Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 1.5.2024, 04:07
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "EPISCOPUL MARTIN - Evaluarea unui suflet din lumea cealalta (Jakob Lorber)" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 20.2.2010, 22:07    Post subject: Capitolul 7 Reply with quote

Capitolul 7
Ispita episcopului Martin și învățătura sa prin îngerul Petru

Omul nostru, nenorocit de atâta finețe și iubire, a răspuns cu voce cutremurătoare: „Oh, voi - îng - îngeri cerești, oh, oh, oh, drăgălași, drăgălași îngeri! - Oh, ohooooh, cei mai drăgălași îngeri a lui Dumnezeu! - Eu - să - fiu - coibanul vostru; dar voi cei, cei mai drăgălași îngeri, voi vedeți, că sunt prea prost pentru aceasta!”

Cea mai frumoasă din turmă s-a așezat copilăresc și cu naivitate lângă omul nostru și celelalte i-au urmat exemplul. Chiar acea frumusețe i-a spus imediat ciobanului nostru: „Oh, drag bărbat, ești prea modest; mie mi se pare că ești foarte frumos și dacă ai fi de convins, aș fi peste măsura de fericită, sa fiu pe veci a ta! Uită-te la mine; nu-ți plac?”

Omul nostru nu mai poate vorbi de atâta îndrăgosteală și nu scoate decât un ooooooooh nemaiterminându-se și vibrând; căci frumosul cap blond și buclat, cei mai drăguți ochi mari și albăștri, gura ca de trandafir, sânii perfecți, cele mai frumoase și rotunde mâini, cât și picioarele perfecte, toate acestea îl scot pe omul nostru aproape din minți.

Ingerul vede emoțiile de dragoste ale ciobanului, se apleacă peste el și îi dă un sărut pe frunte.

Până atunci s-a ținut omul nostru încă destul de curajos; dar acum s-a terminat cu totul! A devenit din cap până în picioare fără astâmpăr; îmbrățișă frumusețea după puteri și în sfârșit cade într-un curent de declarații de amor.

Dar când a ajuns la cel mai sus extaz, s-a schimbat deodată toată scena. Drăguții îngeri dispărură și îngerul Petru stătea acum la omul nostru și vorbi:

„Dar frate, cum îți paști oile? Așa sfat ți-am dat eu ție? Da, dacă te comporți așa cu oile și mieii încredințați, atunci nu vei ajunge multă vreme veșnicul capăt al vieții! De ce nu ai folosit cartea?”
Spune episcopul Martin: „De ce nu mi-ai spus, văzândule de la casă ca fiind oi și mielusori sunt de fapt cele mai frumoase și drăguțe fete, la care numai o piatră ar putea rămâne indiferentă? ! Tu vezi, că eu de fapt numai am tachinat și din această sâcâiala nu vei face o poveste groaznică?”

Vorbește îngerul: „Cum este acum cu celibatul tău? Ai rupt acum aceasta și jurământul veșnic de castitate?”

Spune episcopul Martin: „Ah, celibatul, jurământul! Eu sunt acum cu tot cu piele și păr pe pământ luteran; aceasta ridică cele două fapte! Și așa: unui înger, cum a fost acea fată și pe pământ m-aș fi sacrificat și de dragul ei aș fi devenit luteran! Dar încotro au dispărut acele fete frumoase, mai ales acea una? Oh, dacă aș mai putea s-o mai văd doar odată!”

Vorbește îngerul: „Prietene, în curând le vei vedea, împreună cu însoțitorul; dar atunci nu ai voie să-i vorbești și mai puțin să te apropii! Dar dacă se ia după tine, atunci ridică mâna și spune: “întoarce-te în numele Domnului înapoi la ordinea cuvenită și nu mă ispiti, ci ascultă vocea curată!”

Dacă nu se îndreaptă turma la aceste cuvinte, atunci deschide cartea și citește numele care sunt scrise înăuntru, așa se va destrăma dintr-odată turma sau - dacă vor simți în glasul tău un ton, care provine din puterea Domnului - atunci te vor urma. Tu însă, le vei ghida pe acel munte spre amiază, unde îți voi ieși în cale!

Ce s-a întâmplat acum, sacrifică în inima ta lui Domnul Iisus; căci El te-a lăsat, să cazi într-o capcană și să alungi de la tine celibatul încăpățânat!

Acum nu mai pica; ca un astfel de caz asemănător ți-ar strica mult și sute de ani pământești serioși ai repara, până când vei fi iar apt! De aceea fi acum atent și deștept! Dacă vei fi mai tare, atunci îți vor veni în cale nenumărate frumuseți în împărăția lui Dumnezeu; dar mai înainte trebuie sa alungi toate cele pământești de la rădăcină

Acum ramâi aici și favoare totul după sfatul meu, așa vei avea un drum comod pentru ascultare în numele Domnului!”

După aceste cuvinte dispare îngerul Petru deodată, pentru a nu-i da ocazia episcopului, să mai facă vreo remarcă poznașă și în unele probleme să-l contrazică pe înger!
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !