Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 17.4.2024, 00:45
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.4.2010, 20:06    Post subject: Capitolul 134 Reply with quote

Capitolul 134

Prima misiune a celor doisprezece apostoli. Aluzie la Evanghelia dictată de Spirit Motivele pentru care a fost necesară dispariția originalelor. Originea religiilor asiatice. (Matei W, 1-4)

(1) Apoi Iisus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Săi și le-a dat putere să scoată afară duhurile necurate și să tămăduiască orice fel de boală și orice fel de neputință.
(2) Iată numele celor doisprezece apostoli: cel dintâi, Simon, zis Petru și Andrei, fratele lui; Iacov fiul lui Zevedeu și Ioan, fratele lui;
(3) Filip și Bartolomeu; Toma și Matei, vameșul; Iacov fiul lui Alfeu și Levi, zis și Tadeu.
(4) Simon Canaanitul și Iuda Iscarioteanul, cel care a vândut pe Iisus.

1. Matei și Ioan s-au apropiat atunci de Mine, spunând: "Doamne, aceste lucruri trebuie să fie scrise, este mult prea extraordinar și divin!"

2. Eu le-am spus: "Nu am făcut același lucru și la Sihar? Nu am aprovizionat Eu, acum câteva zile, casa Mea și pe cea a lui Matei, discipolul Meu? Voi vreți să scrieți tot. Dar din motive bine întemeiate, Eu v-am împiedicat să o faceți. De ce să mai scriem despre un eveniment dacă el este identic cu altul? Să lăsăm asta! Doar Eu singur știu de ce are lumea nevoie și vă voi spune Eu când va trebui să scrieți din nou. Cât despre tine, Ioan, aceasta nu se va petrece foarte curând!

3. Dar, discipolii Mei dragi, vreau să vă spun acum pe cine voi trimite în orașele lui Israel, pentru a anunța poporului împărăția lui Dumnezeu. Simon Petru, tu ești primul; tu, Andrei, fratele lui Simon, ești al doilea; tu, Iacov, fiul lui Zevedeu, ești al treilea, iar Ioan, fratele tău, este al patrulea; Filip, tu ești al cincilea, Bartolomeu al șaselea, tu, Toma, al șaptelea, tu, Matei vameșul, al optulea, tu, Iacov, fiul lui Alfeu, al nouălea și tu, levitule, care te numești și Tadeu, tu ești al zecelea; Simon din Cana, tu ești cel de-al unsprezecelea și tu, Iuda Iscarioteanul, al doisprezecelea.

4. Vouă doisprezece, vă dau puterea de a alunga spiritele rele și de a vindeca toate bolile și toate epidemiile. Voi trebuie să anunțați împărăția Cerurilor întregii lumi, dar trebuie să păstrați secrete anumite fapte".

5. Cei doisprezece M-au întrebat atunci unde ar trebui să meargă, ce drum ar trebui să urmeze și despre ce ar trebui să vorbească în principal.

6. Eu le-am dat următorul răspuns, care nu i-a entuziasmat deloc și de care nu au ținut seama decât după înălțarea Mea.

7. Le-am spus acestea știind foarte bine că ei nu vor înțelege decât după înălțarea Mea, când urma să se petreacă ceea ce îi anunțasem pe cei doisprezece.

8. Înainte de a trece la indicațiile pe care le-am dat celor doisprezece, trebuie să precizez - pentru o înțelegere cât mai deplină - că Evangheliile, prin care le înțelegem aici pe cele ale lui Matei și Ioan, care sunt traduse acum în diferite limbi, nu sunt decât extrase din prima Evanghelie originală și nu conțin nici pe departe tot ce au scris Ioan și Matei. Ici și colo, apar câteva mici adăugiri făcute de către colecționari sau copiști, care nu puteau să apară decât mai târziu, cum ar fi, spre exemplu, această mică indicație referitoare la apostolul Iuda "care L-a trădat în cele din urmă"; Matei nu putea să scrie acest lucru, de vreme ce el nu știa încă ce urma să se petreacă. Acest detaliu nu a fost adăugat așadar decât mai târziu.

9. De aceea, textele ebraice și grecești precizează: Evanghelia "după" Matei, Ioan, etc.

10. Nimeni nu trebuie așadar să se mire dacă anumite pasaje din Evangheliile după Ioan sau Matei nu respectă mereu derularea cronologică a faptelor, în timp ce Marea Evanghelie retransmisă aici respectă o cronologie absolută, Acest lucru trebuia precizat pentru ca unele persoane să nu se împiedice de aceasta dificultate.

11. Indicațiile date aici sunt deci cu atât mai mult necesare cu cât multe erori și inexactități s-au strecurat în copierea textelor, fiind comise de asemenea anumite omisiuni, în epoca respectivă, existau multe mărturii directe scrise și multe povestiri orale și a fost un lucru dificil pentru copiști să recunoască adevărul real.

12. Evangheliile lui Matei și Ioan sunt cele mai fidele, respectând chiar și detaliile cele mai mici.

13. Din punct de vedere critic, se poate pune întrebarea: Ce s-a petrecut cu textul original? Se mai află încă pe acest pământ? I-a fost oare imposibil lui Dumnezeu să facă astfel încât mulțimea oamenilor animați de Sfântul Spirit să păstreze cu fidelitate originalul la lumina zilei?

14. Răspuns: "Originalele au fost date la o parte pur și simplu pentru a nu deveni o relicvă și obiect al idolatriei, așa cum s-a petrecut de altfel cu diverse relicve imaginare, cu toate că acest lucru a fost sever condamnat de învățătura Mea după avertismentul adresat fariseilor în legătură cu drojdia. Spre exemplu, o relicvă certificată drept autentică este la fel de idolatrizată ca și așa-zisul mormânt de la Ierusalim, din care, în afară de nume, nici măcar un singur fir de nisip nu este autentic! Iată de ce, toate originalele au dispărut.

15. În ceea ce privește cea de-a doua întrebare, vă pot răspunde că spiritul originalului a rămas perfect intact în copii, căci el nu ținea de literă, ci de spirit. Nu există decât un singur spirit, mereu același. Cum ar putea să existe vreo diferență între spiritul lui Dumnezeu și Dumnezeu însuși, atunci când E1 acționează pe acest pământ într-unul și același spirit și se manifestă sub soare sub toate formele? El este totuși mereu unul și același spirit. Ar fi necesar oare să existe vreo diferență între spiritul lui Dumnezeu și Dumnezeu însuși, de vreme ce nu există decât un singur spirit în Dumnezeu? Deși acest unul și același spirit acționează pe pământ și se manifestă sub cele mai diverse forme, el este totuși întotdeauna unul și același spirit!

16. La fel stau lucrurile și cu Cuvântul Meu. Textele pot prezenta diferențe, dar ele sunt totuși inspirate de același spirit.

17. Luați, de exemplu, religiile popoarelor străine, turcii, perșii, hindușii, chinezii, japonezii. Ce diferență există față de religia cerească pe care Eu le-am dat-o copiilor lui Israel și, totuși, același spirit al lui Dumnezeu este ascuns în fiecare dintre aceste religii!

18. Pentru cel care studiază problema din punct de vedere științific, este ușor de înțeles că sub scoarța groasă și adeseori deteriorată a arborelui, pe care marea majoritate a oamenilor o iau drept copacul însuși, se ascund tot felul de viermi și insecte, care se hrănesc cu scoarța. Dar scoarța trăiește din arbore și nu arborele din scoarță. Scoarța are deci în ea viața arborelui. Este așadar de înțeles că atâția viermi și insecte își găsesc aici hrana lor exterioară și perisabilă.

19. Războaiele, persecuțiile, ravagiile de tot felul, rămân pe scoarța slabă și șubredă, în timp ce trunchiul arborelui rămâne sănătos și proaspăt. Copacul viu nu se preocupă de ceea ce se petrece în scoarța sa, căci aceasta este aruncată atunci când se taie copacul.

20. Acest comentariu vă poate fi util pentru a înțelege ceea ce va urma. Îndoiala fiind înlăturată, putem deci să revenim la subiectul nostru.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !