Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 15:15
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.4.2010, 01:28    Post subject: Capitolul 142 Reply with quote

Capitolul 142

Prima misiune a apostolilor


1. Atunci când cei doisprezece au sosit la porțile acestui târg, după două ore de mers, ei i-au găsit pe locuitorii acestuia îmbulzindu-se, urlând și plângând, deoarece perceptorii de impozite ai lui Irod, care năpădiseră regiunea, le jeluiseră casele, furaseră cei mai frumoși copii ai părinților insolvabili, îi legaseră ca pe vite și îi înhămaseră ca pe boi la căruțe. La vederea acestei ticăloșii, discipolii Mi s-au adresat în inimile lor.

2. Ei au perceput atunci foarte clar în inima lor aceste cuvinte: "Se va petrece ceea ce veți dori voi!" Ei le-au spus atunci locuitorilor disperați: "Pacea să fie cu voi! Fie ca împărăția lui Dumnezeu, pe care noi o răspândim în numele Domnului, să vină la voi! Veniți cu noi și vă vom rezolva problemele pe care le aveți cu acești perceptori nedrepți și fără inimă, care sunt în târg".

3. Locuitorii au spus: "Oh! Nimeni nu vă va asculta, căci cei care strâng aceste impozite nedrepte nu sunt ființe umane, ci adevărate fiare sălbatice, care se vor arunca asupra voastră!"

4. Petru a spus: "Dragi frați, primiți ceea ce vă aducem noi, Domnul va face restul; nu așteptați de la noi aur sau argint, dar ceea ce avem noi veți primi și voi. Să ne grăbim să intrăm în acest târg, pentru a nu-i mai lăsa pe copiii voștri să sufere".

5. Când discipolii au intrat în târg împreună cu locuitorii acestuia, ei au găsit aici căruțe pline cu tot felul de lucruri, unele încărcate cu copii, altele cu vaci și oi. Perceptorii au dat semnalul de plecare, fără să le pese de strigătele și gemetele copiilor legați.

6. Petru s-a apropiat atunci de șeful acestor perceptori și i-a spus pe un ton grav: "Nefericitule, cu ce drept comiți tu această ticăloșie? Tu nu știi că mai sus de tine există un Dumnezeu atotputernic, care poate să te distrugă într-o singură clipă, pe tine și pe complici tăi? Încetează cu aceste mârșăvii și înapoiază toate acestea, altfel mânia lui Dumnezeu se va abate chiar acum asupra ta!" Șeful perceptorilor i-a răspuns lui Petru: "Cine ești tu de îndrăznești să vorbești pe acest ton? Nu știi tu ce putere dețin eu de la Irod, care a obținut-o de la împăratul Romei, nu știi tu că eu am chiar dreptul să-i omor pe câmp, fără judecată, pe toți cei care îmi ațin drumul? Dă-te la o parte! Încă un cuvânt și tăișul sabiei mele te va tăia în două!"

7. Petru a spus: "Bine, chiar dacă tu pari a fi un fiu al lui Iacov, în realitate tu nu mai ești o ființă umană, ci un animal feroce și sălbatic. Judecata lui Dumnezeu te va pedepsi, pe tine și pe complicii tăi, căci eu, cel care îți spune acestea, sunt un trimis al lui Dumnezeu, la fel ca și cei care sunt împreună cu mine. Ceea ce ai vrut tu să-mi faci, lui Dumnezeu ai vrut să-i faci, căci în Numele Lui am vrut eu să te împiedic să înfăptuiești aceste ticăloșii. Fie ca judecata lui Dumnezeu să te pedepsească. Amin!"

8. După cuvintele lui Petru, rostite cu mânie, un foc a ieșit subit din pământ și l-a înhățat în flăcările sale pe șef, care a dispărut într-o singură clipă de sub ochii complicilor săi. Aceștia au căzut în genunchi la picioarele lui Petru, gata să facă orice dorea acesta, pentru a nu fi pedepsiți la fel de sever.

9. Petru le-a spus: "Înapoiați tot ce ați luat și plecați în pace. Dar să nu-i mai faceți niciodată asemenea servicii lui Irod, căci la prima încercare, veți păți ceea ce a pățit șeful vostru în fața voastră".

10. La aceste cuvinte, perceptorii au dezlegat copiii, animalele, vacile și oile și tot ceea ce luaseră fără a avea nici un drept, căci acest târg își achitase impozitele cu un an în urmă, plătind romanilor contribuțiile care îi scuteau de orice alte taxe către Irod, așa cum procedaseră și alte localități, pentru a scăpa de atrocitățile lui Irod. Dar Irod făcea descinderi secrete, contestând certificatele de scutire de taxe; el le dădea puteri depline complicilor lui, asigurându-i că va răspunde pentru ei în fața împăratului.

11. Petru le-a explicat perceptorilor ce nedreptate le făcuseră fraților lor și acești perceptori au început ei înșiși să-l blesteme pe Irod și să se mire că l-au putut sluji orbește pe un asemenea tiran.

12. Petru i-a învățat despre împărăția lui Dumnezeu și toți acești perceptori, care erau în număr de o sută, s-au convertit și l-au urmat pe Petru. Acesta a fost un "pescuit" rodnic, căci perceptorii aveau să contribuie activ la răspândirea rapidă a învățăturii Mele.

13. Locuitorii acestui târg i-au găzduit timp de trei zile pe apostoli și chiar s-au botezat în Numele Meu! Căci apostolii îi botezau cu apă pe toți cei care cereau să fie botezați.

14. Eu nu le poruncisem acest lucru, dar ei știau că nu putea fi ceva împotriva voinței Mele.

15. Locuitorii le-au oferit tot ceea ce aveau mai bun, încercând să-i găzduiască cât mai bine posibil! Ei le-au oferit chiar și bani, căci discipolii le vindecaseră bolnavii. Discipolii au refuzat însă banii, la fel cum îi refuzaseră și pe cei oferiți de perceptori, care, foarte surprinși, le-au spus: "Mai mult decât miracolele, dezinteresul vostru absolut este dovada supremă că sunteți cu adevărat trimiși ai lui Dumnezeu, căci oamenii acestei lumi sunt plini de egoismul cel mai cumplit".

16. Singurul care a făcut ochii mari atunci când i s-au adus bani a fost, bineînțeles, Iuda, dar Toma era alături de el și avidul discipol nu a îndrăznit de această dată să primească, ceea ce l-a nemulțumit profund.

17. După trei zile, discipolii s-au separat și au plecat doi câte doi, însoțiți de câte zece până la cincisprezece perceptori, care le-au adus mari servicii, căci erau plini de curaj și nu le era teamă de nimeni!

18. Astfel, cei doisprezece au făcut ceea ce le poruncisem și au obținut rezultate frumoase.

19. Dar ce am făcut Eu după ce i-am trimis pe cei doisprezece discipoli în misiune?
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !