Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 10:54
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.2.2010, 19:04    Post subject: Capitolul 93 Reply with quote

Capitolul 93

Domnul și gazda sa din Cana, Koban. Despre libertatea de a lua decizii - Exemplul cu opera de artă. Cel care este plin de iubire, va mai primi în plus. Viața adevărată vine din inimă. Complet liber, astfel călătorește pelerinul.


1. Pe când eram gata să pornim la drum, tânăra gazdă a venit să Mă mai roage încă o dată să rămân să-mi petrec seara la el.

2. Eu i-am spus: 'Voi reveni curând, fiindcă înainte de a Mă întoarce la Ierusalim pentru sărbătoare, trebuie să vizitez Nazaretul; așa că voi mai trece pe aici".

3. Gazda a spus: "Doamne, asta ar fi cea mai mare fericire a mea. Dacă nu poți rămâne aici în această seară, ai bunătatea să-mi îngădui să Te însoțesc".

4. Eu am spus: "Ești perfect liber să o faci căci, din partea Mea, nimeni nu trebuie să fie obligat să facă absolut nimic. Cine vrea să Mă primească, Mă primește și cine vrea să Mă urmeze, Mă urmează, căci Eu și împărăția Mea suntem liberi, nu se poate ajunge acolo decât complet liber.

5. În fața Mea, numai hotărârile luate liber contează; tot ceea ce există în afara acestei libertăți nu are nici o valoare pentru Mine și pentru Tatăl Meu care este în Mine.

6. Fiindcă orice constrângere, care nu vine exclusiv din adâncul inimii, îi este străină omului și nu are nici o valoare în libertatea absolută a ordinii Mele eterne.

7. La ce ar servi, spre exemplu, să pretinzi că o operă de artă făcută de o mână străină este făcută de propria ta mână? Dacă cineva va veni să-ți propună să mai faci una la fel, îți va fi rușine să treci în ochii oamenilor drept un mincinos și un trișor.

8. Astfel, evoluția oricărui om se află în mâinile sale.

9. Atunci când va veni ziua marelui examen al vieții fiecărui om, ceea ce va fi străin în ochii lui Dumnezeu va fi considerat fără nici o valoare și îi va fi luat înapoi. Iar omului i se va spune: "Celui care are prin drept divin i se va mai da chiar în plus, însă celui care nu are, i se va lua chiar și puținul pe care îl are".

10. Eu îți spun, ca să înțelegi că nu este necesar să vii cu noi, dar dacă, din propria ta voință, tu vrei să vii, din iubire pentru Mine nu numai că nu vei pierde nimic dar vei câștiga de zece ori mai mult, pentru că cel ce face ceva din iubire pentru Mine va fi răsplătit de zece ori aici și de mii și mii de ori în împărăția Mea".

11. Gazda a spus: "Atunci, Doamne, dacă este așa, Te urmez, fiindcă inima mea mă îndeamnă la acest lucru, iar eu vreau să-mi urmez cu conștiinciozitate inima".

12. Eu: "Bine, așa să faci; să trăiești după inima ta, aceasta este viața adevărată. Pentru că orice altă viață, care nu vine din inimă, nu este viață, ci distrugerea propriei vieți de către om; Eu însumi, Stăpânul întregii vieți, îți spun asta!"

13. Plin de fericire, gazda și-a luat bocceluța și niște bani și s-a pregătit de plecare.

14. Dar Eu i-am spus: "Fii complet liber, vei călători mult mai ușor. Hoții nu-i atacă decât pe cei despre care știu că au ceva. Dacă tu nu ai nimic, nu-ți vor lua nimic".

15. Gazda i-a dat atunci bocceaua și banii soției sale și M-a urmat fără să mai ia nimic cu el!
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !