Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 07:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.4.2010, 20:01    Post subject: Capitolul 133 Reply with quote

Capitolul 133

Recunoștința cerșetorilor copleșiți de abundența de hrană și îmbrăcăminte


1. Săracii s-au retras cu încredere în casele lor, unde au rămas complet uluiți când au găsit mesele acoperite de cele mai diverse feluri de mâncare și haine pentru tineri și bătrâni, mari și mici, bărbați și femei! Ei se întrebau unii pe alții de unde ar putea proveni toate acestea și nimeni nu știa ce să răspundă.

2. Văzând hambarele pline de merinde, femeile și copiii le-au spus bărbaților: "Dumnezeu a făcut asta, El - care timp de patruzeci de ani a făcut să plouă cu mană cerească pentru a-și hrăni copiii Săi, care traversau deșertul de pietre și de nisip, unde nimic nu creștea. Cum ar fi putut El să ne abandoneze, de vreme ce L-am implorat în fiecare zi. Oh! Cu siguranță că Dumnezeu nu-i părăsește niciodată pe cei care-L invocă!

3. David, marele rege, l-a implorat pe Dumnezeu atunci când se afla în mizerie și Dumnezeu i-a venit în ajutor atunci când suferința lui era cumplită. Niciodată Dumnezeu nu-i abandonează pe cei care îl cheamă! În mizeria în care ne aflam, era imposibil ca Dumnezeu să nu ne vină în ajutor! Dumnezeu este mereu plin de iubire pentru cei care îl numesc Abba, Tată drag! Noi vrem deci să-L iubim mai presus decât orice, pe El, care este singurul nostru Mântuitor, Tatăl nostru ceresc, care ne-a trimis toate acestea prin îngerii Săi sfinți!"

4. Bătrânul care făcea parte din această familie și care era ascultat de întregul sat, datorită înțelepciunii lui și a cunoașterii Scripturilor, le-a spus: "Copiii mei, prieteni, frați, în Scripturi este scris 'Mă voi face slăvit prin gura micuților'. Aceasta vedem noi acum sub ochii noștri, în marea Lui îndurare, lui Dumnezeu îi este milă de noi, Lui i se cuvin iubirea și slava noastră, prin gura bebelușilor! Gurile noastre nu au fost pe placul Celui Atotputernic, de aceea, El le-a pregătit pe cele ale bebelușilor. Dar să mergem să-l găsim pe acel tânăr care ne-a spus să mergem la casele noastre și care trebuie să știe ce a făcut Dumnezeu pentru noi! El trebuie să fie un mare profet, poate chiar Ilie, care trebuie să vină înaintea lui Mesia".

5. Un copilaș care abia știa să vorbească, a spus: Tată, dar dacă acest om este chiar El Mesia?

6. Bătrânul a răspuns: "Oh, copile! Cine ți-a dezlegat limba? Nu ai vorbit ca un copil, ci ca un înțelept din Templul de la Ierusalim".

7. Copilașul a spus: "Nu știu, dragul meu tată, înainte îmi era greu să vorbesc, dar acum îmi vine tare ușor. Este un miracol divin".

8. Strângând copilul la piept, bătrânul a spus: "Da, da, ai dreptate, totul este miraculos și, fără îndoială, că tu nu te-ai înșelat atunci când l-ai văzut pe Mesia în acel tânăr! El trebuie să fie! Dar, în numele lui Dumnezeu, să mergem să-i mulțumim. Este clar că Dumnezeu ni l-a trimis. Să ne grăbim!"

9. Au alergat cu toții repede către Mine, iar copiii au ajuns primii și s-au aruncat la picioarele Mele, acoperindu-le cu lacrimi inocente de recunoștință!

10. Eu am ridicat ochii spre cer, spunând cu voce tare: "Oh, ceruri! Coborâți-vă privirile și învățați de la acești copii cum îi place lui Dumnezeu să fie slăvit! Oh! Creație, cu toate că ești atât de bătrână și de mare și exiști din timpuri imemoriale și, deși înțeleptele tale creaturi sunt într-un număr aproape infinit, totuși, tu nu știi să găsești, la fel ca acești copii, drumul spre inima Tatălui tău, Creatorul. De aceea, vă spun: Cine nu vine la Mine la fel ca acești copilași, nu-L va găsi pe Tatăl".

11. M-am așezat apoi, binecuvântându-i pe acești micuți și strângându-i la piept. Bătrânul rămăsese perplex, murmurând: "Ce, cum, ce înseamnă asta?" Băiețelul i-a răspuns: Tată, iată ceva mai mult decât Ilie, mai mult decât Mesia, iată-L pe Tatăl însuși, preabunul Tată, care ne-a dat pâine, lapte și îmbrăcăminte".

12. Bătrânul a început să plângă, iar copilul și-a pus căpșorul pe pieptul Meu, pe care îl îmbrățișa și îl mângâia, spunând: "Da, da, aud cum în acest piept bate adevărata inimă a bunului Dumnezeu! Oh, dacă aș putea să îmbrățișez această inimă!" Bătrânul i-a spus: "Nu fii obraznic!".

13. Eu am spus însă: "La fel de obraznici ar trebui să fiți și voi, altfel nu vă veți apropia niciodată de inima lui Dumnezeu ca acest copil!"
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !