Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 23:58
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Pamantul - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 24.3.2010, 18:28    Post subject: Capitolul 35 - Câteva cuvinte despre procesele de altădată ale vrăjitoarelor Reply with quote

Capitolul 35
Câteva cuvinte despre procesele de altădată ale vrăjitoarelor


1. Nu există oameni care să nu fi auzit ceva despre vrăjitoare. Nu cu mult timp în urmă, pe Pământ existau tribunale care judecau aceste vrăjitoare, și multe femei inocente au fost trimise - într-o manieră extrem de dureroasă - din lumea aceasta în Lumea de dincolo. Cum a ajuns însă umanitatea la conceptul de vrăjitor (sau vrăjitoare)? Vom răspunde la această întrebare făcând o retrospectivă a evenimentelor.

2. Cu secole în urmă, când oamenii trăiau mult mai simplu decât astăzi, numărul celor care puteau vedea și care se simțeau acasă în ambele lumi (fizică și astrală) era mult mai mare. Chiar și în epoca modernă acest lucru ar fi cât se poate de ușor dacă oamenii ar mânca o hrană mai simplă. Mâncărurile moderne, complicate, rafinate și de multe ori de-a dreptul toxice le fac foarte mult rău oamenilor. Această hrană le corupe natura și induce o asemenea stare de confuzie sufletului lor încât acesta cade mult mai ușor în capcana iluziei, la fel ca o pasăre prinsă în noroi. Sufletul nu mai reușește la fel de ușor ca înainte să se elibereze și să zboare în lumile din care a provenit.

3. Ce fel de hrană mâncau oamenii simpli de altădată? Aceasta este alcătuită în principal din legume, care erau pur și simplu fierte în apă cu puțină sare, și nu erau niciodată mâncate fierbinți. În plus, ei mâncau pâine din făină integrală, lapte și miere, adică alimente simple și consistente, care le permiteau să atingă o vârstă înaintată și să vadă inclusiv în dimensiunile Lumii de dincolo.

4. Din când în când, ei beau puțin vin, dar niciodată atât de mult încât să se îmbete.

5. Carnea nu se recomandă decât în anumite momente, și niciodată mai mult de șapte zile la rând. Ea trebuie mâncată în cantități foarte moderate și trebuie să provină numai de la animale proaspăt tăiate. Carnea de pește este mai sănătoasă decât cea de porumbel; carnea de porumbel este mai sănătoasă decât cea de pui; carnea de pui este mai sănătoasă decât cea de miel; carnea de miel este mai sănătoasă decât cea de capră; carnea de capră este mai sănătoasă decât cea de vită; carnea de vită este mai sănătoasă decât cea de porc. Între diferitele tipuri de pâine, cea mai sănătoasă este cea din făină de grâu (*6). Dacă gătiți carne, nu se recomandă să mâncați mai mult de un singur tip din cele indicate mai sus, la care se adaugă puțină pâine. La fel, fructele trebuie mâncate cu moderație, și numai dacă sunt bine coapte. Același principiu se aplică și rădăcinoaselor, care trebuie să fie bine coapte și să nu fie mâncate decât câte un singur tip la o masă (nu trebuie amestecate între ele).

6. Astfel hrănit, corpul nu va deveni niciodată supraponderal, iar omul nu se va simți greoi, adormit sau morocănos. Greutatea în plus conduce la asemenea efecte nefaste, sufletului fiindu-i din ce în ce mai greu să mențină în funcțiune o asemenea mașinărie greoaie, nemaivorbind de faptul că el mai are și alte lucruri de făcut.

7. În vremurile de altădată oamenii trăiau simplu, îndeosebi cei care trăiau pe munții înalți. De aceea, ei erau înzestrați cu vedere astrală, putând comunica oricând doreau cu spiritele naturii, de la care învățau foarte multe lucruri. Spiritele îi învățau efectele plantelor și le indicau unde erau ascunse zăcămintele de metale prețioase sau obișnuite din munți. Tot ele i-au învățat pe oameni cum să extragă metalele din minereurile lor, cum să le topească și cum să le prelucreze pentru diferite destinații utile.

8. Aproape că nu existau case care să nu aibă propriile lor spirite, și existau chiar familii care aveau spirite-slujitori. Mai ales în munți se aflau oameni înțelepți care cunoșteauchiar și cele mai secrete forțe ale Naturii; ei se asociau cu unele dintre acestea, cu care se aflau în rezonanță, iar spiritele le stăteau la dispoziție în orice moment. 9. Când oamenii din regiunile de jos i-au vizitat pe cei din munți, ei trebuie să fi simțit că se petrece ceva misterios și supranatural; acest efect era evident mai ales dacă cineva îndrăznea să se certe cu oamenii munților*. Certăreții primeau întotdeauna lecția cuvenită, iar lucrul acesta le depășea înțelegerea. Singura explicație pe care au putut-o găsi ei a fost aceea că numai diavolul (întrupat în cei cu care s-au certat), sau complicii acestuia puteau face așa ceva.

10. Unde s-a ajuns? Orășeanul sau săteanul care trecea printr-o asemenea experiență îl contacta imediat pe preotul local, care ținea slujbe, făcea procesiuni și ritualuri de exorcizare, pentru care primea întotdeauna o sumă considerabilă de bani. Mai departe, el preda cazul autorităților civile sau tribunalelor. Autoritățile civile nu ezitau să-i închidă imediat pe cei acuzați de practici vrăjitorești, care, de multe ori, erau arși pe rug fără nici o judecată.

11. Mai târziu, situația s-a înrăutățit. Nici nu mai era necesar să se petreacă vreun eveniment supranatural; era suficient ca un vecin invidios să te denunțe autorităților. Persoana suspectată era imediat supusă judecății unui tribunal special și de multe ori era condamnată la moarte. Abia recent a înțeles umanitatea ignorantă că toată această vânătoare de vrăjitoare nu era altceva decât barbarie curată. Ca de obicei, oamenii au trecut dintr-o extremă în cealaltă: o ființă umană nu ar trebui să se asocieze cu spiritele, dar este chiar mai rău să susții că lumea spiritelor nu există deloc.

12. Nimeni nu poate nega faptul că - în secolele trecute - au existat și oameni care contactau spiritele demonice, făcând anumite acte de magie neagră cu ajutorul lor. Din păcate, nu aceștia au fost cei condamnați. De multe ori, ei se aflau chiar la putere, căci știau cum să îi controleze pe oameni și să le citească gândurile. Din păcate, clerul religios nu și-a dat niciodată osteneala să afle cine este bun și cine este rău, preferând să îi ardă pe toți pe rug, la grămadă.


__(*) 6 N.Ed. Făina de grâu recomandată de Domnul nu se referea la făina din epoca noastră, foarte rafinată și obținută prin procedee care o sărăcesc de toate substanțele sale nutritive valoroase
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !