Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 15:16
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.2.2010, 19:25    Post subject: Capitolul 95 Reply with quote

Capitolul 95

Toma și Iuda! Prezicerea lui Toma, imprudența lui Iuda
.

1. Toma s-a întors atunci către Iuda Iscarioteanul și i-a reproșat că a îndrăznit să susțină astfel de idei stupide despre bani, de vreme ce, în spirit, Eu eram însuși Dumnezeu și înfăptuiam lucruri pe care numai Dumnezeu le poate face.

2. Iuda i-a răspuns: "Oare încă mai ești atât de tâmpit încât să crezi toate poveștile despre femeia credincioasă, sau tu nu crezi nimic atunci când îți pui în cap să nu crezi nimic? Nu știi nici să gândești, nici să socotești! Când te duceai cu peștii la piață, îi vindeai adeseori pe cei mari la prețul celor mici, de-ți râdeau în nas toți negustorii! Ai rămas la fel ca întotdeauna. Nu știi nici să gândești, nici să socotești; trăiești ca un prost, de pe o zi pe alta, după vechile tale obiceiuri!

3. Eu sunt aici, lângă acest mare profet, de numai câteva ore și am datoria sacră de a descoperi și de a învăța să cunosc modul Său de gândire și modul Său de a fi. Tu ești cu El de aproape șase luni, ar trebui să-L cunoști mai bine ca mine și tocmai de aceea, nu ar trebui să mă silești să mă mai ostenesc și eu să-L cunosc așa cum Il cunoști tu acum!"

4. Toma a spus: "Să sperăm că nu vei dori să te întorci mâine acasă, crezând că ai înțeles deja totul. Noroc că Domnul pornește la drum, căci dacă ar fi după tine, ați sta aici până mâine, discutând despre ideile tale stupide despre bani. Domnul are dreptate, banii ăștia blestemați îți vor aduce moartea; prea le găsești multe beneficii. Domnul ți-a spus clar cât valorează banii și cât rău îi aduc omului superficial. Dar tu crezi că ești mai înțelept decât însuși Dumnezeu și că poți purta în fața Lui coroana înțelepciunii tale. Veghează însă ca nu cumva, într-o bună zi, înțelepciunea ta să nu te sugrume!

5. Și n-am înțeles, ce ai tu împotriva felului în care îmi vând eu peștii? Am fost întotdeauna primul care și-a vândut peștii, în timp ce tu, cu ideile tale bune, te întorceai cu jumătate din pești acasă. Eu vindeam zece pești, mici sau mari, pentru două parale și aș fi vândut de cinci ori mai mult, dacă aș fi avut o asemenea cantitate. Mie mi se pare că socoteam mai bine ca tine, care pretinzi că ești mai deștept decât Dumnezeu însuși, în timp ce nu ești altceva decât un avar! Tu nu-ți cauți salvarea decât în bani; într-adevăr, eu nu aș da un ban pe toată înțelepciunea ta!"

6. Puțin dezorientat, Iuda a declarat: "Fiecare spune ceea ce gândește". Toma i-a replicat însă: într-adevăr, tu înțelegi lucrurile cu prostia ta obișnuită și ceea ce spui este la fel de prostesc. Privește la acest sărman de pe marginea drumului: dă-i portofelul tău și pentru prima dată în viață ai acționa și tu cu înțelepciune!"

7. Iuda a spus: "Ah, las-o baltă, nimeni nu mi-a oferit niciodată nimic, nici la propriu, nici la figurat, așa că nici eu nu am nimic de dat nimănui!"

8. Toma: "Frumoasă maximă, merită deja să fie condamnată! Îți spun, cu o asemenea maximă alături de Domnul, nu ai să ajungi departe! Îți garantez! El este generozitatea însăși, în timp ce tu ești avariția întruchipată! Într-adevăr, cele două merg bine împreună...!"

9. Iuda: "După ce o să mă ocup mai îndeaproape de El și când va înțelege cum trebuie să trăiești în această lume pentru a fi un om respectabil, își va abandona probabil generozitatea, în rest, nu este o mare artă să trăiești pe socoteala bogaților și să dai în acest fel de mâncare discipolilor. Ascultă, dacă aș întâlni un nebun precum tânăra noastră gazdă, aș ști să fiu și eu la fel de generos pe socoteala lui, ca toți ceilalți. Iar acest Iisus, care are o origine socială foarte joasă, nu are decât să-și hrănească discipolii pe socoteala Lui, nu pe a altora! Vom vedea atunci cum va reuși să mai fie generos fără a-i trimite acasă pe toți cei care îl urmează!"

10. Toma: "Nu-ți voi spune decât un lucru: ești trimis de diavol, fiindcă numai diavolul poate vorbi așa. Cuvintele tale sună la prima vedere rezonabile, dar nu sunt așa; ele reprezintă cele mai josnice și mai oribile minciuni ce pot exista pe acest pământ! Îmi pare rău că ți-am spus să vii. La Sihar, sute de persoane au fost hrănite cu ajutorul Cerurilor; casa în ruine a lui Irhael a fost pusă pe picioare în câteva secunde, devenind astfel cea mai frumoasă din tot orașul; și tu, a cărui prostie nerușinată depășește orice limită, vrei să-mi dovedești cu așa-zisa ta înțelepciune supremă, mie, care am văzut cu proprii mei ochi cerurile deschizându-se și miriade de îngeri urcând și coborând, că Iisus nu este decât un biet individ care trăiește pe socoteala altora. Oh! Mi-e milă de tine! El, căruia îi aparțin cerurile și pământul, pe care le-a creat prin puterea Sa, să aibă nevoie de bogățiile taie sau de ale mele pentru a putea trăi pe acest pământ, unde El face să crească și să se coacă toate fructele! Oh! Orb nesăbuit! Du-te la Sihar să te convingi de tot ce-ți spun și când te vei întoarce, vom vedea dacă mai ești atât de nebun ca acum".

11. Iuda l-a luat în zeflemea, iar în cele din urmă a spus laconic: "Ai văzut toate astea cu proprii tăi ochi? Sau ai împrumutat ochi de măgar ori de bou pentru a vedea dintr-o dată atâtea lucruri extraordinare? De altfel, mă bucur că acest înțelept nazaritean o cunoaște pe frumoasa Irhael, care trăiește, după câte am aflat, cu al șaselea ei soț, ceilalți cinci gâsindu-și moartea în brațele ei, dacă putem spune așa! Da, cu o femeie așa de frumoasă, se prea poate să se fi deschis cerurile pentru voi toții Da, da, nu puțini au fost aceia pe care i-a trimis Irhael în ceruri; de ce ați face tocmai voi excepție? Dar eu nu mă voi duce pentru ea la Sihar, eu respect Legea lui Moise și nu vreau să mă las mânjit de asemenea lucruri!"
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !