Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 01:24
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "EPISCOPUL MARTIN - Evaluarea unui suflet din lumea cealalta (Jakob Lorber)" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 19.2.2010, 23:15    Post subject: Capitolul 3 Reply with quote

Capitolul 3
Episcopul Martin în compania unui coleg aparent. Bunele sfaturi ale conducătorului

Vedeți, acum își pune în mișcare omul nostru picioarele și merge cu pași atenți și testatori spre obiectul care tot mai mult se clatină!

După puțin pași unde se simțea bine, nu s-a mirat puțin, sa întâlnească sub un pom un bărbat de teapa lui, adică tot un episcop în cea mai bună formă, - bineînțeles că numai după aparență; că în realitate acela este un înger, care ia fost omului nostru tot timpul alături. Ingerul este de fapt spiritul sfânt Petru.

Ascultați acum, cum omul nostru se adresează colegului său și cum mai departe se înțelege cu el!

Așa începe el: „Văd eu bine, sau este o înșelăciune a ochiilor? Un coleg, un muncitor pe dealurile de vie ale Domnului? ! Ce bucurie nemărginită, după milioane de ani să găsesc un om și pe lângă aceasta un coleg, în deșertul deșerturilor!

Te salut pe tine, drag frate! Spune, cum ai ajuns aici? Ai ajuns și tu la anii mei în această lume spirituală? Știi tu, aproximativ cinci milioane de ani pe aceiași pată, - cinci milioane de ani!”

Ingerul, că aparentul coleg episcop vorbește: „Mai întâi sunt pentru tine un frate în Domnul și bineînțeles și un muncitor pe dealurile cu vie. Dar ce are de-a face cu vârsta mea, sunt la timp și la trăire mai bătrân, dar în imaginație mult mai tânăr decât tine.

Căci uite, cinci milioane de ani a pământului este un timp foarte respectabil pentru un spirit creat, - cu toate că înaintea lui Dumnezeu, în care a fi nici printer-un timp sau lărgire de spațiu nu se măsoară, ci este în totul și întotdeauna veșnic și nemărginit!

De aceea ești în mare mister ca nou venit în lumea nemărginită a spiritelor. Dacă ai fi aici deja de cinci milioane de ani, atunci ai avea deja de mult o altă îmbrăcăminte pe tine, în care în acest timp pe pământ ar fi deja de mult șes și în regiunile muntoase și mariile, lacurile, râurile de mult ar fi secate. Și pe pământ va fi o nouă creație, de care nici cel mai mic habar nu avem!

Să observi singur dragă frate, că așa zisa ta bătrânețe este doar o fantezie scormonită din tine, provine din tine însuți după înțelegerile tale propri de timp și spațiu, care la tine sunt tare sărate cu iadul - așa uită-te și vei vedea corpul tău care de abia de trei ore te-ai despărțit de el!”

Vedeți, bărbatul nostru se întoarce repede înapoi și descoperă corpul pe altarul propriu făcut în catedrală, în jur nenumărate lumânări și mult mai mulți oameni obligați și curioși, care sunt tot în jur. - După ce s-a săturat de acea scenă, s-a enervat și a vorbit:

(Episcopul:) „Dragul meu frate, ce să fac? Ach, ce prostie groaznică! Mie mi se par din cauza plictiselei minutele ca fiind venicia și totuși sunt eu acela, care a locuit în corpul acela! Eu nu pot să mă ajut din cauza lipsei de hrană și de lumină și acei nebunatici se roagă la învelișul meu de carne! Nu am ca spirit puterea oare, să rup nimicurile acestea și să le arunc jos ca pe o hrană? - O, Doamne fi alături, proștilor! Ce vreți sa dovediți mizeriei acesteia mirositoare un act de caritate? !”

Ingerul vorbește: „Intoarce-te înapoi la mine și nu te enerva; ai făcut la fel, când mai făceai parte din lumea naturală! Lăsăm ce-i mort să îngroape mortul; tu întoarce-te de la tot și urmează-mă, așa vei ajunge la viață!”

Episcopul întreabă: „Unde să te urmez? Ești tu oare patronul meu de nume, sfântul Bonifazius, că se pare că te preocupă așa de mult soarta mea?”

Ingerul vorbește: „Eu spun în numele Domnului Iisus: tu trebuie să mă urmez până la Iisus! Acela este adevăratul Bonifazius a tuturor oamenilor; dar cu Bonifaziul tău nu este nimic și eu nu sunt nici pe departe acela, care crezi că sunt, - ci unul cu totul altul!

Urmează-mă totuși și de aceea favoare, ce îți voi spune, așa vei prinde totul de prima oară, ce ai întâlnit până acum. De-a doua te vei afla pe un teren mai bun; și în sfârșit pentru cea de-a trei-a îl vei vedea personal pe Domnul și îl vei cunoaște cum îi este firea, prin El drumul spre cer și pe lângă și pe mine, fratele tău!”

Spune episcopul Martin: „Vorbește, vorbește, eu aș dori mai mult să zbor decât să merg din locul acesta plictisitor!”

Vorbește îngerul: Ascultă! Dezbracă-te imediat de îmbrăcămintea ta caraghioasă și îmbracă-ți aceste haine de țăran!”

Spune episcopul Martin: „Dă-le numai încoace; aici schimb această robă plictisitoare mai degrabă cu orice zdreamță urâcioasă!”

Mai departe vorbește îngerul: „Bine - vezi, deja ești în îmbrăcămintea de țăran; acum urmează-mă!”
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !