Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 26.1.2021, 17:59
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.4.2010, 01:24    Post subject: Capitolul 141 Reply with quote

Capitolul 141

Misiunea apostolilor. Profeți adevărați și profeți mincinoși. Promisiunea făcută apostolilor. (Matei 10, 41-42)

(41) Cine primește un prooroc, în numele unui prooroc, va primi răsplata unui prooroc; și cine primește pe un om neprihănit, în numele unui om neprihănit, va primi răsplata unui om neprihănit.
(42) Și oricine va da de băut numai un pahar de apă rece unuia din acești micuți, în numele unui ucenic, adevărat vă spun că nu-și va pierde răsplata.


1. Domnul Iisus: "Mai mult, Eu vă spun: Voi știți că au existat profeți în toate timpurile și vor mai exista și alții, până la sfârșitul vremurilor, la toate popoarele pământului, oricare ar fi credința lor! Chiar dacă legăturile dintre cer și pământ vor fi distruse într-o zi, profeții sunt singurii care pot menține o legătură tainică între cer și pământ, pe care nici o forță a întunericului nu o va putea învinge vreodată.

2. Au fost însă întotdeauna - și vor mai fi – profeți mincinoși printre cei adevărați. Dar aceasta nu aduce, ca să spunem așa, nici un prejudiciu cauzei adevăratului profet trimis din ceruri. Căci adevăratul profet îl demască rapid lumii pe mincinos, care nu poate scăpa de pedeapsa cerului.

3. Cel care primește un profet, în numele unui profet, care îl ascultă și îi păstrează cuvintele în inima sa, va primi răsplata unui profet în împărăția lui Dumnezeu; și cel care primește pe un om neprihănit, în numele unui om neprihănit, sau care îl recunoaște drept un om neprihănit fără să aibă dovada că așa este, va primi răsplata unui om neprihănit.

4. Iar Eu vă spun tuturor: priviți-i pe acești micuți care Mă înconjoară cu dragostea lor; oricine le va da un pahar de apă, în numele unui discipol, adevăr vă spun, fapta sa nu va rămâne fără răsplată.

5. Acum știți tot ceea ce trebuie pentru misiunea pentru care v-am chemat, învățați-i pe oameni despre împărăția lui Dumnezeu, faceți ceea ce v-am poruncit și răsplata voastră nu va fi mică. 6. După ce veți împlini ceea ce v-am cerut, întoarceți-vă la Mine, ca să vă învăț tainele și mai profunde ale împărăției lui Dumnezeu, căci atunci veți primi grația de a putea înțelege asemenea mistere".

7. Petru a spus: "Doamne, trebuie să mergem toți împreună în aceste orașe, sate și târguri, sau separat?"

8. Eu: "Asta depinde de voi! Totuși, ar fi mai bine să mergeți câte doi sau trei, pentru a putea servi drept, exemplu unii altora, căci spiritul Meu va acționa mai puternic în mijlocul vostru dacă veți fi adunați în Numele Meu, pentru a răspândi învățătura Mea și pentru a acționa.

9. Nu este necesar să rămâneți cu toții împreună. Ar fi atunci mai greu ca oamenii să vă primească în casele lor, unde nu veți avea destul loc și îngrijiri suficiente. Mergeți câte doi sau trei, împărțiți-vă orașele, târgurile și satele pe unde veți merge.

10. Veți putea în felul acesta să vizitați mai multe orașe și veți câștiga mai mult timp, ceea ce vă va permite să vă întoarceți la Mine mai repede, în grupuri mici, în șapte săptămâni veți termina! Acum plecați, fiecare clipă contează!"

11. Iuda Iscarioteanul a spus: "Doamne, soarele este la asfințit, într-o jumătate de oră va fi noapte, suntem departe de orice oraș, ne trebuie mai mult de două ore pentru a ajunge în cel mai apropiat oraș, nu ar fi mai bine să pornim la drum mâine dimineață?"

12. Eu i-am răspuns: "Nu, prietene, fiecare minut pierdut este o irosire. După apusul soarelui veți găsi un târg în spatele muntelui, spre răsărit, unde este nevoie de ajutorul vostru. Acolo veți fi bine primiți. Dar să nu rămâneți acolo mai mult de trei zile, la fel ca și în celelalte locuri. Până acolo să rămâneți împreună. Vă veți despărți apoi în acest sat".

13. Cei doisprezece au pornit atunci la drum și locuitorii orașului aflat în ruină și reconstruit prin grația Mea, le-au arătat drumul care trebuia să-i conducă la acel târg.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !