Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 14:44
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.4.2010, 01:32    Post subject: Capitolul 143 Reply with quote

Capitolul 143

Ioan Botezătorul și Irod. Îndoiala lui Ioan Botezătorul. Întrebarea lui Ioan Botezătorul către Iisus. (Matei 11, 1-6)

(1) După ce a isprăvit de dat învățături la cei doisprezece ucenici ai Săi, Iisus a plecat de acolo, ca să învețe pe oameni și să propovăduiască în cetățile lor.
(2) Ioan a auzit din temniță despre lucrările lui Iisus,
(3) și a trimis să-L întrebe prin ucenicii săi: "Tu ești Acela care trebuia să vină sau trebuie să așteptăm pe altul?"
(4) Drept răspuns, Iisus le-a zis: "Duceți-vă de spuneți lui Ioan ce auziți și ce vedeți:
(5) Orbii își recapătă vederea, șchiopii umblă, leproșii sunt curățiți, surzii aud, morții înviază și săracilor li se propovăduiește Evanghelia.
(6) Ferice de acela pentru care Eu nu voi fi un prilej de poticnire."


1. Eu am rămas până la asfințitul soarelui în localitatea în care le dădusem instrucțiuni discipolilor. După ce i-am binecuvântat pe acești sărmani oameni și pe copiii lor, am plecat în grabă împreună cu toți cei care Mă însoțeau spre orașele de pe malurile Mării Galileei, de unde veneau ceilalți discipoli, care rămăseseră cu Mine și i-am învățat și le-am predicat aceeași învățătură, pe care cei doisprezece plecaseră să o transmită în Numele Meu. Am făcut de asemenea tot felul de vindecări.

2. În acea perioadă, Ioan Botezătorul fusese aruncat în închisoarea lui Irod, cu ajutorul preoților din Ierusalim, care trecuseră de partea lui Irod, căci ei nu puteau să-l ierte pe Ioan că îi numise rasă de șerpi și de vipere. Dar nu au îndrăznit să-l oprească pe predicator în plin deșert, știind bine că poporul îl considera un mare profet; de aceea, ei s-au înțeles cu Irod și, în schimbul unei mari sume de bani și a tot felul de concesii care îi dădeau lui Irod dreptul de a săvârși orice fel de acte de violență asupra poporului, ei i-au cerut acestuia să-l închidă pe Ioan Botezătorul, sub pretextul că acest nebun orbea poporul și sucea mințile oamenilor cu idei subversive, care îi înnebuneau.

3. Lui Irod puțin îi păsa ce predica Ioan Botezătorul. Pentru el, esențialul era să facă o afacere bună. Irod nu l-a supus pe Ioan la un regim de detenție foarte sever. El îi lăsa pe oameni să vină și să-l viziteze în închisoare, pentru o sumă modică. Cei care puteau să demonstreze că erau discipolii lui plăteau doar un bănuț pe săptămână, în timp ce alții trebuiau să plătească o livră de argint pentru o vizită de o zi.

4. Ioan avea chiar permisiunea lui Irod să predice într-o sală mare, din care se făcuse o închisoare pentru cei bogați, căci aceasta îi putea aduce mari venituri lui Irod!

5. Irod venea adeseori la Ioan, încurajându-l să fie chiar mai vehement decât fusese în deșertul din Betabara, fiind acum - în închisoare - la adăpost de preoți și de farisei. El spunea că este prietenul și protectorul lui Ioan.

6. Ioan știa bine în sufletul său cu cine avea de a face; dar profita de ocazie și continua să le predice în închisoare discipolilor său, care puteau intra la el plătind. Preoții din Templu trebuiau să plătească o livră dacă doreau să-l vadă pe Ioan, iar dacă îl întrebau pe Irod de ce îi permitea lui Ioan să continue să predice, vulpoiul viclean le răspundea: "Fac acest lucru pentru rațiuni de stat, pentru a-i cunoaște pe partizanii acestui om atât de periculos pentru stat!" Preoții îl lăudau pe Irod, îi ofereau aur, argint și pietre prețioase, gândind în sinea lor: "Acest om are dreptate, trebuie să-l susținem din toate puterile noastre, cu siguranță că el este chemat să alunge toate aceste lepădături de profeți".

7. Irod, grec prin naștere, nu se gândea însă decât la bani, nimic altceva nu-l interesa, în afară de bani, doar concubinele lui mai însemnau ceva pentru el. Pentru a le face pe plac, el era capabil de cele mai mari cruzimi, la simpla lor dorință! În afară de asta, fără bani nu se putea obține nimic de la el, dar pentru bani, el era gata să facă orice!

8. Această descriere a lui Irod ne ajută să înțelegem de ce putea Ioan să-și primească discipolii în închisoare și cum se făcea că el era informat de discipolii săi și de alți oameni despre ceea ce făceam Eu în Galileea.

9. Așa se face că, aflând în închisoare ce predicam și cum acționam Eu, Ioan Mi-a trimis pe doi dintre cei mai buni discipoli ai săi, să Mă întrebe: Tu ești într-adevăr Cel care trebuia să vină, sau trebuie să mai așteptăm un altul?"

10. Unii se vor întreba cum a putut să-Mi pună o asemenea întrebare Ioan, care îmi adusese cea mai mare și cea mai magnifică mărturie. Motivul este simplu!

11. Ioan credea și vedea bine - încă de când Mă cunoscuse - că Eu eram Mesia. El crezuse mereu că poporul evreu urma să fie eliberat o dată cu venirea Mea și că opresiunea celor mari și puternici din această lume urma să înceteze pentru totdeauna. Dar, fiind în închisoare și văzând că zilele trec și că venirea Mea nu diminua cu nimic opresiunea, ci dimpotrivă, aceasta părea să se amplifice, Ioan începuse să aibă unele îndoieli în ceea ce privea autenticitatea Mea.

12. Căci el își spunea: "Dacă acest Iisus din Nazaret este într-adevăr Mesia, Fiul lui Dumnezeu cel viu, cum poate să mă lase să stau întemnițat și cum de nu mă eliberează din închisoare? Cum a putut El să îngăduie să fiu prins?"

13. Totuși, toți cei care veneau să-l vadă îi povesteau despre faptele Mele extraordinare. De aceea, el Mi-a trimis pe doi dintre cei mai buni discipoli ai lui să îmi pună întrebarea de mai sus.

14. Înțelegând bine motivul pentru care Ioan Mă întreba acest lucru, Eu le-am răspuns foarte pe scurt discipolilor săi: "Mergeți și spuneți-i lui Ioan ceea ce vedeți și auziți. Orbii își capătă vederea, paraliticii merg, ciumații sunt purificați, surzii aud, morții înviază și săracilor li se propovăduiește Evanghelia. Fericit va fi acela pe care învățătura Mea nu-l va revolta!" Cei doi discipoli n-au mai știut ce să spună.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !