Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 17.4.2024, 02:18
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.4.2010, 21:22    Post subject: Capitolul 139 Reply with quote

Capitolul 139

Iubirea lui Dumnezeu este opusă iubirii lumii. Oamenii nu sunt deloc mai vii decât pietrele. (Matei 10, 34-39)

(34) Să nu credeți că am venit să aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea ci sabia.
(35) Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său pe fiică de mama sa și pe noră de soacra sa.
(36) Și omul va avea drept vrăjmași chiar pe cei din casa lui.
(37) Cine iubește pe tată, ori pe mamă, mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine; și cine iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine.
(38) Cine nu-și ia crucea lui și nu vine după Mine nu este vrednic de Mine.
(39) Cine își va păstra viața, o va pierde; și cine își va pierde viața, pentru Mine, o va câștiga.


1. Eu: Ți-am spus deja că tu vorbești numai potrivit rațiunii umane. A-i dărui lumii pacea înseamnă a-i dărui moartea, din care are deja prea mult.

2. Dacă vrei să ajuți un orb să vadă, ce vei face, îi vei scoate oare ochii? Va putea merge paraliticul dacă tu îi vei tăia picioarele? Și va începe să vorbească mutul dacă îi vei smulge limba? Poate fi vindecată ciuma tot prin ciumă și poate fi stins incendiul cu ajutorul focului?

3. Iată unde au ajuns oamenii astăzi, ei sunt morți din punct de vedere spiritual; în afara naturii lor animale, ei nu mai au nici un pic de viață în ei. Sufletele lor sunt pur carnale și spiritul lor este mort, ca să spunem așa. El este la fel cu cel al spiritelor care locuiesc în pietre și care, prin duritatea care le este impusă, permit materiei să rămână solidă și să ia tot felul de forme, mai mult sau mai puțin dense, unele transparente, altele opace, de culori diverse, după caracteristicile spiritului care le animă.

4. Dacă dorești să eliberezi spiritele închise în materia pietrelor, ce vei face, vei folosi apă călduță? Bineînțeles că nu! Îți spun, cu un tratament atât de blând, piatra va rămâne ceea ce este. Este nevoie de un foc puternic pentru ca spiritele din piatră să se pună în stare de luptă; numai așa, ele vor reuși să distrugă legăturile materiei și să se elibereze. Și în cazul nostru este același lucru.

5. Forțele care permit spiritelor să se elibereze de pietre, așa cum sunt: focul, lupta îndârjită, presiunea, loviturile puternice, trezesc deopotrivă și spiritele din inimile oamenilor, devenite la fel de dure ca pietrele, pe care le eliberează, în special inimile celor bogați și mari, care sunt dure ca diamantul, astfel că nici un foc terestru nu le poate înmuia!

6. De aceea, fiți atenți la ceea ce vă spun. Abandonați iluzia ridicolă și stupidă că Eu am venit să aduc, prin intermediul vostru, pacea oamenilor de pe acest pământ; Eu am venit să aduc sabia.

7. Înțelegeți-Mă bine! Eu am venit pentru a-l ridica pe fiul flexibil împotriva durității prea adeseori inflexibilă a tatălui, pe fiica modestă împotriva mamei dominatoare, pe nora blândă și amabilă împotriva soacrei egoiste și geloase. Da, omul va avea dușmani chiar pe cei din propria lui casă!

8. Adevăr, adevăr vă spun, cel care își iubește tatăl sau mama mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine; și cel care își iubește fiii și fiicele mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine. Cine nu își asumă, pentru a Mă urma, sarcina sa care îi apasă pe umeri, precum crucea romană, nu este vrednic de mine și nu-și va găsi locul în împărăția lui Dumnezeu!"

9. Adevăr vă spun, cel care caută viața acestei lumi, o găsește ușor, dar pierde viața veșnică și Eu nu îl voi trezi la viața veșnică în ziua Judecății de apoi, după ce-și va părăsi trupul, ci îl voi arunca în infern, pentru moartea veșnică.

10. Dar cel care nu caută viața acestei lumi, ci o alungă dintr-o iubire adevărată pentru Mine, va găsi viața veșnică. Căci Eu îl voi trezi în ziua morții trupului său, care va fi ziua judecății și ziua unei vieți noi în lumea spiritului și îl voi conduce în împărăția Mea eternă. Voi pune pe capul său coroana înțelepciunii eterne și a iubirii indestructibile; atunci, el va domni de-a pururi împreună cu Mine și cu toți îngerii cerului nesfârșit, atât peste lumea sensibilă (astrală) cât și peste lumea spirituală".
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !