Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 16:53
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 2.4.2010, 17:49    Post subject: Capitolul 129 Reply with quote

Capitolul 129

Fiica lui Cornelius vorbește despre experiența ei din Lumea de dincolo. Problema liberului arbitru. (Matei 9, 26)

(26) Și s-a dus vestea despre aceasta minune în tot ținutul acela.


1. Fata a spus: "Da, da, acum îmi amintesc bine că am fost foarte bolnavă, dar un somn dulce s-a așezat peste pleoapele mele, am adormit și am avut un vis minunat. Pretutindeni în jurul meu era lumină, nimic altceva decât lumină și, în această lumină se forma o lume minunată: grădini magnifice, de nedescris, inundate de lumina cea mai clară și splendori peste splendori. Dar nici o ființă vie nu părea să locuiască în acea măreție, în timp ce eu o contemplam cu uimire și remarcam că nici o ființă vie nu părea că va apărea, am început să mă simt din ce în ce mai disperată în fața unei asemenea splendori indescriptibile. Am început să plâng, să strig, dar fără nici cel mai mic ecou, fără cel mai mic răspuns. Eram din ce în ce mai tristă, în timp ce această măreție creștea încontinuu.

2. În timp ce mă cuprindea această tristețe imensă și te strigam disperată, dragul meu tată, în grădină a apărut deodată acest prieten, care, ținându-mă de mână, mi-a spus: "Ridică-te, fiica mea". Toată acea splendoare care mă făcuse atât de tristă a dispărut și m-am trezit iar acest prieten mă ținea în continuare de mână. Nu am înțeles imediat ceea ce se petrecea și ceea ce văzusem, dar după ce mi-am recăpătat toate simțurile, mi-am amintit tot ce am văzut în vis și ce ți-am povestit.

3. Dar, lucrul cel mai straniu mi se pare - și acest catafalc este dovada - că am fost într-adevăr moartă pentru această lume, pe care am continuat să o văd totuși într-un vis și, lucrul încă și mai extraordinar: faptul că acest prieten minunat care a venit la mine în vis, se află aici.

4. Dragul meu tată, te întreb, viața pe care El mi-a redat-o nu îi aparține oare Lui? Inima mea este profund emoționată și mi se pare că nu aș mai putea vreodată să-i dăruiesc iubirea mea vreunui alt bărbat! Să îndrăznesc oare să-L iubesc mai mult decât orice, mai mult decât pe tine, tatăl meu și mai mult decât orice pe lume?"

5. Încurcat, Cornelius nu știa ce să răspundă. Eu i-am spus: "Las-o pe fiica ta să facă așa cum simte, doar asta poate să-i umple viața!"

6. Cornelius a spus: "Dacă este așa, atunci să-L iubești mereu pe acest prieten mai presus de orice, căci Cel care a putut să-ți redea viața prin forța și puterea Sa, atunci când tu erai moartă, nu-ți va face niciodată vreun rău și, dacă ai muri din nou, El îți va reda, fără îndoială, viața din nou. Iubește-L deci mai presus de orice, așa cum și eu îl iubesc din toate puterile mele".

7. Eu am spus: "Cel care Mă iubește, îl iubește de asemenea pe Cel care este în Mine și care este viața eternă. El poate să moară de o mie de ori din această iubire pentru Mine și totuși va trăi în veci". Dintre cei care au auzit aceste cuvinte, mulți și-au spus în sinea lor: "Ce înseamnă asta, poate un om să spună asta, poate el să facă asta?"

8. Un roman, unul dintre oaspeții lui Cornelius, a declarat: "Prietene, un înțelept a spus: 'Nu există nici un om, oricât de mare, pe care zeii să nu-l fi animat cu suflul lor'! Dar dacă totuși a existat vreodată unul, atunci el este acest Iisus, care pare să aibă o origine umilă, dar zeii nu iubesc luxul terestru și, atunci când ei coboară pe acest pământ, fac aceasta sub înfățișarea cea mai umilă și prin faptele lor le demonstrează muritorilor cine sunt ei! Acesta trebuie să fie și cazul acestui om atât de simplu! Puteți să credeți ce vreți, dar în ceea ce mă privește, eu îl consider un zeu de prim rang, căci nici un muritor nu poate învia morții.

9. Atunci când vreun discipol al lui Esculap readuce la viață, cu ajutorul balsamurilor și uleiurilor lor, pe cineva care părea mort, niciodată cel care se trezește nu are această prospețime și această sănătate de care dă dovadă acum Cornelia și pe care nu le-a avut niciodată până acum. Credeți ce vreți, dar iată ce gândesc eu și sunt convins de ceea ce spun".

10. Eu am spus: "Fiecare crede că are dreptate! Dar Eu vă spun și vă cer să-Mi demonstrați prietenia voastră, nespunând nimănui ce ați văzut și ați auzit aici; nu vorbiți cu nimeni despre asta, știți doar cât de rea este lumea". Ei Mi-au promis că vor păstra tăcerea.

11. Și au tăcut într-adevăr timp de câteva zile, atâta vreme cât Eu am rămas în casa comandantului. Dar, imediat după ce Eu am plecat, fapta Mea a fost povestită în toată Galileea. Mi-ar fi fost foarte ușor să împiedic aceasta, încălcând libertatea voinței lor umane (liberul lor arbitru), dar pentru a nu face din oameni niște animale, Eu le-am respectat tot timpul libertatea și de aceea a trebuit să suport uneori chiar și ceea ce nu totdeauna era în ordinea firească a lucrurilor și care nu a fost de nici un folos!
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !