Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 02:50
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.4.2010, 21:07    Post subject: Capitolul 137 Reply with quote

Capitolul 137

Răspunsul lui Iisus către Iuda. Sufletul lui Iuda provine din lumile inferioare. Viața terestră conduce la moartea spiritului. Despre comportamentul oamenilor și despre suferința misionarilor. (Matei 10, 17-20)

(17) Păziți-vă de anumiți oameni; căci vă vor da în judecata soboarelor și vă vor bate în sinagogile lor.
(18) Din pricina Mea, veți fi duși înaintea dregătorilor și înaintea împăraților, ca să slujiți ca mărturie înaintea lor și înaintea neamurilor.
(19) Dar, când vă vor da în mâna lor, să nu vă îngrijorați, gândindu-vă cum sau ce veți spune, căci ce veți avea de spus, vă va fi dat chiar în ceasul acela;
(20) fiindcă nu voi veți vorbi atunci, ci Duhul cel Sfânt al Tatălui vostru va vorbi prin voi.


1. Eu am spus: "Omule, tu ești un om de pe acest pământ și vorbești ca un om de pe acest pământ. Cel care vine de Sus vorbește altfel, căci atunci El vede și știe de ce au oamenii nevoie în fiecare epocă, pentru ca sufletul lor să se elibereze de mânia teribilă a lui Dumnezeu și să ajungă la adevărata for libertate, în eternitate.

2. Viața pe acest pământ nu oferă nici viață și nici libertate, ci doar moartea. A muri față de acest pământ înseamnă a te naște în spirit către viața eternă și către adevărata libertate.

3. Dacă ar fi să vorbim din punct de vedere uman, îți pot spune că s-a făcut totul pentru această umanitate, dar spune-Mi, după părerea ta, unde sunt fructele de aur?

4. Ce s-a petrecut din timpul lui Noe și până acum? Au devenit oamenii mai buni (după potop)? Ce s-a petrecut după Sodoma și Gomora?

5. Toți păgânii, de la mauri la suniții din Extremul Orient, sunt descendenți ai lui Lot, la fel ca și sciții, acest popor bestial din Orientul Mijlociu; cum ți se par acum aceștia, cu toată lecția dată tatălui lor Lot?

6. Mergi în Egipt, vezi dacă acest popor a devenit mai bun de la Cele Șapte Suferințe și după tot ceea ce au făcut Moise și profeții!

7. Dumnezeu i-a lăsat pe evrei să sufere timp de patruzeci de ani sub jugul Babilonului, când au fost tratați ca animalele de povară, hrăniți cu mâncarea câinilor și a porcilor, în timp ce fetele lor cele mai frumoase au fost luate ostatece, torturate zi și noapte, violate, la fel ca și băieții tineri, pe care orgolioșii babilonieni i-au castrat mai întâi. Mergi și întreabă-i pe evreii care sunt astăzi atât de mândri și de orgolioși dacă această lecție i-a făcut mai bunii

8. Arată-mi epoca, anul, luna, săptămâna, ziua în care Dumnezeu nu a pedepsit în particular sau în ansamblu umanitatea înrăită; în întreaga Iudee, nici o casă nu a fost cruțată. Spune-Mi dacă ție ți se pare că după aceea umanitatea a devenit mai bună!

9. Vii prea târziu cu sfaturile tale, toate acestea au fost deja făcute și nu au avut influența necesară asupra minții omului. S-ar părea că, pentru condiția umană, nimic nu mai poate să aibă efect, dacă cerul nu îngăduie.

10. Dacă aș fi vrut să anunț pe acest pământ Evanghelia împărăției lui Dumnezeu cu fulgere și tunete, nu aș fi avut nevoie de voi, sunt suficient de mulți îngeri atotputernici în ceruri pentru a răspândi împărăția lui Dumnezeu pe acest pământ și care, pe deasupra, o înțeleg mult mai bine decât voi.

11. Dar a sosit ceasul care i-a fost indicat lui Ilie atunci când se afla în grota de pe munte; fără furtună și fără foc, pe calea blândeții, Dumnezeu va veni aici. A sosit ceasul blândeții suflului lui Dumnezeu în grota acestei lumi. Trebuie să acționăm deci fără furtună și fără foc, cu iubire, blândețe, răbdare și inteligență, după porunca divină. Eu știu bine că mergeți ca mieii printre lupi, dar dacă sunteți inteligenți, veți obține multe.

12. Feriți-vă de anumiți lupi, cu care nu trebuie să aveți nimic de-a face, căci ei vor răspunde chemării voastre, dar vă vor târî apoi în fața tribunalelor și vă vor lapida în sinagogile lor, dacă vă veți dovedi proști! Lupul nu atacă oaia în stână, în ciuda ferocității lui. Dar depinde numai de ea: dacă curiozitatea o va face să iasă din stână pentru a-și privi dușmanul mai de aproape lupul o va devora!

13. Când Mă voi înălța la Ceruri pentru a vă pregăti locuințe eterne în casa Tatălui Meu, veți fi aduși în fața prinților și a regilor, pentru a depune mărturie în Numele Meu în fața lor și în fața păgânilor, pentru ca astfel să se împlinească pentru totdeauna profeția lui Isaiia, profetul Meu și pentru a se instaura împărăția Mea pe pământ și peste prinții cei stupizi (Isaiia 32, 6-20):

14. 'Nebunii răspândesc nebunia și inima lor se gândește la rău pentru a comite o nelegiuire, punând pe seama lui Dumnezeu cuvinte aberante, lăsând gol stomacul celor înfometați și lipsindu-l de băutură pe cel căruia îi este sete. Vicleniile celui ipocrit sunt răutăcioase; el inventează infamii pentru a-i pierde pe cei umili prin cuvinte mincinoase, chiar și atunci când cei săraci își merită drepturile. Dar prinții cei buni au gânduri frumoase și susțin ceea ce este drept.

15. Femei orgolioase, care vă vindeți trupul pe bani, ridicați-vă și ascultați cuvintele Mele; fete prea încrezătoare în voi înșivă, aplecați urechea la glasul Meu. Peste un an și câteva zile, vă veți cutremura, îngrozite, însușirea de profituri necinstite va dispărea, recolta nu se va mai strânge! Tremurați, orgolioaselor, înfiorați-vă, încrezutelor, este timpul să fiți demascate, este timpul ca puterea voastră să dispară.

16. Plângeți câmpurile vesele și viile fertile, căci spinii și mărăcinii vor crește pe pământul poporului Meu, pe casele de plăceri și pe orașul cel vesel. Palatele vor fi părăsite și orașul arzând va fi abandonat, zidurile și turnurile de pază vor deveni pentru totdeauna vizuine pentru animalele sălbatice, pășuni pentru turme, până când se va revărsa asupra noastră Spiritul din înaltul cerului.

17. Atunci deșertul va deveni o livadă și livada va fi ca o pădure. Dreptatea va domni în deșert și pe câmpuri, pacea va fi rodul dreptății, iar liniștea interioară și tihna vor fi opera dreptății.

18. Atunci, poporul Meu va trăi în pace, în locuințe sigure și liniștite. Dar grindina se va abate asupra pădurii și orașul de jos va fi distrus.

19. Fericiți veți fi voi, căci veți semăna de-a lungul pâraielor, lăsând boul și măgarul să meargă liberi!'

20. Când răii acestei lumi vă vor duce în fața regilor cei proști despre care vorbește Isaiia și vi se vor pune întrebări, nu vă preocupați de ceea ce va trebui să răspundeți, căci nu voi veți vorbi, ci Spiritul Meu, care este Spiritul Tatălui, va vorbi prin voi!

21. Dar aceasta se va petrece după înălțarea Mea. Acum nu va fi atât de dificil.

22. Așa cum a spus profetul, la fel vă spun și Eu vouă, celor care trebuie să secerați pe malurile acestui lac, pe acest pământ pe care trebuie să mergeți cu măgarii și cu boii voștri, adică cu energia voastră, pentru binele și adevărul pentru care Eu v-am ales și v-am chemat. Acum voi nu veți avea de-a face cu prinți proști sau cu femei orgolioase, ci cu săraci, bolnavi, posedați, paralizați, surzi și muți - în sensul fizic și spiritual; mergeți la ei, predicați-le Evanghelia împărăției lui Dumnezeu și vindecați-i pe toți cei care cred, fără să le ascundeți Numele Meu".
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !