Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 17:55
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "EPISCOPUL MARTIN - Evaluarea unui suflet din lumea cealalta (Jakob Lorber)" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 19.2.2010, 23:42    Post subject: Capitolul 6 Reply with quote

Capitolul 6
Surpriza agreabilă, dar și periculoasă în noua slujbă a episcopului Martin. Turma de oi - o mulțime de fete frumoase!

Omul nostru merge afară îmbrăcat în haine țărănești și cu o carte destul de groasă sub braț, unde îi este arătată turma, care, după aparență, chiar că se putea recunoaște ca fiind oi și miei de la acea depărtare (spirituală). Însă în apropierea sufletească turma era compusă din o grămadă de oameni evlavioși și blânzi, predominant din suflete femeiești, care au trăit pe lume iubindu-și crucea, dar considerând clerul catolic mult mai important decât pe Mine, Domnul, fiindcă ei nu mă cunoșteau și nici acum încă nu Mă recunosc - din care cauza ei arată încă și acum dintr-o oarecare depărtare spirituală ca niște animale de cel mai blând fel.

Atunci când omul nostru a ajuns afară, simțindu-se destul de bine ca unul, care după o practică lungă este pus pentru prima dată într-o slujbă plătită, s-a lăsat jos pe o piatră plină cu mușchi și s-a uitat împrejur, unde s-ar afla oile și mieii. Dar acum el n-a mai zărit nici o urmă a acelor animale folositoare, ci un număr mare de fete foarte frumoase și gingașe, care săreau vesele încoace și încolo pe o câmpie largă, adunând flori și împletind din acestea cele mai frumoase cununi și cununițe.

Atunci când omul nostru a observat asemenea lucru, își spuse în sine; „Hm, asta este foarte ciudat! Este doar același loc, aceași câmpie pe care am descoperit cu puțin timp înainte un număr foarte mare de oi și miei. Acum parcă a intrat turma în pământ și în locul ei se află mii de fete foarte drăgălașe, din care una e mai frumoasă decât cealaltă! Drept să spun, dacă toată povestea asta nu este un oarecare fleac trecător, atunci bineînțeles că mi-ar fi această turmă mult mai dragă; dar aici mai bine să nu te încrezi în simțurile tale, fiindcă - întoarce-ți mâna și totul se schimba atunci!

Aoleo, aoleo, acum vin ele toate spre mine, fără ca eu să le fi numit pe nume! Nu-i numic, îi bine și așa; atunci îi voi putea privi pe copiii aceștia din apropiere după voința inimii mele și - oh, oh! - poate chiar voi putea aici să o îmbrațișez pe una sau pe alta? În acest caz nici n-ar fi așa de rău să fiu aici pentru veșnicie un cioban unei turme schimbate într-un mod atât de miraculos! Intr-adevăr nu-i rău, nu-i rău! -

Ele vin mai aproape; și cu cât vin mai aproape, cu atât mai minunate arată ele! Aceea de acolo din mijloc - oh, oh, cât de frumoasă e ea! - O putere a moralei mele, nu mă părăsi acum, căci altfel, sunt ca o carte deschisă! Este numai bine că aici prostească lege a preoților de a nu se căsători nu mai are valabilitate, că altfel ar putea deveni unul dintre noi într-un mod foarte simplu un păcătos vrednic de moarte!

Eu ar trebui probabil să le spun pe nume citind din carte, dar asta nu voi face acum; fiindcă atunci evident că ele vor fugi de mine și nu mi se vor mai arăta! De aceea fi tăcută, tu cartea mea groasă plină de nume; în fața acestei turme tu să rămâi frumos închisă!

Ele vin tot mai aproape și - fi numai liniștit, încă zece pași și ele sunt aici; da, toți acești îngeri drăgălași vor fi la mine!
- O voi îngerași dragi și drăgălași!”

Priviți, acum sunt deja toți acei “îngerași drăgălași” la omul nostru, îl înconjoară și îl întreabă, ce face el aici?
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !