grămezi bine ordonate, el a intrat pe câmp și a cumpărat toate pietrele, pentru patruzeci de bănuți de argint, de la acela pe care vecinii săi îl considerau nebun. Văzând aceasta, vecinii au sosit în grabă, spunând: 'De ce nu ai venit la noi? Noi ți-am fi dat aceleași pietre mult mai ieftin, pe când tu plătești pe aceste pietre patruzeci de bănuți de argint'. Antreprenorul a răspuns: 'Ca să triez pietrele voastre m-ar fi costat mult mai mult timp și osteneală, pe când acestea sunt deja triate, după nevoile pe care le am. Așa că prefer să plătesc pentru acestea mai mult decât să le accept pe ale voastre chiar și pe degeaba'. Abia atunci s-au pus și vecinii pe triat pietre, dar era prea târziu; antreprenorului îi ajungeau cele pe care tocmai le cumpărase. Astfel că vecinii s-au obosit zadarnic!

7. Acționați deci întotdeauna respectând ordinea divină, oricând și în "orice situație. Dacă va trece vreun cumpărător, el se va servi de acolo unde va găsi totul în ordine. Un efort tardiv este adeseori inutil, înțelegi această analogie?"

8. Matei a spus: "Oh, Doamne, cum să nu înțeleg? Este la fel de clar ca soarele la amiază.

9. Dar aș vrea să-mi spui de unde știai că nu voi avea nevoie decât de patru tăblițe la Capernaum? Căci omnisciența divină este încă o enigmă pentru mine. Uneori, Tu știi totul fără a întreba nimic pe nimeni și îți pregătești singur căile; alteori ne ceri nouă părerea și procedezi ca și cum nu ai ști ce va urma sau ce s-a petrecut deja! Cum este posibil? Doamne, Te rog, luminează-mă măcar puțin!"

10. I-am răspuns: "Prietene, aș vrea să-ți revelez aceste lucruri, dar nu ai înțelege! Așa că să lăsăm asta! Va veni momentul, nu peste mult timp, când vei înțelege cu ușurință aceste mistere.

11. Totuși pot să-ți spun că, dată fiind libertatea acordată omului (n.t. liberul său arbitru), Dumnezeu poate să știe tot ce vrea și să nu știe ceea ce nu vrea să știe, astfel ca omul să rămână liber! Înțelegi?"

12. Matei a spus: "Doamne, dacă este așa, atunci este cumplit să trăiești pe pământ; ce om, oricât de puțin învățat ar fi, nu cunoaște nenumărații dușmani ai umanității, care caută prin orice mijloace să-i provoace distrugerea? Dacă Tu nu-ți dai osteneala să Te preocupi de aceștia, atunci nu mai este nici o speranță pentru salvarea sufletelor".

13. Eu: "Nu este așa de cumplit cum crezi tu; pe de o parte, fiecare va trăi după iubirea și după credința sa și, pe de altă parte, oricine este liber să se întoarcă spre Dumnezeu pentru a-i implora ajutorul, iar Dumnezeu își va îndrepta fața către cel care îl imploră și îi va veni în ajutor atunci când va avea nevoie.

14. De altfel, fiecărui om i s-a dat un înger păzitor, invizibil, care îl însoțește de la naștere și până la moarte. Acest înger ajută omul să-și eleveze conștiința și se îndepărtează pe măsură ce omul, împins de egoism, renunță de bunăvoie la credința în Dumnezeu și la iubirea pentru aproapele său.

15. Astfel, omul nu este așa de abandonat pe acest pământ, așa cum crezi tu. Totul depinde de voința și de acordul său de a fi condus și protejat de Dumnezeu. Dacă omul dorește și Dumnezeu dorește, dar dacă omul nu dorește, Dumnezeu îl lasă absolut liber și nu se mai preocupă de el, decât de ceea ce ține de ordinea generală a naturii umane, adică de condițiile necesare unei vieți normale. Dar Dumnezeu nu merge mai departe și nu poate merge mai departe din cauza acestei libertăți inviolabile pe care i-a acordat-o omului (n.t. liberul său arbitru). Dar dacă omul îl caută pe Dumnezeu, după libera voință a inimii sale și îl imploră, atunci Dumnezeu vine imediat în întâmpinarea omului, pe cel mai scurt drum și îi răspunde - dacă omul este în totalitate sincer.

16. Dacă însă omul, în căutarea și cererea sa, nu urmărește decât să-L pună la încercare pe Dumnezeu pentru a vedea dacă există, el nu va fi nici văzut, nici auzit de Dumnezeu, căci Dumnezeu este în Sine iubire pură și El nu-și întoarce fața decât către cei care se îndreaptă spre El din iubirea pură a inimii lor, îl caută pe Dumnezeu din dragoste pentru El, vor să învețe să-L cunoască și au dorința arzătoare de a fi protejați și ghidați de El.

17. Oh! Aceia care vin la El pot fi siguri că Dumnezeu știe în orice moment unde se află ei, că îi ghidează și le arată căile Sale în orice moment. Dar Dumnezeu nu știe nimic de cei ce nu vor să știe nimic de El.

18. Iar atunci când, într-o bună zi, aceștia din urmă vor apărea în fața lui Dumnezeu și vor striga: "Doamne, Doamne!", Dumnezeu le va răspunde: "Depărtați-vă de Mine, voi ce îmi sunteți străini, pentru că Eu nu v-am cunoscut niciodată". Aceste suflete vor avea atunci mult de suferit și de îndurat, până când, recunoscute de Dumnezeu, vor putea să se apropie, înțelegi?"

19. Matei a spus: "Da, Doamne, înțeleg, totul este perfect clar. Aș putea oare să transcriu această învățătură minunată, care ar trebui să-i încurajeze pe oameni să-L caute neobosiți pe Dumnezeu și să-L roage să-i călăuzească pe drumul drept?"

20. Eu i-am răspuns: "Nu, dragul meu prieten și frate, aproape nimeni nu ar înțelege conținutul viu al acestei învățături. Nu este nevoie să scrii, decât poate într-o zi, numai pentru tine și câțiva frați de-ai tăi.

21. Acum, dacă sunteți gata să plecăm la Capernaum, vom porni la drum; cine vrea să vină, să Mă urmeze, cine vrea să rămână, să rămână; Eu trebuie să merg, este multă suferință acolo și în târgurile de pe țărmul mării Galileei!"
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !