Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 21:35
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.2.2010, 20:37    Post subject: Capitolul 97 Reply with quote

Capitolul 97

Căpitanul din Capernaum și vindecarea servitorului său bolnav. Diferitele urmări ale semnelor de la Capernaum. (Matei 8, 5-13)*


(5) Pe când intra Iisus în Capernaum, s-a apropiat de El un sutaș, care-L ruga
(6) și-I zicea: "Doamne, robul meu zace în casă slăbănog și se chinuiește cumplit."
(7) Iisus i-a zis: "Am să vin să-l tămăduiesc."
(8) "Doamne" a răspuns sutașul. "nu sunt vrednic să intri sub acoperișul meu; dar spune numai un cuvânt și robul meu va fi tămăduit.
(9) Căci și eu sunt un om sub stăpânire; am sub mine ostași și dacă zic unuia: "Du-te", el se duce; altuia: "Vino!", și el vine, sau robului meu: "Fă cutare lucru! ", el îl face.
(10) Când a auzit Iisus aceste vorbe, S-a mirat și a zis celor ce veneau după El: "Adevărat vă spun că nici în Israel n-am găsit o credință așa de mare".
(11) Dar vă spun că vor veni mulți de la răsărit și de la apus și vor sta la masă cu Avraam, Isaac și Iacov în împărăția cerurilor.
(12) Iar fiii împărăției vor fi aruncați în întunericul de afară, unde va fi plânsul și scrâșnirea dinților."
(13) Apoi a zis sutașului: "Du-te, și să se facă după credința ta." Și robul lui s-a tămăduit chiar în ceasul acela.


1. Ne aflam la o sută de pași de orașul Capernaum și mergeam liniștiți, când s-a apropiat de Mine un căpitan roman care Mi-a spus: "Doamne! Servitorul meu este țintuit la pat, paralizat; suferă mult și nu poate face nimic!"

2. Eu i-am spus căpitanului: 'Voi veni să-l vindec!"

3. Căpitanul a răspuns: "Doamne, eu nu sunt demn să intri sub acoperișul meu, dar spune numai un cuvânt și servitorul meu va fi vindecat! Căci eu, care îmi ascult superiorii, am și eu soldați sub ordinele mele și atunci când îi spun unuia: Pleacă!', el pleacă, iar dacă îi spun altuia: Vino!', el vine; dacă spun servitorului meu: 'Fă asta sau fă aia!', el face imediat ceea ce i-am spus.

4. Toate spiritele îți sunt supuse Ție, Tu ești Domnul care stăpânește orice lucru, în cer ca și pe pământ și în interiorul pământului. Tu nu trebuie decât să faci un semn puterilor Tale care, nouă, oamenilor, ne sunt invizibile și ele îndeplinesc imediat voința Ta!"

5. Încrederea acestui căpitan în vindecarea servitorului lui ținea de faptul că el fusese convins de vindecarea pe loc a fiului prințului și fiindcă el auzise de la comandantul roman că Eu puteam, printr-un singur cuvânt, să vindec la distanță. De aceea, când a aflat că Mă apropiam de oraș, el a venit direct la Mine, la fel ca și prințul roman.

6. Văzând încrederea absolută a acestui căpitan, am luat un aer ușor surprins în fața discipolilor Mei care Mă înconjurau și le-am spus celor care Mă urmau: "într-adevăr, nu am găsit o credință atât de mare în tot Israelul, dar vă spun, mulți vor veni de la răsărit și de la apus să se așeze la masă cu Avraam, Isaac si Iacov în împărăția cerurilor, adică sub gloria lui Dumnezeu. Dar copiii împărăției vor fi aruncați în întunericul din afară, unde vor fi plânsul și scrâșnetul dinților!"

7. La aceste cuvinte, numeroși au fost cei care au început să-și lovească pieptul, zicând: "Doamne, îi vei alunga oare pe copiii Tăi și vei accepta în schimb păgâni?"

8. Eu am spus: "Nici copii, nici păgâni; cel care crede și iubește, fie el evreu, grec sau roman, va fi primit".

9. M-am întors atunci spre căpitan și i-am spus: "Du-te și să se facă după credința ta!"

10. Căpitanul Mi-a mulțumit din adâncul inimii și s-a întors acasă, unde a văzut că totul era îndeplinit, după credința rugăciunii sale, în care nu fusese nici o urmă de îndoială, nici înainte, nici după, căci servitorul s-a vindecat chiar în momentul când Eu i-am spus căpitanului: 'Facă-se după credința ta!'

11. Acest miracol de la Capernaum și cel de dinainte, legat de vindecarea fiului prințului roman, care era guvernatorul orașului, au făcut senzație, în special printre grecii și romanii stabiliți la Capernaum, dar au atras ura evreilor, mânia scribilor și furia preoților delegați de Ierusalim.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !