Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 16:29
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Pamantul - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 5.4.2010, 14:56    Post subject: Capitolul 42 - Activitatea lui Dumnezeu se realizează prin intermediul spiritelor Reply with quote

Capitolul 42
Activitatea lui Dumnezeu se realizează prin intermediul spiritelor


1. În sine, materia nu poate exista, căci ea nu reprezintă decât o simplă aparență, ca efect al energiei sale (*8). Maniera în care se produce acest efect (faptul că obiectul are o formă și atribute precise) nu lasă nici o îndoială asupra faptului că energia care îl produce este dublată de inteligență.

2. Oamenii au învățat să își confecționeze unelte și instrumente de lucru, dar materia din care sunt alcătuite acestea nu poate fi produsă de ei. În schimb, spiritele și îngerii pot face acest lucru, întrucât au fost înzestrați de Mine cu puterea necesară în acest scop.

3. Vom da câteva exemple pentru a arăta cum anumite inteligențe individuale lucrează într-o anumită manieră, în timp ce alte inteligențe lucrează într-o cu totul altă manieră, totul fiind realizat sub ghidarea spiritelor superioare. Să analizăm un păianjen. Vom descoperi în acest animal două inteligențe combinate. Prima îi permite păianjenului să recunoască hrana de care are nevoie, pe care o folosește în două scopuri: pentru susținerea naturii sale cu ajutorul substanțelor nutritive și pentru prepararea substanței adezive cu ajutorul căreia își construiește plasa. Cea de-a doua inteligență se referă la arta de a țese pânza din firele pe care le produce el însuși, artă specifică exclusiv păianjenului, de care el are nevoie pentru a putea prinde insectele cu care se hrănește. Comportamentul lui arată dincolo de orice îndoială că păianjenul dispune de o anumită inteligență, pe care oamenii de știință o numesc în mod greșit „instinct”. În realitate, instinctul este ceva cu totul diferit: un impuls interior de a face o anumită acțiune într-o manieră particulară.

4. Ceea ce oamenii de știință numesc instinct nu este de fapt inteligența inerentă animalului, ci mai degrabă forma în care acesta este ghidat de spiritele superioare. Este vorba de două chestiuni diferite: una se referă la posesiunea unei anumite abilități, iar cealaltă la îndeplinirea unei anumite sarcini cu ajutorul abilității respective. Posedarea unei abilități nu are nimic de-a face cu capacitatea de a duce o sarcină la îndeplinire, căci aceasta din urmă presupune o inteligență suplimentară.

5. Ghidarea de care păianjenul are nevoie provine de la spiritele superioare, care îl învață, de pildă, când și unde trebuie să înceapă să țeasă pânza, adică să își pună în aplicare talentul cu care a fost înzestrat. Dacă nu ar exista această ghidare, păianjenul fie nu ar putea țese deloc, fie ar țese încontinuu, fără să se poată opri (ca un mecanism).

6. La fel își produce viermele de mătase firele sale. El beneficiază de două inteligențe, una derivată din elementele pe care le preia din hrană, și cealaltă derivată din elementele pe care le preia din aer, care îl ajută să atingă măiestria sa în respectiva activitate. La fel ca și în cazul păianjenului, talentul inerent de a „țese” fire de mătase, pe de o parte, și impulsul de a face acest lucru la locul și momentul potrivit, pe de altă parte, reprezintă două lucruri cu totul diferite.

__ 8 N. Tr. Fizica modernă a demonstrat deja acest lucru. Reamintim că textul de față a fost scris cu un secol și jumătate în urmă.
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !