Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 19:18
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 2.4.2010, 17:51    Post subject: Capitolul 130 Reply with quote

Capitolul 130

Doi cerșetori orbi îl lingușesc pe Iisus (Matei 9, 27-31)

(27) Când a plecat de aco s-au luat după Iisus doi orbi care strigau și ziceau: "Ai milă de noi, fiul lui David!"
(28) După ce a intrat în casă orbii au venit la El. Și Iisus le-a zis: "Credeți că pot face lucrul acesta?" "Da, Doamne", au răspuns ei.
(29) Atunci S-a atins de ochii lor și a zis: "Facă-vi-se după credința voastră!"
(30) Și li s-au deschis ochii, Iisus le-a poruncit cu tot dinadinsul și le-a zis: 'Vedeți, să nu știe nimeni."
(31) Dar ei, cum au ieșit afară, au răspândit vestea despre El în tot ținutul acela.


1. Pe vremea aceea, se aflau la Capernaum doi cerșetori complet orbi din naștere, care nu văzuseră niciodată lumina zilei și strălucirea stelelor. Eu tocmai Mă întorceam acasă, fiind însoțit de comandant, soția și copiii lui, care m-au condus împreună cu toți prietenii lor până la răspântia drumurilor. Cei doi orbi erau așezați în acel loc, ca de obicei și cerșeau. Când au aflat că treceau pe acolo mulți oameni, precum și cele mai înalte , personalități din Galileea, printre care era și Iisus din Nazaret, descendent direct, la fel ca și tatăl său, din David, acești doi orbi s-au ridicat și au început să Mă urmeze așa cum puteau, strigând: "Iisuse, ah! Tu, fiul lui David, ai milă de noi!" Și ei Mi-au acordat diverse titluri onorifice, crezând astfel că Mă flatează, pentru a Mi se face milă de ei.

2. Eu i-am lăsat să Mă urmeze până la Nazaret, pentru a le arăta că nu prețuiam nici un titlu pământean și nici un fel de lingușire.

3. Când, după câteva ore, am ajuns acasă, cei doi orbi i-au rugat pe cei care îi însoțeau să îi conducă la Mine. Iar discipolii Mei i-au adus la Mine.

4. Când cei doi cerșetori au ajuns aproape de Mine, s-au apropiat și au început să Mă roage să binevoiesc să le redau vederea. Eu am venit spre ei și le-am spus, știind bine ce doreau: "Credeți voi cu adevărat că pot Eu să fac asta?" Ei au răspuns: "Da, Doamne!" Le-am atins atunci ochii cu degetele Mele, spunând: "Să fie după credința voastră!"

5. Ochii lor s-au deschis și ei au început să vadă la fel de bine ca toți cei care au vederea perfectă. Percepând binefacerile luminii, ei au început să se minuneze și să admire creația, întrebându-se în inima lor cum ar putea să-Mi dovedească recunoștința lor infinită și veșnică! Au vrut chiar să-Mi dea tot ceea ce puseseră de o parte pe vremea când erau orbi, căci de acum încolo nu trebuiau să mai cerșească, ci puteau să muncească pentru a se întreține.

6. Eu le-am spus: "Este drept și bine că veți începe să vă ajutați frații și că vă veți întreține muncind cu brațele voastre, căci cel care vede și poate sa muncească nu trebuie să stea cu brațele în sân și să se lase întreținut de prieteni. Trebuie ca oamenii să se ajute și să se sprijine unii pe alții, pentru ca iubirea să crească între ființele umane.

7. Hotărârea voastră este bună, faptul că doriți să-Mi dați economiile voastre din pură recunoștință este demn de laudă, este frumos din partea voastră, dar nici Eu și nici discipolii Mei nu avem nevoie de acest lucru; puteți să păstrați tot ce aveți pentru voi.

8. Dar, pentru că v-am deschis ochii la lumină, Eu vă cer, în primul rând, să respectați poruncile lui Dumnezeu, să-L iubiți pe Dumnezeu mai presus de orice și pe aproapele vostru la fel ca pe voi înșivă și să-i veniți în ajutor de fiecare dată când puteți; în al doilea rând, vă recomand, din iubire pentru Mine, să nu povestiți nimănui ce vi s-a petrecut și să aveți grijă ca nimeni să nu afle".

9. Dar ei Mi-au răspuns: "Doamne, lucrul acesta va fi imposibil, căci toți cei din împrejurimi știu că noi eram orbi și dacă ne vor întreba cum se face că acum vedem, ce răspuns putem noi să le dăm?" Eu le-am spus: "Cel care se rezumă la un singur cuvânt: tăcere!" Ei au promis că vor avea grijă, dar nu și-au ținut promisiunea și au alergat în toate părțile, povestind ceea ce făcusem pentru ei!
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !