Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 23:59
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "EPISCOPUL MARTIN - Evaluarea unui suflet din lumea cealalta (Jakob Lorber)" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 20.2.2010, 22:19    Post subject: Capitolul 9 Reply with quote

Capitolul 9
Alte probe de răbdare ale episcopului Martin și hazul lui de necaz

El se uită în toate părțile și așteaptă și așteaptă; dar încă nu se zărește nici un semn de la oi și miei. El se ridică acum de pe piatră lui, se urcă pe ea și se uită din acest loc mai înalt după oi; dar nici de acolo nu se poate vedea nimic.

Atunci începe el să strige, însă nimeni nu se anunță și nici nu apare nimic. El se pune din nou jos și așteaptă. Dar în zadar, fiindcă nimic nu se arată din nici o parte. El așteaptă încă un timp și fiindcă nimeni nu vrea să apăra, se scoală atunci foarte nerăbdător, își ia cartea sa și se duce mai departe, spunând următoarele cuvinte:

(Episcopul Martin): „Acum m-am saturat deja de această întreagă întâmplare! S-au scurs deja cu siguranță iarăși în jur de un milion de ani, cel puțin după estimările mele și încă nu s-a schimbat situația mea! Acum n-o să-ți mai bați joc de mine, tu, conducătorul meu curat; ca un băiat cinstit îți voi pune cartea ta prostească în casa ta luterană și mă voi duce atunci la drum - încotro mă duc, încă nu știu! Se va zări totuși un sfârșit al lumii acesteia precum scânduri bătute în cuie, unde se poate spune atunci: Huc usce et non plus ultra (până aici și nici un pas mai departe! )

Și dacă va trebui în numele lui Dumnezeu să șed într-un asemenea loc cam un trilion sau chiar un decilion de ani, până ce și scândurile lumii spirituale vor fi atunci putrede, totuși voi ști, pentru ce mă ostenesc! Dar aici să se bată joc de mine pentru nimic și iarăși nimic, asta nu accept. Fiindcă răul pe care mi-l fac eu mie, pe acela îl pot suporta mai ușor, decât acela care mi-l pricinuiește acest derbedeu redus la minte, care vrea să fie un conducător! Eu sunt deja atât de supărat pe acest derbedeu luteran, că chiar acum aș putea deveni violent, dacă mi-ar apărea în cale!

Ar putea oare exista ceva mai plictisitor și chiar mai rușinos, decât să aștepți un lucru dorit îndelung și acela să nu mai apără? Nu, asta-i prea de tot! Ce timp înfricoșător de îndelungat mă aflu deja aici; ori a trecut în relitate sau mă înșală simțurile, a trecut acum deja - Doamne ajută-mă! - și întru totul fără un motiv și un scop pe care poți să-l înțelegi! Fiindcă din cauza unor anumite oi și miei, - asta deja de mult nu mai este adevărat și cum n-a fost niciodată adevărat!

Dacă aș întâlni aici numai un om asemenea mie, o cât de minunat ar fi asta! Cât de frumos am păși împreună peste această lume spirituală urâtă, ar fi o adevărată bucurie; dar așa trebuie să împart această bucurie numai cu mine însumi! Dar acum înainte! Nu mai e timp de pierdut, dacă nu vreau să mă transform și eu în stană de piatră, așa că această piatră!

Oare unde-i acea carte dezamăgitoare? S-a dus poate ea singură acasă, pentru a mă feri de acest efort? Și așa îi bine! Dar totuși mă supără într-ascuns un pic; ea doar se află aici mai înainte și eu am vrut sa o iau în mână - și uite, ea a dispărut!
Nu, lumea asta spirituală e atât de prostească ca prostia din ea se află deasupra orizontului a tuturor închipuirilor omenești! O carte o șterge singură, că am criticat-o puțin, dar pe drept! Asta nu-i lucru rău!

Eu voi trebui să cer scuze și acestei pietre, fiindcă mi-am odihnit ființa mea nedemnă atâta timp pe ea - altfel dispare și ea! Și așa trebuie să mă pun acum la drum prin ceața asta nemaipomenită și prin coridoare de mușchi, luminat fiind ca la un echinox dublu de gândac și va trebui să cer și mușchiului mai întâi voie, să-mi permită îngăduitor, sa pun piciorul pe el, eu având ca motiv mișcarea mea înainte!

O asta-i deja aproape blest - , stop, numai să nu înjur! Asta e deja o prostie foarte mare! Uite acolo: și - Doamne fi lăudat! - și casa luterană împreună cu templul s-au dus la plimbare Dumnezeu știe unde! Continuați numai așa, până la sfârșit totul dispare! Numai piatra mai e încă aici, dacă asta e adevărat? ! După arătare aș putea spune că piatră ar mai fi aici; dar trebuie totuși să verific mai exact! - Corect, corect și domna piatră a dispărut!

Ei, acum a venit timpul probabil și pentru mine ca să plec? Dar încotro? Aici nu este într-adevăr prea mult de ales! Numai drept înainte, ghidându-mă după nas - cu condiția că mai am un nas; fiindcă cine a fost numai dus de nas ca mine deja pentru a doua oară câteva milioane de ani, acela ar trebui totuși să se întrebe cu seriozitate, cum stau încă lucrurile cu posesia acestui membru? Dar Doamne mulțamu-ți, eu încă îl mai am; de aceea numai înainte, urmându-l pe acest singur indicator de drum în această lume spirituală într-adevăr frumoasă!”

Priviți, acum începe el să meargă și îngerul lui Petru îl urmează în chip nevăzut.” A merge” în lumea spirituală înseamnă îns㠓a-și schimba firea” și cum ea se schimba, așa se schimba aparent și locul. - Noi vom vedea acuși încotro se îndreaptă omul nostru. -
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !