Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 11:17
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Pamantul - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 5.4.2010, 15:23    Post subject: Capitolul 44 - Spiritele păzitoare din regatul naturii Reply with quote

Capitolul 44
Spiritele păzitoare din regatul naturii


1. Orice om știe cum crește o plantă. Creșterea începe imediat după plantarea seminței în pământ și se încheie odată cu coacerea fructelor. Sămânța nu și-ar putea căuta hrana potrivită dacă anumite spirite nu ar da instrucțiunile necesare inteligențelor astrale din care este alcătuit sufletul ei.

2. O sămânță de grâu conține următoarele elemente de inteligență: mai întâi de toate, ea este alcătuită din particule de iubire, adevărata substanță nutritivă din interiorul seminței. Un al doilea element este de natură spirituală, și el este cel care permite extragerea alcoolului din grâu (la fel se întâmplă și în cazul fructelor).

3. Un alt element este carbonul, care devine vizibil prin ardere. Dacă planta atrage o cantitate prea mare din acest element, semințele pe care le generează ea devin negre și arse. Un alt element pe care îl conține grâul este oxigenul, care permite obținerea berii din grâu.

4. Un alt element este sulful eteric, care permite combustia seminței. Mai există și uleiul care poate fi extras din sămânța de grâu, apoi zahărul, aflat în cantități destul de mari, la care se adaugă o substanță mucilaginoasă, asemănătoare cu cauciucul, care permite obținerea aluatului.

5. În plus, grâul mai conține și o mare cantitate de hidrogen pur. Această substanță umple canalul gol din interiorul tulpinii, pentru ca aceasta să nu se curbeze. Fără hidrogenul interior, tulpina nu ar crește dreaptă. De aceea, ea este alimentată de rădăcini cu o cantitate de hidrogen, umplându-se ca un balon, până când capătă fermitatea necesară pentru a se susține singură. După ce tulpina atinge această fermitate, hidrogenul este direcțional din ce în ce mai mult către noile semințe, aflate pe punctul de a se coace, și este înmagazinat aici, pentru ca noile plante să poată dispune de el într-o cantitate suficientă.

6. Enumerarea de mai sus arată cu claritate cât de numeroase sunt elementele fundamentale din care este alcătuită sămânța de grâu. Cine stimulează adunarea și ordonarea acestor elemente? Spiritele care monitorizează acest proces de creștere a plantei. Spiritele inferioare au în grijă un singur câmp de activitate. Ele ghidează elementul pe care îl monitorizează prin voința lor, care devine lege pentru acesta. Spiritele știu exact unde se găsește în pământ elementul respectiv, ce cantitate trebuie extrasă de plantă din sol și ce cantitate de la stele, în ce proporție și cum.

7. După ce sămânța a fost sădită, spiritul suflă asupra câmpului voința sa, activând elementul corespondent și silindu-l să intre în mișcare și să-și ocupe locul cuvenit, în conformitate cu inteligența sa captivă. După ce și-au ocupat locul cuvenit în interiorul plantei, elementele încep să-și execute sarcinile pe care le-au primit, pentru care posedă inteligența și energia necesară, sub forma unor ființe asemănătoare unor infuzoare. Unele dintre acestea creează rădăcinile și canalele interioare ale plantei, altele pătrund în rădăcini, le hrănesc și le dezvoltă. În continuare, altele pătrund prin rădăcini și creează tulpina, altele lucrează la canalele interioare ale acesteia, la pompe și valve. Alte ființe, mai pure, urcă prin aceste canale și dau naștere frunzelor. Forma acestora depinde de inteligența pe care le-a imprimat-o constructorii lor. Altele, încă și mai pure, creează florile. În sfârșit, cele mai pure dintre ele dau naștere fructelor, iar inteligențele centrale spirituale se unesc cu fructul pentru a crea semințele. Ele se înfășoară într-un țesut protector suficient de dens pentru ca alte inteligențe, mai puțin pure, sa nu-l poată penetra.

8. Când planta s-a copt, ca urmare a tuturor acestor activități concertate, spiritul care a lucrat pe acest câmp își încheie munca, lăsând restul pe seama oamenilor. Mai există totuși anumite spirite ale naturii care continuă să lucreze, permițând disoluția viitoare a acelor părți ale plantei care nu aparțin fructului, pentru ca elementele lor să poată fi folosite pentru recolta următoare.

9. Acestea sunt spiritele care controlează câmpurile și toate speciile de plante. Fiecare spirit monitorizează câte o specie particulară de plante, într-un loc dat, având datoria să aibă grijă de aceste plante, care trebuie să aibă aceleași caracteristici și forme.

10. Cea mai mică neglijență din partea acestui spirit va avea drept consecință compromiterea recoltei. Acest lucru se întâmplă destul de frecvent, căci aceste spirite nu au o voință captivă, ci liberă, lucru necesar, căci nu poți evolua dacă ai o voință captivă. Atunci când oamenii fac greșeli mari și trebuie disciplinați prin compromiterea recoltelor, spiritele guvernatoare nu au altceva de făcut decât să le încredințeze recoltele unor asemenea spirite neglijente. Acestea nu reușesc să atragă elementele eliberate ale sufletului plantei în ordinea corectă; ele se ridică imediat în cea de-a doua regiune atmosferică și se unesc aici cu spiritele naturii, provocând furtuni și vreme urâtă, care contribuie și ele la compromiterea recoltelor.

11. Pentru ca aceste acțiuni neautorizate să nu se petreacă haotic, există spirite superioare care monitorizează activitatea celor inferioare și supraveghează zone mult mai întinse (nu un simplu câmp). Plastic vorbind, ele ar putea fi comparate cu un mare proprietar de terenuri, care angajează numeroși administratori și lucrători agricoli, și care știe foarte bine ordinea în care trebuie efectuate lucrările. El împarte sarcinile pe lucrători, astfel încât fiecare știe ce trebuie să facă la locul său de muncă. Proprietarul îi supraveghează pe toți și le distribuie sarcini în funcție de capacitățile fiecăruia. Spiritele responsabile de anumite districte nu interferează niciodată cu activitatea spiritelor vecine. La rândul lor, ele au un spirit superior, care supraveghează o întreagă țară, punând ordine la nivelul întregii administrații. Numai spiritele din a treia regiune atmosferică pot atinge acest rang. Mai multe țărișoare alcătuiesc un regat, care este guvernat de un înger princiar. Dar mai presus de toți se află Prințul Prinților, care deține controlul asupra tuturor regatelor și asupra tuturor elementelor individuale, lucru pe care nici un spirit nu l-ar putea face singur. De aceea, se poate spune că afirmația potrivit căreia: „Ochii Domnului văd tot ce se petrece” este cât se poate de corectă.
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !