Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 08:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "EPISCOPUL MARTIN - Evaluarea unui suflet din lumea cealalta (Jakob Lorber)" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 19.2.2010, 23:32    Post subject: Capitolul 5 Reply with quote

Capitolul 5
În coliba îngerului lui Petru - Un cuvânt iluminat a îngerului despre luarea în slujbă a lui Luther Martin ca cioban la oi în lumea cealaltă

Când amândoi au intrat în casă, care era aranjată foarte simplu și pentru strictul necesar, a zărit episcopul nostru pe o masă mică triunghiulară o biblie luterană a vechiului și noului testament și fusese vizibil jenat din această cauză.
Însă aceasta a băgat imediat de seamă îngerul lui Petru și i-a spus: „Ce ți-a făcut ție Luther ca, în disprețul tău mare fața de acest bărbat, disprețuiești și traducerea bună a bibliei lui, în care nu stă scris nimic altceva decât numai cuvântul curat a lui Dumnezeu?
Uite, nu era și Luther în toată splendoarea lui un om, despre care se putea spune într-adevăr: “El era un bărbat după inima lui Dumnezeu” , așa că el era oricum mult mai bun decât chiar mulți din biserica ta, care vor să fie singurii drepți și cei mai desăvârșiți, dar sunt de fapt ultimii și cei mai nedesăvârșiți! Însă el singur, în mijlocul celei mai mari nopți babiloniene, a avut curajul cinstit, să readucă oamenilor cuvântul curat a lui Dumnezeu și aducându-i astfel pe adevărata cale a Domnului!
Sigur, se puteau găsi pe acest drum și unele lucruri întunecate - ce erau bineînțeles urmările Babelului (Roma), care era încă prea aproape - , totuși învățătura lui desprinsă din cuvântul curat al Domnului, a fost în comparație cu învățătura veche eronată a Romei asemenea soarelui de amiază împotriva luminii celei mai slabe dintr-o noapte foarte întunecată!
Dacă însă Luther a făcut asemenea lucru în numele Domnului, atunci spune, care este motivul pentru care îl disprețuiești și îl condamni așa de tare pe acest bărbat demn?”
Spune episcopul Martin: „Eu nici nu-l disprețuiesc; dar tu știi, că dacă ești timp îndelungat sclavul unui partid, îți formezi cu timpul o ură artificială împotriva aceluia, care ți-a blestemat și osândit propriul partid la mii de ocazii! Așa stau lucrurile și în cazul meu. Însă eu sper spre Dumnezeu și aștept de la El, că îmi va ajuta, să lepăd de la A-Z toate nebuniile aduse încoace cu mine de pe pământ. De aceea să nu fiu piatră de poticneală pentru tine, sper ca în privința mea totul va fi mai bine!”
Spune îngerul lui Petru: „O frate, nu mă îndemna pe mine, ci pe tine îndeamnă-te spre răbdare! Fiindcă tu încă nu știi ce te va întâmpina; eu însă știu și trebuie să mă port astfel cu tine, ca tu să fi întărit în adevăr, să întâmpini cu putere acele ispite, care vor veni asupra ta înmiit pe calea înspre Domnul
Uită-te aici pe fereastră! Vezi acolo miile de oi și miei, cum ele fug și saltă curajoase?
Aici însă îți dau o carte, în care sunt înscrise numele lor; ia-o la ține și cheam-o pe fiecare după numele ei! Așa ca, atunci când ele recunosc în chemarea ta vocea dreptului cioban, vor veni în grabă la tine. Dacă recunosc în vocea ta, aceea a unui cioban chiriaș, atunci ele se vor împrăștia și vor fugi de tine. Dacă se întâmpla așa ceva, nu te supăra, ci recunoaște, că ești un chiriaș; și atunci va veni un alt cioban la tine și te va învăța, cum trebuie să paști oile și mieii și cum trebuie ele chemate!
Dar acum ia această listă; du-te afară și fă așa cum eu te-am sfătuit acum!”
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !