Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 13:39
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Pamantul - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 24.3.2010, 18:13    Post subject: Capitolul 31 - Activitățile spiritelor din cea de-a doua regiune a atmosferei terestre Reply with quote

Capitolul 31
Activitățile spiritelor din cea de-a doua regiune a atmosferei terestre


1. Vom începe cu o întrebare: cum este caracterul ființelor din cea de-a doua regiune, bun sau rău?

2. Această regiune seamănă foarte mult cu viața ființelor umane de pe Pământ. Există aici un dute-vino constant, în care cei care gândesc la fel se adună. Puteți găsi aici cam toate activitățile pe care le cunoașteți de pe Pământ: războaie, crime, întemnițări, apărări, evadări spectaculoase, furturi și hoții, fapte rele amestecate cu altele bune. Această regiune este un veritabil câmp de luptă pentru spirite; de aceea, munții care străbat această altitudine au de multe ori o vreme capricioasă și dificilă.

3. Simpla contemplare a acestor înălțimi este suficientă pentru a vă face o idee referitoare la luptele care se dau aici. În nici o altă regiune nu mai există o libertate atât de mare ca aici, căci acesta este locul în care se duce lupta pentru rai sau pentru iad*. Sufletul și spiritul fiecărui om intră în această regiune imediat după moartea corpului fizic, continuând să trăiască exact ca pe Pământ. Sufletele se bucură de o libertate deplină, și în mod firesc, încep să-și caute tovarăși care gândesc la fel ca ele. Așa se nasc adunările zgomotoase de spirite. Când se adună un asemenea grup, membrii săi încep să își facă planuri cum să obțină cutare sau cutare lucru, de regulă prin folosirea forței sau prin înșelătorie.

4. Unele suflete își trădează clanul și se alătură unui alt grup. Când membrii primului clan află de trădare, ei încep să se pregătească de război, lucru care poate fi observat din lumea naturală sub forma acumulărilor de nori care prevestesc furtuna care va veni. Într-adevăr, nu trece mult până când aceste armate înverșunate încep să mărșăluiască una împotriva celeilalte. Trebuie să menționăm totuși că ele sunt supravegheate de marile spirite ale păcii, care monitorizează această regiune.

5. Spiritele păcii coboară, iau în captivitate aceste armate pline de înverșunare și le aruncă pe Pământ, de unde va trece o vreme până când ele vor dobândi suficientă energie și curaj pentru a se întoarce înapoi. Închisoarea în care sunt aruncate este materia, și nu este prima oară în care ele sunt închise aici. Paznicii închisorii sunt marile spirite ale păcii, provenite din a treia regiune. Când sentința devine insuportabilă, spiritele războinice se smeresc, căutând eliberarea și mântuirea în numele Meu. Ele sunt întâmpinate atunci de spiritele păcii într-o manieră prietenoasă, fiind conduse în cea de-a treia regiune, mai întâi în zonele inferioare ale acesteia. Aici, ele trăiesc alături de alte spirite pure, amplificându-și treptat iubirea față de Mine și de ordinea Mea, și înălțându-se astfel din ce în ce mai sus.

6. Desfătarea pe care o trăiesc ele acum poate fi văzută chiar și de lumea naturală, când norii dispar și cerul se înseninează și devine strălucitor. Invers, când spiritele malefice se adună și formează găști puse pe rele, nori amenințători se adună imediat pe cer, în special în jurul crestelor muntoase. Acest lucru se datorează faptului că aceste spirite pasionale se materializează din ce în ce mai tare, pe măsură ce atributele lor negative devin mai puternice, în virtutea fenomenului de rezonanță.

7. Când un spirit este întemnițat din cauza pasiunilor sale, el se îndepărtează de Mine. Cu cât își întoarce mai mult fața de la Mine, cu atât mai materializat devine el, până când devine vizibil chiar și de lumea naturală, unde ia forma materială corespondentă a uneia din pasiunile sale. Aflat în această stare, el devine în curând prea greu pentru cea de-a doua regiune atmosferică, de unde este alungat din cauza propriei sale greutăți. Acest proces corespunde voinței marilor spirite ale păcii, inclusiv voinței Mele. Cauza greutății oricărui corp este întotdeauna voința Mea. În loc să se smerească, aceste spirite rămân de multe ori întemnițate în materie, din cauza voinței lor rele, preferând să trăiască în noroi, în animalele cele mai murdare sau în plantele cele mai urâte. Aveți la dispoziție nenumărate exemple care demonstrează acest lucru. Aceste spirite trebuie supravegheate în permanență, pentru ca să nu atace fructele și animalele mai nobile, lucru pe care, în răutatea lor, abia ar aștepta să-l facă. Dacă li s-ar permite să acționeze astfel, fructele și animalele respective ar fi iremediabil afectate. Uneori se întâmplă ca ele să reușească să atace un grup de animale, care sunt lovite de boli molipsitoare, și nici chiar peștii nu sunt scutiți de atacurile lor. Majoritatea epidemiilor care lovesc chiar oamenii sunt consecințe ale activităților malefice ale acestor spirite diabolice. Ele pătrund în trupul oamenilor și provoacă imediat apariția bolii. Dacă acestor bolnavi nu li se aplică anumite remedii speciale, în numele Meu, consecința firească este de regulă moartea naturală.

(* - Vezi și „De la iad la Rai” revelată lui Jakob Lorber, n.r.)
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !