Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 15:02
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Luna - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 28.2.2010, 05:05    Post subject: Capitolul 5 - Patru întrebări referitoare la Lună Reply with quote

Capitolul 5
Patru întrebări referitoare la Lună


1. a) În ce fel îl adoră pe Dumnezeu ființele de pe lună? Au aceștia o biserică sau un guvern? Sunt conduși de o singură persoană?

2. b) În cel fel își cresc copiii?

3. c) Cum privesc Pământul nostru? Știu ei că Tu, Doamne, Te-ai întrupat ca ființă umană pe Pământ și ai luat asupra Ta păcatele lumii?

4. d) Care este relația dintre lună și somnambulism? Iată care sunt răspunsurile la aceste întrebări:

5. Mai întâi de toate, trebuie precizat că răspunsurile depind întru totul de Pământul însuși. Explicația constă în faptul că din punct de vedere spiritual, nu există nici o diferență între ființele umane de pe Pământ și cele de pe lună. După cum v-am spus deja, ființele umane de pe lună nu sunt altceva decât oameni proveniți de pe Pământ care trebuie să progreseze; la fel ca orice alt spirit, ei își aduc cu ei propriile fapte sau lucrări. Că aceste fapte nu sunt dintre cele mai bune rezultă implicit din faptul că acești imigranți lunari au fost trimiși pe acest corp ceresc.


a)


6. Dacă doriți să știți în ce fel Mă venerează acești locuitori ai lunii, priviți orice om de pe Pământ care este foarte pasionat de cele lumești. Veți găsi în acesta oglinda perfectă a felului în care Mă adoră locuitorii de pe lună.

7. După cum știți, am afirmat odată că nici un om nu ar trebui să se preocupe prea mult de învelișul fizic temporar, ci mai degrabă să caute împărăția Mea și Dreptatea ei, care derivă din marea Mea Iubire față de toți cei care Mă iubesc mai presus de orice. Care credeți că este, din acest punct de vedere, situația oamenilor de pe Pământ, când chiar și cei mai buni dintre ei își petrec cel puțin 23 de ore pe zi pentru bunăstarea trupurilor lor? Se poate oare spune că acești oameni caută împărăția lui Dumnezeu? Ființele umane, pentru care am creat tot ceea ce există și pentru care îmi folosesc continuu întreaga Mea iubire și înțelepciune, nu își găsesc aproape niciodată un moment pentru Mine în tot acest dute-vino în care trăiesc. Adevăr vă spun: printr-o asemenea adorație, viața voastră nu va deveni cu nimic mai bună decât este.

8. Credeți că Mi-ați slujit cu ceva sau că M-ați adorat cu adevărat dacă murmurați rapid un Tatăl Nostru și o Ave Maria, sau dacă ați petrecut o oră cu o carte de rugăciuni în mână, dar cu gândul în altă parte, într-o biserică făcută din piatră și împodobită cu sculpturi? O, oameni lipsiți de minte! Chiar credeți că Eu sunt din piatră, din lemn, din metal, sau din orice alt material din care vă confecționați sculpturile? Dacă nu vă veți schimba atitudinea pe Pământ, veți fi nevoiți cu toții să intrați în școala lunii, pentru a învăța acolo, în condiții de maximă duritate, deopotrivă fizice și spirituale, că Dumnezeu cel viu nu își găsește plăcerea într-o asemenea adorație lipsită de substanță. Dacă tot mai doriți să aflați în ce fel îl adoră pe Dumnezeu ființele de pe lună, vă voi spune: acolo, unica adorație constă în lecțiile dure pe care oamenii sunt nevoiți să le învețe treptat. Aceasta este adevărata adorație a lui Dumnezeu, care trebuie slăvit întru spirit și adevăr. Numai prin asemenea lecții poate scânteia divină dini nterior să iasă la lumină. De vreme ce pe Pământ nu au făcut altceva decât să își satisfacă trupurile, acești oameni trebuie să învețe ce înseamnă traiul fără confort fizic, iar luna este locul ideal pentru această școală; ei trebuie să renunțe acolo la sine până la ultima fibră a ființei lor, cerând totul numai de la Mine. Pe lună, ei trebuie să își demonstreze continuu credința, în condițiile în care sunt supuși la cele mai dificile încercări cu putință. Dar nu așa cum o faceți voi, care nu aveți nici un pic de credință și care încercați să Mă înduioșați pe Mine, Dumnezeu cel viu, cu crucifixele voastre din lemn!


b)


9. Cea de-a doua întrebare are și ea un răspuns evident. Acolo unde Mă manifest în exterior prin îngerii Mei sau în care apar Eu însumi ca învățător nu mai este nevoie de nici un cap al bisericii, la fel cum nu este nevoie de nici un șef de guvern. De aceea, se poate spune că luna reprezintă un stat spiritual reformat, în care singurul șef sunt Eu însumi. 10. Copiii sunt crescuți în conformitate cu aceste învățături. Singurul lucru de care au nevoie este iubirea, din care se naște credința în Mine ca ființă umană, și în întruparea mea fizică pe Pământ, locul din care provin ei înșiși. Acest eveniment s-a petrecut nu numai pentru a le aduce beatitudinea oamenilor de pe Pământ sau de pe lună, ci tuturor celor răspândiți în spațiul infinit pe toate corpurile cerești, pentru a-i uni în funcție de natura lor și pentru a construi astfel un loc permanent pentru ei, sub marea Cruce a Iubirii. Aceasta este așadar religia și forma de adorare a lui Dumnezeu pe lună.


c)


11. Întrebarea referitoare la ce cred locuitorii de pe lună despre Pământ nu mai necesită un răspuns, după ceea ce am spus anterior. Singurii locuitori ai lunii care au ocazia să vadă Pământul sunt spiritele (care locuiesc pe partea vizibilă a lunii), iar acestea nu pot percepe aspectele materiale decât prin prisma analogiilor spirituale. Locuitorii de pe partea invizibilă a lunii nu văd niciodată Pământul, așa că tot ceea ce știu despre acesta este tot de natură spirituală.


d)


12. În ceea ce privește ultima întrebare, ipoteza potrivit căreia luna ar fi responsabilă de somnambulism este absolut falsă. Într-adevăr, în timpul lunii pline fluidul magnetic devine mult mai puternic, dar el este emanat de Pământul însuși. Când luna este luminată complet de soare, lumina atrage înapoi fluidul magnetic de pe lună pe Pământ. În acest fel, planeta voastră se încarcă foarte puternic cu magnetism. Oamenii care au o cantitate mai mare de metale în sânge decât nivelul normal au capacitatea - prin intermediul anumitor influențe, precum apa, aerul sau hrana - de a absorbi acest fluid magnetic care coboară din nou pe Pământ.

13. Când nervii sunt atinși de acest fluid și încep să apese neplăcut asupra sufletului, acesta își slăbește legăturile pe care le are cu corpul fizic și încearcă să scape. Corpul fizic dispune de un corp vital care este direct influențat de fluidul magnetic; acesta face legătura între trup și suflet. Dacă sufletul dorește să se elibereze de corp, el nu are altceva de făcut decât să stimuleze corpul vital, care acționează imediat asupra corpului fizic, de care este legat, silind totodată sufletul să-l însoțească. Așa se explică de ce somnambulii încep să meargă în timpul somnului. Ei au fața orientată către lună din cauza cantității excesive de fluid magnetic din sânge; se urcă pe acoperișuri sau pe turle în dorința de a se ridica deasupra nivelului solului, diminuând astfel senzația neplăcută pe care o exercită fluidul asupra lor. Pe măsură ce această influență scade, corpul fizic devine din nou apt să primească sufletul și spiritul prin intermediul corpului vital.

14. După ce corpul fizic s-a eliberat de presiunea neplăcută, sufletul îl conduce înapoi, în poziția din care a plecat, după care fuzionează din nou cu el. Sufletul nu știe că a practicat mersul somnambul, căci el nu are memorie. El nu cunoaște decât ceea ce vede. Amintirile sufletului întrupat într-un corp fizic nu sunt altceva decât o reluare a percepțiilor impresiilor naturale corespondente provenite de la simțurile fizice. El este trezit față de aceste percepții prin intermediul nenumăratelor imagini primite de la spiritul pe care îl poartă în sine.
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !