Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 23:52
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "EPISCOPUL MARTIN - Evaluarea unui suflet din lumea cealalta (Jakob Lorber)" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 19.2.2010, 22:58    Post subject: Capitolul 2 Reply with quote

Capitolul 2.
Episcopul Martin în singurătatea sa și speranța lui pentru schimbare

După ce bărbatul nostru a stat un timp de ore ca și o stană de piatră și la aceasta nu s-a întâmplat nimic și în apropierea lui nimic nu s-a schimbat, în schimb timpul (căci și în sfera naturală din lumea spiritelor este aparent la fel ca și timpul pământesc) ia devenit disperat de lung, a început iar, sa aiureze cu sine:

„Ciudat, acum stau deja de o veșnicie pe același loc și totul rămâne așa cum a fost! Nimic nu se mișcă! Nici un mușchi, nici un par pe căpătâiul meu, nici chiar îmbrăcămintea mea! Ce va ieși la sfârșit din aceasta?

Sunt oare blestemat, să stau veșnic aici? -Veșnic? Nu, nu, aceasta nu se poate, că dacă ar fi așa, ar fi iadul! Și dacă ar fi aici vorba de aceasta, atunci ar fi trebuit să zăresc deja ceasul goaznic al iadului cu pendulele sale îngrozitoare, care la fiecare mișcare strigă:” întotdeauna” -o, groanic! -Și atunci iar:” niciodat㔠-ooh, mai îngrozitor!

Doamne ajută, că nu văd un asemenea semn îngrozitor al veșniciei! Sau devine vizibil numai după ziua judecății! Va apărea oare în scurt timp un semn al fiului pe firmament? Câte milioane de ani stau eu aici? Cât de mult va mai trebui să stau, până când va veni groaznica zi a judecății? !

Intr-adevăr curios: pe pământ nu se vede nimic, ce ar avea legătură cu apropiata zi a judecății; dar aici în lumea spiritelor este cu mult mai mută! Căci este egal o mie de ani cu o clipă tăcută și un milion rămân tot atât de neânsemnate! Dacă nu aș avea așa o credință puternică, aș dori aproape să mă îndoiesc de venirea a zilei judecății, cum și la adevărul întregii Evangelii!

Căci este curios, că toți prifeții care sunt menționați în aceasta, au o asemănare frapantă cu obscurul cuvinte din oracol! Se poate face din ele, ce se dorește:se lasă cu unele învârtituri puse și mimeni nu poate spune cu certitudine: “la acest singur fapt se referă!” Scurt, toate se potrivesc în fond pentru fiecare sezut atât de bine ca și pentru față! -Și duhul sfânt, care trebuie să fie ascuns în Evangelie, trebuie să fie o pasăre unicată, căci de pe timpul apostolilor nu l-a mai zărit nimeni, în afară de câteva creiere nenormale a câtorva adepți protestanți á la o mie și o sută de nopti!

Eu încă mai am o credință tare, dar dacă rămâne sub această situație așa, pentru aceasta nu puteam într-adevăr sa-mi dau cuvântul!

Și cu acea Maria care este lăudată în biserica mea, cum și cu toată liturghia sfântă pare a avea căi ciudate! Dacă ar fi ceva de această Maria, atunci ar fi trebuit să mă fi auzit deja de mult; căci de la moartea mea pământească până la momentul actual, după presimțirea mea au trecut deja câteva milioane de ani pământești; De mama lui Hristos, ca și de fiul ei, nici de la un oarecare sfânt nu se vede nici cea mai mică urmă. Acestea sunt într-adevăr ajutor la nevoi, cum nu se pot dori alții! -Două milioane de ani întregi-și nici o urmă din toate!

Numai dacă nu aș avea o credință tare, atunci nu aș mai fi stat de mult pe acest loc plictisitor; numai credința mea prostească mă reține! Dar mult nu mă va mai ține! Dacă va trebui sa șed aici ca și un pădurar încă câteva milioane de ani și după terminarea acestui timp îndelungat să nu ajung mai departe decât sunt acum? Atunci aș fi un nebun! Nu este destul, că pe pământ am jucat pe nebunul, pentru nimic și iar nimic? De aceea voi pune în curând capăt acestei comedii neroditoare! !

Pe pământ am fost răsplătit sincer pentru prostia mea și s-a meritat, să faci pe nebunul; dar la acest lucru, cum arată experiența mea de milioane de ani, nu este nimic, așa curând mă voi dezlega de nebunia mea!”

Vedeți, în curând va părăsi acel loc, după ce îngerul ia schimbat orele poposirii lui într-un sentiment de milioane de ani. -Încă stă omul nostru pe acel loc ca o stană de piatră și se uită împrejur puțin timid, pentru aș alege drumul, pe care dorește să meargă. Acum fixează către seară un punct, unde i se părea lui, că se mișcă ceva acolo. De aceea devine evident rușinos și vorbește iar cu sine:

„Ce văd eu acolo la ceva distanță pentru prima oară de la șederea mea plictisitoare de milioane de ani? Această poveste îmi provoacă emoții mari, căci mi se pare că este o mică pregătire pentru o judecată!

Ar trebui sa îndrăznesc, să mă duc acolo? La capăt este poate scufundarea mea pentru veșnicie? Poate că și scăparea mult așteptată? !

Acum este totul un o Doamne fi alături; că dacă cineva ca mine și-a petrecut milioane de ani pământești pe un punct, atunci îi este egal, ce se va întâmpla mai departe cu el! Ceva mai rău se poate întâmpla unui om cinstit, decât peste toate stâlpurile în decurs de milioane de ani-în adevăratul sens al cuvântului, pedepsit pe un punct- așa într-adevăr să fi blestemat? !

De aceea, cum spun oamenii de la munte pe pământ, când intră într-o mină, așa spun și eu: Norocul sus! Să-l i-a ciocârlia; eu încerc odată! Mai mult decât sa mor veșnic nu pot! Și adevărat, aceasta era doritor; căci să trăiesc mai departe așa o viață, cum este acum a mea-milioane de ani pe o pată! -nici un fixist nu ar putea rezista! Atunci este a nu fi veșnic un câștig nemărginit față de aceasta!

De aceea nici o clipă de gândire! Mergi încotro vrei! Acum este o - nu, aceasta nu spun direct; căci aici este încă mult pământ necunoscut pentru mine! De aceea modest, cât timp nu se știe, pe ce stau de fapt picioarele!

Povestea aceea se învârte tot mai mult; este ca un pomișor, care este neliniștit din cauza vântului! -Numai cu curaj, picioarele mele care au fost ocrotite deja de atâta vreme! Noi vrem să vedem acum, dacă mai funcționează mersul!

Am auzit într-adevăr odată pe pământ - cât pot sa-mi reamintesc -, un spirit ar trebui numai să se gândească, așa ar fi deja acolo, unde și-a dorit. Dar cu spiritul propriei mele persoane pare a lua drumuri greșite! Că eu posed picioare, mâîni, cap, ochi, nas, gură - pe scurt, tot ce am avut pe pământ - și stomac; dar acesta are deja de mult o adevărata zi de post! Dacă nu ar fi existat în jurul meu așa de mult mușchi cu multă brumă pe el, de mult aș fi avut forma unui atom! Poate că există acolo și ceva mai bun pentru stomac? !

Mai încă odată: norocul sus! O schimbare dacă nimic altceva; aceea nu poate în nici într-un caz să fie mai rău decât starea mea actuală. Cine stă milioane de ani pe o pată, acela poate să se laude cu o existență de milioane? ! - Deci în numele lui Dumnezeu!”
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !