Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 22:54
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Pamantul - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 5.4.2010, 15:40    Post subject: Capitolele 46 & 47 - Structura elementelor de inteligența la ființele vii Reply with quote

Capitolele 46 & 47
Structura elementelor de inteligența la ființele vii


1. Dacă fierul este bătut cu ciocanul, el devine elastic. Această elasticitate reprezintă un alt atribut celest, fiind identică cu puterea voinței care corespunde ordinii divine și care nu se schimbă de pe o zi pe alta. Dacă această voință este deviată de la sensul ei original, ea revine imediat la acesta. Această forță specifică este foarte răspândită în sfera inferioară a atmosferei, penetrând practic toți atomii de aer. Așa se face că aerul are o elasticitate maximă.

2. Deși este vorba de o putere celestă (provenită de la stele), ea pătrunde întregul glob pământesc, justificând toate mișcările care se produc în interiorul și asupra acestuia. Ea reprezintă principiul care generează mișcarea și elasticitatea tuturor corpurilor. Singurul element care o anihilează este focul, dar numai deoarece acesta dă naștere unei activități excesiv de intense - nu poate fi vorba în nici un caz de o dispariție a acestei puteri extrem de importantă. Fierul incandescent pare să-și piardă această putere, dar ea revine de îndată ce metalul se răcește, fiind din nou lovit cu ciocanul.

3. Acest element este asociat cu lumina, fiind alcătuit din atomi luminoși. El ia forma unor bule transparente, extrem de mici, care pătrund prin toți porii materiei. Dacă acești pori sunt închiși (așa cum se întâmplă în cazul fierului lovit cu ciocanul), bulele nu mai pot scăpa, făcându-și cunoscută prezența atotputernică atunci când fierul este îndoit. Tija de metal îndoită revine imediat la forma sa inițială.

4. Unii oamenii de știință au numit acești atomi de lumină: „monade eterice luminoase”. (N.Tr. În epoca modernă, acești atomi au fost descoperiți de știință și numiți „fotoni” ). Denumirea este corectă, căci termenul de „monad㔠înseamn㠄unul singur de acest fel”, întrucât elementul elasticității se naște din lumină, el este cu totul special, mai ales în sfera intelectuală. El adoră starea de spirit împăcată, pe care o caută cu perseverență. Având în vedere că însăși natura sa include principiul stării de pace, orice restricție adusă acestei stări îl determină să încerce să revină la starea de pace anterioară. De aceea, atunci când este scos din echilibrul său, el exercită o forță motivațională maximă, căreia nimic nu-i poate opune rezistență.

5. Mai există și un alt element, înzestrat cu un alt tip de inteligență, în acest metal. El nu operează numai la nivelul fierului, ci și al plantelor și animalelor, ceea ce reprezintă un nou argument care atestă faptul că fierul nu este un corp mort, căci dacă este stimulat corect, el dezvăluie aceeași putere inteligentă care se manifestă și în cazul animalelor.

6. În ce constă însă acest element? Este vorba de o scânteie minusculă de lumină, situată în centrul bulei de care vorbeam anterior. Această scânteie reprezintă o inteligență cu o mare putere de voință, care rămâne într-o stare latentă în închisoarea ei atâta vreme cât nu este stimulată printr-o lovitură sau prin presiune. Dacă bula este supusă însă unei presiuni, ea răspunde din interior cu o forță egală, presând pereții bulei, la fel cum presează aerul pereții unui balon. Dacă presiunea sau lovitura sunt de mici proporții, ea răspunde printr-o vibrație ușoară, care generează un sunet. Dacă presiunea sau lovitura sunt foarte puternice, ea răspunde cu o mare forță, care spulberă pereții închisorii în care este ținută, și devine vizibilă ca o scânteie de foc. De altfel, focul stimulează acest element, care devine absolut activ, distrugând tot ce atinge în cale.

7. Acum, că am analizat toate elementele și atributele specifice acestui metal, dar care sunt prezente în egală măsură și în regatul vegetal și în cel animal, credem că am demonstrat faptul că viața animală există inclusiv în regatul mineral. Explicația este simplă: inteligențele individuale sunt întotdeauna aceleași, indiferent dacă operează în cadrul mineralelor, al plantelor sau al animalelor, cu o singură diferență - în cazul mineralelor, numărul de combinații ale acestor inteligențe este foarte limitat, în timp ce în cazul plantelor, dar mai ales al animalelor, numărul și complexitatea lor crește proporțional.

8. Astfel, un mineral este alcătuit din 8-20 de inteligențe, în timp ce există plante care dispun de câteva mii de asemenea principii inteligente, iar unele animale au în structura lor chiar câteva milioane. Cât despre ființele umane, acestea dispun de un număr atât de mare de principii inteligente, provenite deopotrivă de la stele și de la atomii Pământului, încât acesta nici nu pot fi practic numărate.

9. Viața animală nu este cu desăvârșire absentă din regatul mineral, căci orice obiect din acest regat este alcătuit dintr-un număr mai mic sau mai mare de principii inteligente, care apar în fața ochiului spiritual ca niște forme de animale vii (forme vii înzestrate cu inteligență).

10. Dacă ați avea un microscop care ar putea mări de șase milioane de ori, ați descoperi într-o singură picătură de apă un mare număr de forme animale. Toate acestea sunt înzestrate cu inteligențe individuale, tratându-se reciproc cu ostilitate, luptându-se una cu cealaltă, și chiar distrugându-se reciproc. În locul celor distruse iau însă naștere ale forme, care le integrează pe cele vechi, consumându-le. Când o asemenea formă atinge starea de sațietate, ea cade la fundul apei, odihnindu-se.

11. După ce majoritatea acestor forme coboară la fund, ele se asociază, creând un fel de masă amorfă, care pare materie moartă, dar care nu reprezintă altceva decât o multitudine de inteligențe capturate care, dacă se vor dizolva din nou, pot prinde din nou viață în forme noi. Această activitate este realizată de spiritele naturii, despre care am mai vorbit atunci când am descris activitățile din regatul vegetal.

12. Am afirmat că în regatul mineral, al metalelor sau al materiei, există 10-20 de inteligențe care operează, în timp ce în regatul vegetal numărul acestora este de ordinul miilor, iar în regatul animal de ordinul milioanelor, și chiar al milioanelor de milioane. În cazul oamenilor, numărul acestor principii inteligente este practic infinit. Vom explica această stare de fapt prin câteva exemple comparative.

13. Fierul poate fi încălzit până la incandescență și forjat, astfel încât partea din față poate fi desprinsă și lipită la spate. Oricâte schimbări i-am aduce, fierul rămâne însă fier, la fel ca și înainte de schimbări. La fel se petrec lucrurile și în cazul celorlalte metale.

14. Pietrele sunt ceva mai apropiate de lumea plantelor, fiind înzestrate cu mai multe principii vii decât metalele. Cu cât sunt mai simple, cu atât mai nobile și mai numeroase sunt principiile din care sunt alcătuite ele. De aceea, dacă sunt distruse, pietrele nu mai pot reveni la starea lor inițială. Materia lor nu se schimbă dacă o piatră mare este spartă în mai multe bucăți mici, dar acestea nu mai pot fi unite în aceeași masă materială, așa cum se întâmplă cu metalele supuse focului, căci focul schimbă natura pietrelor.

15. Explicația are legătură cu numărul principiilor inteligente, care este mult mai mare în cazul pietrelor decât în cel al metalelor. Dacă ordinea în care sunt distribuite aceste inteligențe este schimbată prin eliberarea câtorva dintre ele, materia din care este alcătuită piatra se schimbă.

16. Să luăm spre exemplu o piatră de calcar în stare brută. Prin ardere, aceasta se transformă în var. În starea sa inițială, calcarul poate rămâne în apă mii de ani fără a se dizolva; dimpotrivă, el devine tot mai dur, căci în apă există și alte principii care se unesc cu el. Dacă amestecăm însă varul cu apa, acesta se va dizolva și se va transforma în numai câteva minute într-o pastă albă. Ce s-a întâmplat? Prin ardere, o parte din elementele sale constitutive au scăpat; este vorba chiar de acele elemente care dădeau calcarului densitatea și duritatea sa. Când varul este amestecat cu apă, el pierde noi elemente, iar cele care rămân își pierd astfel coerența, se destramă, și varul se transformă în pastă. Prin uscarea acestei paste, o parte din elementele eliberate revin în structura varului, care își redobândește o parte din soliditatea inițială, putând fi folosit în construcții ca liant.

17. Acest exemplu demonstrează că pietrele nu pot fi supuse schimbării la fel ca metalele, fără a-și pierde atributele inițiale. Același principiu se aplică, într-o măsură chiar mai mare, cleiului. Dacă este încălzit, el își pierde complet atributele inițiale.

18. Să analizăm acum o plantă obișnuită. Cât de diferit se comportă ea! Ordinea în care sunt distribuite elementele ei este atât de fermă încât nimic nu mai poate fi schimbat, nici măcar un singur atom, fără a distruge natura inițială a plantei. Chiar și în cele mai simple plante, structura elementelor este foarte bine ordonată, în timp ce în regatul mineral elementele sunt separate și divizate.

19. Să luăm spre exemplu un mușchi sau o ciupercă ce cresc de pe o zi pe alta. Elementele care alcătuiesc rădăcina nu pot da naștere tulpinii. După cum se vede, chiar și la nivelul rădăcinii există o ordine bine stabilită, care nu poate fi încălcată. De pildă, dacă un principiu subtil orientat către sud și-ar schimba direcția către nord, această schimbare ar provoca un haos atât de mare încât planta ar pieri.

20. Așa se explică de ce atunci când răsădesc copacii, grădinarii observă întotdeauna cu atenție direcția în care sunt orientate rădăcinile și ramurile. Dacă schimbă această orientare, copacul va crește fie foarte greu, fie nu va crește deloc, căci există o mare diferență între elementele orientate către nord și cele orientate către sud. Cele mai sensibile în această direcție sunt coniferele. Dacă nu sunt răsădite în aceeași direcție, acestea se veștejesc și mor. Același lucru se petrece cu mlădițele altoite. O mlădiță luată din partea de nord a unei plante și altoită în partea de sud a unei alte plante nu va crește, căci principiile care stau la baza ei nu sunt aceleași.

21. Chiar și cea mai mică parte a unei frunze are propriile ei principii active; deși ea se află într-o relație foarte strânsă cu vecinele sale, nu este vorba de o identitate. Ordinea pe care trebuie să o respecte aceste principii este atât de complexă încât nici un om nu ar putea-o înțelege complet. Cu cât te apropii mai mult de extremitățile unei plante, cu atât mai mare este numărul principiilor inteligente și cu atât mai imuabilă devine ordinea la care sunt supuse acestea. Pe de altă parte, această ordine nu este încă foarte fermă în mlădițele copacilor tineri, ceea ce permite altoirea acestora.

22. Dacă o ordine atât de imuabilă există printre plante, pentru a le permite să fie ceea ce sunt - respectiv niște instituții necesare pentru eliberarea inteligențelor astrale - vă puteți imagina cât de strictă trebuie să fie ordinea la care sunt supuse principiile în lumea animală.
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !