Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 25.4.2024, 00:30
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 16.4.2010, 21:26    Post subject: Capitolul 140 Reply with quote

Capitolul 140

Lumea sensibilă și lumea spirituală. Despre demnitatea copiilor lui Dumnezeu. Punerea în practică a Cuvântului lui Dumnezeu este unica dovadă a divinității Cuvântului. Secretul divin din interiorul omului, (Matei 10, 40)

(40) Cine vă primește pe voi, Mă primește pe Mine; și cine Mă primește pe Mine, primește pe Cel ce M-a trimis pe Mine.


1. Simon din Cana a întrebat: "Doamne, nu ai putea să ne spui unde se află exact cerul în care locuiesc îngerii, care este mărimea sa și care este dimensiunea lumii sensibile despre care Tu vorbești?"

2. Eu i-am răspuns: "Prietene, tu ești orb dacă nu vezi și nu înțelegi! Dacă Eu spun că cerul este nesfârșit, cum poți să mai întrebi care este mărimea sa? Din punct de vedere spiritual, împărăția Tatălui Ceresc este pretutindeni și ea este eternă.

3. De exemplu, majoritatea stelelor, oriunde s-ar afla ele, sunt în realitate niște lumi de o dimensiune enormă, unele fiind de milioane și milioane de ori mai mari decât acest Pământ. Dar, în ansamblu, ele nu sunt nici mai mari nici mai întinse, în raport cu imensitatea creației nesfârșite a lumii sensibile, decât este o mică picătură de apă față de întreaga mare, pe care un bun navigator, chiar dacă ar trăi de două ori mai mult decât Matusalem, nu ar putea să-i atingă toate țărmurile. Dar lumea sensibilă, cea care există în prezent, din care tu nu poți vedea cu ochii decât o părticică infinitezimală, cu toate că pare infinită, are totuși niște limite, dincolo de care se află un spațiu etern și infinit, în raport cu care această lume sensibilă este precum o clipă în eternitate.

4. În sine, lumea spirituală este la fel de infinită ca și spațiul, care nu are niciodată sfârșit.

5. Cu toate că spațiul etern nu are niciodată sfârșit, fiind într-adevăr infinit în toate direcțiile, nici chiar în profunzimile cele mai îndepărtate ale acestui spațiu nu există măcar un singur punct în care să nu fie prezent spiritul înțelepciunii și al puterii lui Dumnezeu, așa cum El se află, spre exemplu, aici, în mijlocul vostru. Adevărații copii ai lui Dumnezeu care își vor manifesta iubirea lor adevărată față de Tatăl Preasfânt al eternității, precum și iubirea lor pură pentru aproapele lor, vor primi în Lumea de dincolo, în casa Tatălui, puterea de a umple din ce în ce mai mult spațiul infinit cu noi creații.

6. Voi sunteți însă prea ignoranți la ora actuală pentru a înțelege aceste lucruri, așa că nu puteți pricepe ceea ce vă spun. Dar Eu vă repet: nici un ochi muritor, nici o ureche muritoare, nici un simț terestru nu poate să înțeleagă ce înseamnă să devii copilul lui Dumnezeu în împărăția din Lumea de dincolo!

7. Pentru adevărații copii ai lui Dumnezeu, pământurile, sorii și lunile nu sunt decât fire de praf.

8. Astfel, nu este suficient să ascultați Cuvântul Meu, ci trebuie și să-l puneți în practică.

9. Doar acționând conform Cuvântului Meu vă veți da seama dacă el vine din gura unui om sau din Cea a lui Dumnezeu.

10. Așa cum trebuie să puneți cu adevărat în practică Cuvântul Meu, dacă doriți să experimentați în inimile voastre Cine este Cel care v-a dat această învățătură și această poruncă a iubirii, la fel, trebuie să-i convingeți pe toți cei pe care îi veți anunța Cuvântul Meu să îl pună în practică, căci atât timp cât Cuvântul rămâne doar în minte, el nu are o valoare mai mare decât zbieretele unui măgar.

11. Cuvântul nu devine viu decât atunci când pătrunde în inimă și pune stăpânire pe voință, care este centrul de gravitație al iubirii, de unde îl impulsionează pe fiecare om să acționeze.

12. Doar astfel omul vechi poate deveni un om nou și Cuvântul Meu poate deveni cu adevărat un nou trup și un nou sânge.

13. Acest om nou din voi vă va revela că Cuvântul Meu este cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu, care are, astăzi și de-a pururi, aceeași forță și aceeași putere de acțiune din întreaga eternitate, căci tot ceea ce vedeți, simțiți, atingeți, gustați și auziți voi, nu este în esență nimic altceva decât Cuvântul lui Dumnezeu.

14. Cel care, din întreaga eternitate, a poruncit lumilor, sorilor și lunilor să existe și le-a așezat pe orbitele lor imense, vă va așeza și pe voi pe noua orbită a vieții eterne.

15. Dar Eu vă spun, cel care vă va primi pe voi, pe Mine Mă va primi și cel care Mă va primi pe Mine, îl va primi pe Cel care M-a trimis la voi. Trebuie să înțelegeți bine acest lucru".
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !