Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 12.5.2021, 20:57
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Pamantul - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 24.3.2010, 18:03    Post subject: Capitolul 30 - Spiritele din cea de-a doua regiune a atmosferei terestre Reply with quote

Capitolul 30
Spiritele din cea de-a doua regiune a atmosferei terestre


1. Trecerea de la regiunea cea mai înaltă la cea mediană are nevoie de o tranziție, la fel cum ființa umană nu poate coborî din lumea spirituală pură în cea astrală fără să treacă printr-o asemenea perioadă de tranziție. Pe de altă parte, cele două regiuni interacționează una cu cealaltă, la fel cum sufletul interacționează cu spiritul său. De pildă, spiritul poate penetra sufletul, dacă dorește acest lucru, în timp ce sufletul este limitat la propriile sale hotare. Spiritul poate accepta fuziunea cu sufletul, care devine în acest caz complet spiritualizat.

2. În acest fel, spiritele din regiunea a doua pot trece în a treia regiune, pe măsură ce sufletul lor - adică trupul lor substanțial - devine din ce în ce mai spiritualizat, devenind în final una cu spiritul. Sufletul este alcătuit din nenumărate particule de inteligență, ceea ce explică de ce este posedat de atâtea dorințe, pe care le conține în sine, sub formă de impulsuri.

3. Când aceste impulsuri nu mai trag în toate direcțiile, focalizându-se într-una singură, această înclinație provoacă ceea ce se numește o pasiune sufletească. Uneori, o altă parte a sufletului preia frâiele conducerii, trăgându-l pe acesta într-o altă direcție, ceea ce face ca pasiunea anterioară să fie înlocuită cu o alta.

4. Înțelegeți acum de ce, atunci când sufletul nu este trezit, diferitele sale pasiuni și dorințe îl pot trage într-o direcție sau alta, fără ca el să le poată controla.

5. Cam acestea sunt condițiile din cea de-a doua regiune, în care există suflete ale căror spirite nu sunt trezite pe deplin. Aici se află milioane de suflete, fiecare cu pasiunile și înclinațiile sale. Vă puteți imagina ce amestec de suflete alcătuiesc această regiune!

6. În mod firesc, aici se petrec o sumedenie de evenimente diferite, fiecare în funcție de înclinația unui suflet sau altul. Atunci când aceste evenimente devin condensate, ele devin vizibile pentru lumea naturală. Diferitele formațiuni noroase, dar și alte evenimente meteorologice își au originea aici. Nu va exista niciodată o zi sau o noapte care să aducă cu sine exact aceleași forme ca și cele care au existat anterior.

7. Mai există și alte fenomene care se repetă în esență, dar nu în aceeași formă. Nu există nici un fulg de zăpadă care să fie identic cu un altul și nici o picătură de ploaie care să semene cu suratele ei (în pofida expresiei „ca două picături de ploaie”!). Același lucru este valabil și în ceea ce privește grindina: nu există două pietricele de grindină care să aibă o greutate identică. Gheața este tot gheață, dar acest lucru este valabil numai în ceea ce privește natura ei. Formele pietricelelor de gheață sunt la fel de diferite ca și sufletele care le-au construit.

8. Marea varietate a activităților umane își are originea în diferitele tendințe ale sufletelor creatorilor lor. Spre exemplu, dacă mai multor pictori li s-ar încredința o comandă pe aceeași temă, fiecare pictură va prezenta această temă într-o manieră complet distinctă de celelalte. La fel, dacă dăm o temă de gândire mai multor poeți, muzicieni sau alți artiști, aceștia o vor reflecta în opera lor într-o manieră absolut unică.

9. Toate aceste diferențe își au sorgintea în particulele de inteligență din interiorul sufletelor, care generează - așa cum am descris mai sus - anumite forțe (impulsuri, pasiuni și dorințe) care trag sufletul într-o direcție sau alta. Combinațiile acestor impulsuri sunt infinite, ceea ce explică de ce există întotdeauna manifestări noi, fără ca vreuna să se repete vreodată de două ori, mai ales dacă inteligențele astrale nu sunt supuse vreunei coerciții. Exact acesta este cazul acelor suflete ale ființelor umane care trebuie să-și redobândească libertatea interioară, desfășurând o activitate spirituală.

10. Există însă o diferență între sufletul unei ființe plecate din lumea fizică (decedată) și cel al unui om întrupat pe Pământ: sufletul aflat încă într-un corp fizic poate fi cuprins de oricâte pasiuni diferite. Din această cauză, un om poate fi complet diferit în fiecare zi. Astăzi el simte și gândește ceva, acționând în consecință, pentru ca a doua zi să simtă și să gândească cu totul altceva, în funcție de alte priorități ale sufletului său.

11. Sufletele aflate în Lumea de dincolo acționează diferit, căci în ele se trezește de regulă o singură pasiune, care preia din ce în ce mai mult controlul asupra celorlalte, atrăgând treptat inteligența sufletului ca într-un fel de vrajă. Asta nu înseamnă că un suflet aflat în planul astral este absolut incorigibil, ci doar că el rămâne prins în capcana principalei sale pasiuni până la consumarea tuturor celorlalte particule de inteligență (cu impulsurile și rezonanțele lor interioare particulare). Acest proces conduce la o mare sărăcie sufletească, echivalentă cu o stare de dezolare în care sufletul se simte complet gol, rătăcind prin ceață, într-o noapte întunecată. Abia atunci când sufletul ajunge în această stare de dezolare poate începe spiritul să pătrundă în el. Altfel spus, aceasta este perioada de tranziție de la regiunea a doua la cea de-a treia. Spiritul nu se poate revărsa asupra sufletului până când acesta din urmă nu atinge starea de goliciune (vid), deoarece impulsurile interioare ale sufletului nu sunt potrivite din punct de vedere intelectual sau spiritual pentru a susține strălucirea spiritului, fiind mult prea limitate și variate în funcție de înclinațiile și pasiunile diferitelor suflete. Este evident așadar că fenomenele care rezultă din această imensă diversitate de forme astrale vor fi și ele foarte diferite. Așa se explică de pildă de ce fiecare fulger are un zigzag diferit, de ce fiecare nor are o formă și o mișcare diferită, de ce vânturile au mișcări atât de haotice, încrucișându-se uneori din direcții diferite, fiind urmate de furtuni sau de ploi, de tunete și trăsnete, de grindină, iar la scurt timp de fulguieli, mai întâi rare, apoi dense... Și există mii de alte asemenea fenomene. Până acum am descris doar un preambul. În continuare vom examina subiectul în amănunțime.
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !