Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 12.5.2021, 21:02
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Pamantul - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 24.3.2010, 18:31    Post subject: Capitolele 36 & 37 - Spirite și munți vrăjiți Reply with quote

Capitolele 36 & 37
Spirite și munți vrăjiți


1. Există suficiente argumente pentru a dovedi că în timpurile de altădată, oamenii clarvăzători care trăiau în munți se asociau cu spiritele naturii. Unul din aceste argumente se referă la numele anumitor munți, care s-au păstrat până astăzi.

2. În Styria (o provincie din Austria) există foarte mulți asemenea munți, ale căror nume arată cu ce se ocupau locuitorii lor. Același lucru este valabil și în Carinthia sau în Tirol (alte provincii din Austria), în Elveția și în Savoya (localizate în Alpii francezi), sau în munții din Germania. Spre exemplu, există în Styria un munte numit Schockl. În dialectul local, acest cuvânt înseamn㠄a face (influența) vremea”, Cu secole în urmă, oamenii din văi credeau că dacă vârful muntelui este înconjurat de nori, iar pe munte se adunau mai mulți oameni, aceștia se ocupă cu influențarea vremii prin vrăjitorie. De altfel, pe vremuri chiar așa se întâmplau lucrurile pe muntele Schockl.

3. Oricum, puteți fi siguri că vremea proastă nu era niciodată generată de acei locuitori ai munților, și că pe Schockl nu a locuit niciodată vreun „vrăjitor” adevărat. Cert este că muntele a fost într-adevăr locuit cândva de numeroase spirite ale munților, cu care cei din zonă aveau o relație absolut naturală. De altfel, muntele era un vulcan, iar vârful lui este de fapt un crater rămas deschis și din care ieșea uneori fum.

4. Există numeroși munți de acest tip în Styria, cu nume la fel de misterioase ca și Schockl, dar nu ne propunem să-i menționăm aici pe toți. De pildă, numele Raxalpe are o origine similară. Cuvântul „Rax” derivă de la „Raca”, ce înseamn㠄pe jumătate diavol”. Hohe Schwab (Șvabul de sus) este un alt munte celebru pentru practicile sale „vrăjitorești”. Numele provine de la un șvab care a emigrat în această regiune, continuându-și aici activitățile sinistre de magie neagră.

5. În Carinthia, nu departe de râul Drau, există muntele Hochstaff. Potrivit tradiției, acest munte era cândva celebru ca loc de întâlnire al vrăjitoarelor și maeștrilor lor. Pe munte există locuri cu denumiri precum Hexensprung (Saltul Vrăjitoarei), Teufelsritt (Călărirea Diavolului) sau Wehrwolfsnest (Bârlogul Vârcolacului), care vorbesc de la sine despre reputația pe care o avea muntele. Cuvântul staff era folosit de muntenii de altădată pentru a desemna un eveniment ieșit din comun.

6. Evident, toate aceste legende țin de folclorul local, perpetuat în mare măsură de oamenii din vale. Înțelepții din munți nu știau nimic despre vreo practică vrăjitorească, deși au fost nevoiți să suporte multe persecuții criminale, nedemne de neamul oamenilor, din cauza prostiei și prejudecăților celor din vale. Pe de altă parte, deși nu se ocupau cu magia neagră, ei cunoșteau într-adevăr spiritele muntelui, care locuiau pretutindeni în zonă.

7. De ce au ales însă spiritele tocmai acești munți?

8. Există diverse motive pentru care aceste ființe preferă un munte în defavoarea altuia. Pe de o parte, preferințele lor depind de localizarea și de înălțimea muntelui, iar pe de altă parte de aspectul interior al muntelui. Dar principalul motiv pentru care spiritele pun stăpânire pe un munte este acela că muntele le permite să aibă o vedere de ansamblu bună, în toate direcțiile.

9. Aceste spirite au capacitatea de a vedea lumea Naturii. Din cauza fenomenelor meteorologice, ele trebuie să vegheze în permanență asupra altor spirite ale munților din vecinătate. Tocmai de aceea preferă ele munții cu o vedere de ansamblu cât mai bună. Deasupra lor veghează alte spirite, mai înalte în ierarhia celestă, care le învață ce trebuie să facă și le ghidează, fără a interfera însă cu liberul lor arbitru și cu fericirea derivată din acesta.

10. Numele pe care le-am amintit mai sus vorbesc de la sine despre notorietatea pe care au atins-o anumiți munți, dar în afara legendelor populare, ei nu ascund alte adevăruri decât cele pe care vi le-am descris Eu.

11. Întrucât am discutat suficient despre prezența spiritelor munților, inclusiv despre ceea ce se întâmplă în a doua regiune a atmosferei terestre, ne vom îndrepta în continuare atenția asupra primei regiuni și a mediului spiritual pe care îl asigură aceasta.
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !